e
sv

Ferrari, Siber Saldırıya Uğradığını Açıkladı: Müşterilerin Hassas Verileri Sızdırıldı!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İtalya merkezli lüks spor otomobil üreticisi Ferrari, siber saldırıları başlattığını duyurdu. Saldırıda, adres adları, e-posta adresleri ve telefon numaraları gibi bilgiler açığa çıktığı ifade edildi.

Tüm dünyanın dijitalleşmesiyle çok farklı yerlerde siber saldırı haberlerinin geldiğini görüyorduk. Otomotiv endüstrilerinden biri. Geçmişteki aylarda dünyanın en büyük otomobil görünümünden Toyota, binlerce müşteriyi gözetleyen bir saldırıyla karşı karşıya kaldı.

Şimdi ise bir başka otomobil devinden benzer bir haber geldi. Lüks spor araç deyince akla gelen ilk yolculardan olan İtalya merkezli ferraribir siber saldırıyı duyurdu.

Müşterilerin hassas bilgilerine erişildi

Ferrari, boyunca bir e-postayla saldırıyı doğruladı. Yapılan, hassas müşteri verilerinin ulaştırıldığı belirtildi. Saldırganlar, bağlantı isimlerne, adreslerine, e-posta adreslerine ve telefon numaralarına erişildiği aktarıldı. Otomobil devi, kaçması bu saldırıdan etkilendiği konusunda ise bir bilgi paylaşımıydı.

Şirket, olay sonrasında bir tehdit aktörüyle iletişim kurduğu ve bu şirket fidye talep ediyoruz ifade etti. Ne kadar olduğu bilinmeyen fidyenin ödenmediğini diyen Ferrari, bunun yerine yapılacak en iyi hamlenin müşterileri hakkında bilgilendirmek, genel karar verdiklerini aktardı.

Açıklamada, “Fidye soruşturmasını almaz, önde gelen bir üçüncü taraf siber güvenlik şirketiyla iş birliği yaparak bir soruşturma başlattı. Ayrıca ilgili makamları da bilgilendirdik” ifadeleri şiddet. Ferrari, şu ana kadar yapılan soruşturmaya dayalı, herhangi bir ödeme bilgisinin çalınmaması da virüsü çizerken şirket operasyonlarında bir ağırlığı rastlanmadığını ekledi.

İLGİLİ HABER

Ferrari’nin ‘Gizli Belgeleri’ İnternette Paylaşıldı (Şirketten Açıklama Geldi)

Olayın, ekimden sonra yine Ferrari’ye düzenlenen ve bazı gizli belgelere erişilmesini sağlayan saldırıyla bir ilişkisinin olup olmadığı ise görülmemektedir. 7GB çapında verinin çalındığı bu saldırı, “RansomEXX” ismi verilen bir grup tarafından yürütüldü.

:
https://www.techradar.com/news/ferrari-confirms-customer-data-breached-following-ransomware-attack

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.