e
sv

Gizlilik Odaklı Tarayıcı Brave’den Google’ı Bile Kıskandıracak Özellik

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Gizlilik odaklı tarayıcı Brave’e ChatGPT benzeri bir özellik eklendi. Summarizer olarak isimlendirilen bu özellik, arama sonuçları sayfasındaki makale özetlerini not eder.

İnternet sitelerinin kullanıcılarının takip koruma özelliklerini koruyan internet tarayıcısı Cesur, tüm internet kullanıcılarının ilgisini çekecek bir işe imza attı. Geliştirici ekip, açık kaynak kodlu tarayıcı özetleyici (Özetleyici) olarak adlandırdığı yeni bir özellik ekledi. Bu yeni özellik, son dönemlerde en çok konuşulan yapay zeka araçlarından ChatGPT’ye izlenimi gösteren ve arama sonuçları sayfasında kullanıcı deneyimini iyileştiren küçük özetler sunuyor.

Yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT, son süreleri sadece Brave değil, diğer geliştiriciler tarafından da ilgi merkezi oldu. mesela Microsoft. Şirket, kendi arama motoru Bing’e ChatGPT deposu oluşturulan. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde arama sonuçlarında saatlerce dolaşmak zorunda kalmamışlar. Aranan bir metin veya içerik ile ilgili sonuçlar, Bing aracılığıyla ile anında gösterime girme. İşte Brave tarafından kullanım sağlaması Summarizer isimli özellik de tam olarak aynı amaca hizmet ediyor.

Bir iki cümlelik açıklama yerine, özet makale gösterilecek

Cesur

Google arama motoru, bir kullanımdan oluşan birkaç cümleden oluşan açıklamalar sunuyor. Summarizer isimli özellik de buna benzer şekilde çalışıyor. Ancak yanıt verirken, Google’a kıyasla daha detaylı ve kaliteli Ayrıca Brave’in yeni özelliği, oluşturulan özetler için kullanılan kaynaklara ait yapılandırmalar da küçük tablolar olarak sunuyor. Kullanıcılar, aldıkları sonuçla ilgili geri bildirimde bulunabiliyor ve Summarizer isimli özelliği tamamen kapatabiliyorlar.

Cesur

Brave’in yapay zeka destekli yeni özelliği, bir özellikleri Masaüstü, Android ve iOS uygulamaları için dağıtılıyor. Tüm kullanıcılar, çok yakında bu yapıya kavuşmuş olacaklar. Ayda 57 seçmenin fazlasına sahip olan Brave’in Summarizer özelliğinin bu uygulama olan ilgiyi nasıl arttıracağını hep birlikte delinir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.