e
sv

Google, 5 Milyar Dolarlık Davada Mahkemeye Çıkacak: Kullanıcıları Gizli Sekmede de Takip Etmekle Suçlanıyor!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google, 2020 yılından bu yana süren 5 milyar dolarlık dava nedeniyle mahkemeye gidecek. İnternet devi, gizli sekme açıkken kullanıcıları takip etmekle suçlanıyor.

İnternet dünyasının en büyük ismi Google, 2020 yılında gizli sekmede bile kullanıcıları takip etmekle suçlanıyordu. Söz konusu suçlamada Chrome tarayıcısının gizli sekmelere yapılan ziyaretler yoluyla veri toplamaya devam ettiği belirtildi. Milyonlarca kullanıcıyı izlemek için Google için 5 milyar dolarlık tazminat davası Açılması düşünülmüştü.

Bu dava bugün hala tartışmalı olsa da konu şu anda mahkemeye yaklaşıyor. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesinden Yargıç Yvonne Gonzalez-Rogers şunu söyledi: Google’ı çıldırtacak karar alınmış.

Google mahkemede yargılanacak:

google

Yargıç Yvonne, Google’ın yargılama talebini duruşma yapılmaksızın reddetti. Yani bu davanın mahkeme aracılığıyla, tarafların beyanları alınarak karara bağlanmasını istiyordu. Dava açılmasının nedeni ise Google’ın Gizli modda uyarılarının ne kadar net ve anlaşılır olduğu hakkında. sorular şunlardı.

Google, bugüne kadar gizli modun kullanıcıyı hiçbir şekilde takip etmeyeceğine dair herhangi bir bilgi sunmadı. Ancak aynı zamanda politikalarında toplanıp toplanmadığına dair cümleler de birçok kullanıcı için net değildi.

Yargıç Yvonne ayrıca Chrome gizlilik bildirimine, Gizlilik Politikasına ve bu modun başlangıç ​​ekranı, arama sayfası ve yardım sayfasında, gizli modun depolanan bilgileri nasıl sınırladığı veya kişilerin paylaştıkları bilgileri nasıl kontrol edebileceğine ilişkin ifadelere dikkat çekerek şunları söyledi: :

“Bir bütün olarak ele alındığında, bu makalelerin, Google’ın gizli olarak gezinirken kullanıcıların verilerini toplayamayacağına dair uygulanabilir bir taahhüt oluşturup oluşturmadığı konusunda denenebilir bir sorun var.”

Google’dan bir karşı açıklama geldi:

Google sözcüsü José Castañeda, Yargıç Yvonne’un kararının ardından bir açıklama yaparak şunları söyledi: karara karşı çıktılar söylenmiş:

“Bu iddialara şiddetle karşı çıkıyoruz ve bunlara karşı kendimizi güçlü bir şekilde savunacağız. Chrome’daki gizli mod, etkinliğiniz tarayıcınıza veya cihazınıza kaydedilmeden web’e göz atma seçeneği sunar. “Yeni bir gizli sekme açtığınızda, web sitelerinin oturumunuz sırasında tarama etkinliğiniz hakkında bilgi toplayabileceğini açıkça belirttiğimiz gibi.”

Özetle Google en başından beri gizli modda sınırlı veri toplayabileceğini söylüyor, suçlayan taraf ise bundan haberi olmadığını iddia ediyor. En azından dava mahkemeye gidecek Şimdi sonuçlandırılır.

ALAKALI HABERLER

Google Artık Yazdığınız Cümlenin Dilbilgisi Kurallarına Uygun Olup Olmadığını Size Söyleyecek

Kaynak :
https://www.theverge.com/2023/8/7/23823878/google-privacy-tracking-incognito-mode-lawsuit-summary-judgment-denied

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.