e
sv

Google Chrome, RAM Sömürmeyi Bırakacağı Yeni Özelliğini Yayınladı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google Chrome, 110 güncellemesiyle birlikte ‘Bellek Tasarrufu’na kavuştu. Chrome, bu özellikle artık daha az RAM tüketecek.

Uzun zamandır ‘RAM sömürücü’ olarak anılan Google Chrome, yıllar içinde gelen güncellemelerle performans düzenlemelerine ev sahipliği yaptı. Ancak son güncellemeyle birlikte Chrome, RAM sömürüsünü büyük ölçüde bitirdi.

Google Chrome 110 sürümüyle birlikte tarayıcıya dahili ‘Bellek Tasarrufumodu geldi. Tarayıcı ayarlarından etkinleştirilebilen performans modu, Chrome’un artık çok daha az RAM tüketimini sağlayacak.

Google Chrome Bellek Tasarrufu modu:

Google Chrome

Google Chrome Bellek Tasarrufu aktif olduğunda, İçindeki sekme içindeki sekmelerde boşaltılacak. Yani bu sekmeler arka planda işlenmeyecek, ilerleyecek, bir işlem yapmayacak.

Aktif olmayan sekmelere geri dönmek istediğinizdeyse sekmeler otomatik olarak tekrar etkin hale gelecek. İsteyen kullanıcılar, sık sık ziyaret ettikleri internet sitelerini ‘Her zaman etkin kalacak siteler‘ bölümü içerir, performans modu açıkken bu sekmelerin aktif kalması tercih güvencesi.

Öte yandan performans modu, sekmeyi değiştirdiğinizde diğer sekmede oynayan sesin ya da videonun durmasını engellemeyecek. Ses veya video oynatılan, form doldurulan, ekran yayını yapılan veya bildirimi bulunan sekmeler, performans yürütme devre dışı bırakılmayacak.

Google Chrome Bellek Tasarrufu nasıl açılır?

Google Chrome Bellek Tasarrufu modu, tarayıcınız 110 sürümüne güncellendiğinde otomatik olarak etkinleştiriliyor. Ayara ulaşmak ve sınırlamak için bu bağlantıya tıklayarak Chrome’un Performans ayar noktasına ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER

Google Meet’e Toplantılarınıza 360 Derece Dönebilen Kamera Arka Planları Geliyor

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.