e
sv

FIFA eSüper Lig Resmen Başlıyor: İşte Başlangıç Tarihi ve Diğer Tüm Detaylar

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenecek FIFA eSüper Lig’in 15 Mart’ta oynayacağı açıklandı. İki aşamadaki ligde 17 takım yer alacak ve maçlar FIFA 23 üzerinden oynanacak.

Türkiye’deki futbol ve oyun hayranlarının uzun süredir dört gözle beklediği FIFA eSüper Lig, hakkında resmi açıklama nihayet geldi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenecek olan FIFA eSüperLig’in 15 Mart günüyani gelecek hafta çarşambayı topladıklarını duyurdu.

Dünyanın en popüler futbol oyunu olan FIFA’nın Eylül ayında piyasaya sürüleceği FIFA 23 oyunu üzerinden oynanacak eSüper Lig’de 17 takımın yerini alacak. Ligde, geçmiş aylarda yaşanan depremlerden etkilenen Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK boy göstermeyecek.

eSüperLig, iki ilerin salonu, kazanana 200 bin TL ödül verilecek

20 resmi FIFA liginden biri olacak eSüperLig, iki aşamalı olacak. İlk aşama, çevrimiçi olarak 24 maç günü üzerinden Süper Lig maçına göre oynanacak. İkinci aşamada ise ilk 12’ye girmeyi başaran takımlar devre dışı play-off’larda mücadele edecek.

Açıklamalara göre ligdeki her takım, en az bir koç ve iki esporcu ile temsil edilecek. Normal sezon olarak da geçici ilk aşama maçları, 1 vs 1 95 Gen modu üzerinden oynanacak. Play-off yarışlarında ise Ultimate Team modu tarafından seçilir. Ligde oyuncu yaş sınırının 16 tanesini ekleyelim.

İlk kez resmi olarak düzenlenecek eSüperLig’in şampiyonu mayıs aylarında düzenlenecek büyük final belli olacak ve şampiyon 200 bin TL’lik para cezası verilecek. TFF’nin YouTube ve TFF1923 Twitch kanallarından canlı yayınlanacak maçlar sonucu finalistler, FIFA Global Series’te Üretmeyi teslim etmeyi elde edecek.

İLGİLİ HABER

İngiltere’nin Halit Kıvanç’ı, FIFA Serisi ve Kafa Topu 2’nin Spikeri John Motson Hayatını Kaybetti

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.