e
sv

Evcil Hayvanınızın Siz Evde Yokken Neler Yaptığını İzlemek İçin 76 Bin TL Vermek İster misiniz? (Biz İstemeyiz)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple, iOS 17 geliştiricilerine yönelik, evcil hayvanların iPhone’lar aracılığıyla uzaktan izlenmesine olanak sağlayacak yeni sistemini duyurdu.

6 Haziran gecesi Vision Pro ile yepyeni bir dönemin adımlarını atmaya başlayan Apple, aynı zamanda iOS 17 ve diğer işletim sistemleri da tanıttı. Ancak WWDC etkinliği sadece bu sunumlarla sınırlı değil.

Şirket ayrıca geliştiricilere şunları da sağlıyor: yeni programlama arayüzleri (API’ler) gösterdi. Bu API’lerden bir tanesi diğer API’lere göre öne çıkmayı başardı. Çünkü Apple, kullanıcıların iPhone’u evcil hayvanları için güvenlik kamerası olarak kullanabilecekleri, hayvanlarını ve hareketlerini an be an takip edebilecekleri bir API yayınladı.

iPhone’lar artık istediğiniz herhangi bir konuyu izleyebilir:

iphone

Hayvan Vücudu Pozu API’si“adlı yeni API, şirketin yeni geliştirdiği “DockKit” adlı sistemi kullanıyor. Bu altyapı temel olarak iPhone kamerasının seçilen bir konunun hareketlerini takip etmesine olanak tanıyor.

Üstelik sistem iPhone uyumlu ve telefona bağlanabilen motorlu standlarla da kullanılabiliyor. Bu sayede konu iPhone’un görüş açısından ayrılmadan stand hareket eder ve iPhone kamerası hareket eder. konuyu her zaman takip edebilirsiniz.

Yani takip edilen konu sağa veya sola hareket ettiğinde iPhone’un yerleştirildiği stand da sağa veya sola dönerek yukarı ve aşağı eğimi aynı şekilde ayarlıyor.

rıhtım

DockKit ayrıca deneklerin El hareketlerini algılayarak Ayrıca bu hareketlere özel olarak verilen görevleri de yerine getirebilir.

Bu sistemle geliştirilebilecek uygulamaların gizlilik ihlali içerebilecek kullanım senaryoları hakkında şu aşamada herhangi bir bilgi verilmedi.

Takip edilecek konu şimdilik sadece evcil hayvanlar olacak:

İşte Hayvan Vücudu Pozu API’ı İşte burada devreye giriyor. Geliştiriciler, API ile evcil hayvan takibini mümkün kılan uygulamalar geliştirebilecek ve bu uygulamaları iPhone kullanıcılarına yönelik yayınlayabilecek.

Şu anda böyle bir uygulama henüz yayınlanmadı. Apple geliştiricileri bu bağlantıya tıklayarak API ve sistem hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirler.

Kaynak :
https://www.theverge.com/2023/6/7/23753103/apple-iphone-pet-tracking-camera-motorized-mount-dockkit

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.