e
sv

Google, OpenAI ve Microsoft Yapay Zekânın Güvenliğini Sağlamak İçin Güçlerini Birleştirdi!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yapay zeka alanında lider olan Google, OpenAI, Microsoft ve Anthropic, Frontier Model Forum adında bir grup kurdu. Grup, yapay zeka modellerinin güvenli ve sorumlu bir şekilde geliştirilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Adını her geçen gün daha çok duyduğumuz üretken yapay zeka araçları, hepimizi şaşırtan gelişmeleriyle tüm teknoloji dünyasını ele geçirdi. Ancak bu modellerin zararlı içerikten veri güvenliğine kadar taşıdığı çeşitli riskler konusunda büyük endişeler vardı.

Bu konuda önemli bir hamle de teknoloji devlerinden geldi. Yapay zekada lider Microsoft, OpenAI, Google ve Antropik? “Sınır Modeli Forumu” Kendi adını taşıyan bir grup kurdu.

Grup, üretken yapay zekanın güvenli ve sorumlu bir şekilde geliştirilmesini sağlamayı amaçlayacak

Dört şirketten oluşan grup, üretken yapay zeka modelleri geliştiriyor güvenli ve sorumlu Bir şekilde geliştiğinden emin olmak istiyor. Öncelikli olarak değerlendirilecek modeller şunlardır:“Çeşitli görevleri yerine getirebilen ve mevcut son teknoloji modellerde mevcut olan yetenekleri aşabilen büyük makine öğrenimi modelleri” Bunun gerçekleşeceği belirtiliyor.

Şirketlerin paylaştığı blog yazılarında yeni güvenlik grubunun dört ana hedefi olacağı belirtildi. Bu hedefler şu şekilde sıralandı:

  • Modellerin sorumlu bir şekilde geliştirilmesini teşvik etmek, riskleri en aza indirmek ve yetenekler ve güvenlik konusunda bağımsız, standartlaştırılmış değerlendirmeler sağlamak Yapay zeka güvenlik araştırmalarını ilerletmek.
  • İnsanların teknolojinin doğasını, yeteneklerini, sınırlamalarını ve etkisini anlamalarına yardımcı olarak modellerin sorumlu bir şekilde geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için en iyi uygulamalar belirlemek, birsey belirlemek.
  • Güvenlik riskleri hakkında bilgi paylaşmak için politika yapıcıların, akademisyenlerin, sivil toplumun ve şirketlerin katılımını sağlayın işbirliği yapmak.
  • İklim değişikliğinin hafifletilmesi, kanserin erken tespiti ve önlenmesi ve siber tehditlerle mücadele gibi toplumun en büyük zorluklarının üstesinden gelinmesine yardımcı olabilir. Uygulama geliştirme çabalarını desteklemek.

Frontier Model Forum, yapay zeka konusunda öneriler sunacak, şirketler ve hükümetlerle bilgi paylaşımında bulunacak bir danışma kurulu kurarak çalışmalarına başlayacak. Grubun teknoloji dünyasını bir araya getirmek istediğini de belirtmeliyiz. Açıklamada yapay zeka güvenliği konusunda adım atmaya çalışan diğer şirketler de yer aldı kapılar açık Belirtildi.

ALAKALI HABERLER

Teknoloji Şirketleri ABD Hükümetinin ‘Yapay Zeka’ Taleplerini Kabul Ediyor: Zorunlu Filigran Sistemi Geliyor!

Kaynak :
https://blog.google/outreach-initiatives/public-policy/google-microsoft-openai-anthropic-frontier-model-forum/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.