e
sv

Erişime Engellenen Ekşi Sözlük’ün Ne Kadar Trafik Kaybettiği Belli Oldu

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Araştırma şirketi Gemius, Ekşi Sözlük’ün erişim engeli kararından nasıl etkilendiği paylaşıldı. Verilere göre sitenin ziyaretçi sayısı, şubat başında 1 milyonun üzerindeyken erişim engeliyle 100 binin altına kadar geriledi.

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen internet sitelerinden olan Ekşi Sözlük, geçmiş geçmişte Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan bir kararla erişime engellenmişti. Dün, mahkeme tarafından kararının kaldırıldığı duyurulmuş, bugün ise BTK’nın itirazıyla erişim engelinin tekrar geldiği ortaya çıktı.

Siteye erişim sorunu devam ederken dijital ölçümleme ve danışmanlık hizmeti veren araştırma şirketi İkizler, bir rapor paylaştı. Kapsama alanları, Ekşi Sözlük’ün erişim engeli kararından nasıl etkileniyor ortaya koydu.

Ekşi Sözlük’ün ziyaretçi sayısı 1 milyonlardan 95 binlere kadar geriledi

Gemius’un zaferlerine göre şampiyona liderliğinin ardından birçok kullanıcının bu olumsuz etkileri ve hem mobilden hem de web üzerinden girişte önemli azalma yaşandı. Bazı kullanıcılar ise VPN yoluyla siteye devam etmeye devam etti.

Görevi aktardığına göre Ekşi Sözlük, Şubat ayına 1 milyonun uzerinde kullanıcıyla girmiş, 6 Şubat günü gerçekleşen depremlerin ardından ise bu sayı 1,2 milyon ulaşmıştı. Erişim engeli kararının geldiği gün olan 21 Şubat’ta ise bu sayı ciddi oranda düştü. Verilere göre sitenin taşıyıcıları %90 eridi.

Gemius Audience’ın elde ettiği unsur, 22 Şubat’ta Ekşi Sözlük’ün akışının 1 milyonun altına inerek 200 kutu seviyelere kadar geriledi. İlerleyen günler ise bu sayı daha da azalarak 26 Şubat’ta 95 bin ziyaretçiye geriledi. Sitenin şubat ayını ise 117.520 ziyaretçiyle kapattığı görüldü. Veriler, VPN kullanımı ne kadar yaygın olsa da dev sitenin ziyaretçi inceleme çok büyük bir bölümünü kaybettiğini ortaya koydu.

İLGİLİ HABER

Ekşi Sözlük’ün Kapatılma Sebeplerinin Arasında, “İfade Özgürlüğünü Engellemesi” Yer Alıyormuş

:
https://www.gemius.com.tr/974/btknn-kapatma-kararndan-eksi-soezluek-nasl-etkilendi.html

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.