e
sv

FBI: TikTok, Çin İçin Savaş Durumunda Bir ‘Silah’ Olabilir

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

FBI direktörü Christopher Wray, Senato’da yaptığı açıklamayla ABD’de olası TikTok yasağının önünü daha da açmış olabilir.

ABD ve Çin arasında sürdürülen güvenlik, teknolojiyi çalıştırma casusluk iddialarıyla artmaya devam ediyor. ABD’nin gözü uzun süre TikTok üzerindeyken yayılma ülkesinde tamamen yasaklanmasını sağlayabilecek altyapı da eski gün oluşturulmuştu.

RESTRICT (Kısıtlama) yasa teklifi ile tüm yabancı teknolojilere gereken zaman yasaklama öngörülüyordu. Yaşaya destek günlerinde günde güneş artarken bugün ABD Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) kritik bir açıklama geldi.

ABD, TikTok’un hala Çin hükümetinin ‘ajanı’ olduğunu düşünüyor

tik tok

FBI Direktörü Christopher Wray, İstihbarat Komitesi’nde senatörlerin sorularını cevapladı ve TikTok’un Çin için bir araç olabileceğini ifade etti. Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio, Çin’in TikTok ile veri üzerindeki kontrolünü genişletip genişletemeyeceğini ve Tayvan Boğazı’ndaki olası savaş durumunda önemli bir etki aracı olup olmayacağını sordu.

Marco Rubio’nun FBI direktöründen aldığı cevabı şu şekildeydi:

“Hükümlülerin anlaması gereken şey şu, dış hatlarınız risklerin ve rakiplerin her insanın önünü kesen en temel parça, sahip olduğu çok kutsal olan bir şey: Özel sektör ile kamu sektörü arasındaki fark.

Bu, Çin Komünist Partisi’nin çalışma biçimi olmayan bir çizgidir.”

FBI Direktörü Christopher Wray, Çin’deki özel sektör ile Çin Komünist Partisi arasında bir ayrım olmadığını açıkladı. Bu da özel işletme -ByteDance gibi- Çin hükûmetiyle istendiği zaman ortak çalışmak zorunda olduğu anlam yüklüyorum.

İLGİLİ HABER

TikTok, AB Ülkelerindeki Yasakları Bitirebilecek Yeni Projesini Duyurdu: Veriler Avrupa’da Kalacak

:
https://edition.cnn.com/2023/03/08/tech/tiktok-china-taiwan-fbi/index.html

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.