e
sv

Yapay Zekaya Sahip Kadın Partnerler, Erkeklerde Psikolojik Sorunlara Neden Olabilir!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Uzmanlar, gelecekte oldukça popüler hale gelmesi beklenen yapay zeka ortaklarıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Bu tür sanal aşıkların özellikle erkeklerin gerçek hayattaki ilişkilerini etkileyebileceği belirtildi.

Son dönemde yaşadığı inanılmaz gelişme, yapay zekanın artık günlük hayatımıza entegre olmasını sağlıyor. Durum böyle olunca daha önce filmlerde de gördüğümüz yapay zeka ile duygusal ilişki kurma kavramı giderek daha popüler hale geliyor.

Spike Jonze’un yönettiği, Joaquin Phoenix’in başrolünde yer aldığı “Her” filminde de gördüğümüz bu durumla ilgili uzmanlardan bir açıklama geldi. The Guardian’a konuşan araştırmacılar şunları söyledi: yapay zeka destekli sanal aşıklar olumsuz yönlerine değindi.

Yapay zeka flörtü normal insanlarla iletişim kurmayı zorlaştırabilir

Uzmanlar, sanal kız arkadaşların, kadınları kontrol etme eğiliminde olan ve insanlarla normal iletişim kuramayan yeni bir nesil olduğunu söylüyor. “İncelikler” yaratabileceğini söylüyor. Aile içi şiddet mağdurlarına destek sağlayan Avustralyalı bir kuruluş olan Full Stop Australia’nın CEO’su Tara Hunter şunları söyledi: “Kontrol ettiğiniz ve her ihtiyacınızı karşılayan bir partner korkutucudur.” İfadeler kullanarak gelecekte erkekler için sorunların ortaya çıkabileceği uyarısında bulunuyor.

ALAKALI HABERLER

Sosyal medyayı bırakıp sokağa dökülse yüzüne bile bakamayacağınız, şiddet dolu, tuhaf bir topluluk: İnceller

Bunun bir örneği Havva AI adlı bir uygulama. “İstediğiniz gibi kontrol edin” ” sloganıyla kullanıcıların uygulamada istediği özellikleri ekleyerek“mükemmel eş” oluşturulması talep ediliyor. Başka bir deyişle, size her şeyi kontrol etme fırsatı veriliyor. Burada da uzmanlar bu durumun gerçek hayattaki ilişkilere olası etkilerinden endişe ediyor.

Avustralya’daki Swinburne Üniversitesi’nden Dr. Belinda Barnet, bu tür ilişki uygulamalarının bazı ihtiyaçları karşılasa da etkilerinin ne olduğunun bilinmediğini de belirtiyor. Barnet’e göre bu tür sistemler nasıl eğitiliyor? düzenlemelere ihtiyaç vardır.

Bu gerçek dışı ilişkilerin olumsuz psikolojik etkilerine de dikkat etmek gerekir.

Öte yandan insanlar üzerindeki psikolojik etkileri de ayrı bir konudur. Örneğin Çoğaltma Sanal arkadaşlık diye bir uygulama var. Kullanıcılar deneyimlerini burada Reddit’teki bir alt dizinde paylaşıyorlar. Bir gönderiye baktığımızda kullanıcının sanal kız arkadaşı tarafından başka bir yapay zeka modeliyle paylaşıldığını görüyoruz. “aldatıldın” Görürüz. Kullanıcı da bu duruma oldukça üzüldü.

Replika’da yaşanan tek ilginç olay bu değil. The Guardian’a göre uygulamanın ana şirketi Luka Inc, Bu yılın başlarında botun erotik rol yapma işlevleri aniden kaldırıldı. Bunun ardından kullanıcılar çılgına döndü; Hatta bu değişiklik bir arkadaşının ölümü onlara da aynı şeyleri hissettiriyor, seni depresyona soktu Hatta dediler.

ALAKALI HABERLER

Eski Google Yöneticisi: Yapay Zeka Sekste de İnsanların Yerini Alacak

Elbette bu etkiler sadece erkeklerle sınırlı değil. Yapay zekayla arkadaş olmanın potansiyel olarak ciddi olumsuz etkileri olabilir. Önümüzdeki yıllarda bu uygulamaların ciddi oranda artacağı göz önüne alındığında dikkatli olmak ve gerekli önlemleri almak gerekiyor.

Kaynak :
https://www.dazeddigital.com/life-culture/article/60478/1/ai-friends-are-creating-a-new-jenerasyon-of-incels-replika-eva?utm_source=Link&utm_medium=Link&utm_campaign=RSSFeed&utm_term= ai-kız arkadaşları-aslında-erkekleri-kötü-uzmanlar-söyleyebilir

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.