e
sv

Forza Motorsport 8 Gümbür Gümbür Geliyor: Hem Sürüş Hem de Grafik Olarak Daha Gerçekçi Olacak

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft’un en başarılı yarış serisi olan Forza Motorsport’un yeni oyunuyla ilgili yeni bilgiler yayınlandı. Yapımcı stüdyo Turn 10, oyunun hem grafik hem de oyun mekanikleri açısından çok daha gerçekçi olacağını açıkladı.

Xbox’ın en sevilen yapımlarından biri olan Forza serisi, Ufuk oyunlarıyla açık dünya yarış oyunlarına meydan okurken Motorsport serisiyse PlayStation’ın Büyük Turismo serisiyle kıyaslamaya rekabet ediyor. Gran Turismo-Forza Motorsport rekabetinin 2021 yılındaki galibi Gran Turismo liderliği 2022 yılındaysa Forza serisi uzun bir aradan sonra ilk kez açık ara farkla Gran Turismo’yu geçmişti.

Geçen yıl ilk kez duyurulan ve hakkında pek fazla bilgi verilmeyen Forza Motorsport sonunda yeni oyunu hakkındaysa bugün yeni açıklamalar yapıldı. Gördüğü göre Microsoft ve Turn 10 sahibi bu yıl da Gran Turismo’ya karşı galip gelmek için canla başla çalışıyor.

Hem yürütme hissiyatı hem de grafik olarak çok daha gerçekçi olacak

Tüm Forza oyunlarını yapımcı koltuğunda oturanlar Turn 10 Studios, bugün yola çıkacaklar Forza Motorsport’un bugüne kadarki kadar elde edilen teknik parça en ayrıntılı oyun beklentisi iddia etti. 500’den fazla araç kullanma ürünlerini kullananlar ekip ayrıca oyun çimlerinden tutun da kullandıkları aynalarına kadar her eşyasına kadar 4K 60FPS‘te render alındığını ve tüm bunların RTX ile destekleneceği belirtildi.

Stüdyo ayrıca oyundaki tüm araç boyalarının üzerine düşen güneş patlamalarının gerçek dünyasında spektrofotometre ile ölçülerek bu özet verileri oyunun birebir aktarıldığını belirtti. Dünyada ilk kez kullanılan bu yöntem sayesinde güneş ışınlarını kullanmak üzerine Dünyanın gerçek dünyasında olduğu gibi yansıyacak. Ayrıca araç boyalarında boyanın mikron kalınlığı, boyama şekli ve temizliği gibi ayrıntıların ayarlanabileceğini ve bu ayrıntıların her aracın benzersiz olduğunu belirtiyor.

Tabii ki tüm yenilikler araba boyasından ibaret değil

Ekip ayrıca oyun oynama hissiyatı olarak kısıtlamalarını da belirtiyor. Bu neden oyun modülleri üzerinde yapılanmış bir modifiye hem araç işlemleri hem de ses çıkışı. Ayrıca çocuklara lastik geçirmesi, sonuçları soğuk ve sıcak performans gibi gerçek yarış dünyasında önemli olanların de bu oyunun ekleneceği açıklandı.

Oyunda kalıcı 20 farklı yarış ortamı olacağı ve bunlardan 5 tanesinin ilk kez Forza oyunlarında görüleceği de aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Tüm bunlara ek olarak Forza Motorsport serisi bu oyunla ilk kez değişken zaman ve hava durumu gibi ayrıntılara da sahip olacak. Örnek vermemiz gerekirse eski Forza Motorsport oyunlarında 100 turluk bir gündüz yarışına başladığınızda güneş en tepedeyse yarışını bitirdiğinizde de yine güneş tepede kalmaya. Şimdiyse öğlen akşamları bir yarış akşamını bitirebileceksiniz. Sadece açık dünya oyunlarında olan bu özellikle Forza serisi, Gran Turismo’ya karşı büyük bir avantaj elde edebilir.

İLGİLİ HABER

Forza Horizon 5’ten Tüm Oyunlara Örnek Olacak Özellik: Oyuna ‘İşaret Dili’ Desteği Geldi! [Video]

Ancak ne yazık ki Turn 10 ekibi bu derece ayrıntılı bir oyunu sunabilmek için çok çalışmalar yapıldığını belirterek oyunun çıkışının gecikebileceği hakkında oyunculara ipucu vermiş oldu. Bakalım yeni Forza Motorsport Gran Turismo’ya layık bir rakiple karşılaşabilecek mi yoksa Forza Motorsport 6 gibi ortalama bir oyun olarak mı kalacak?

:
https://www.techspot.com/news/97396-forza-motorsport-coming-later-year-pc-xbox-series.html

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.