e
sv

“Üzerinde Çalışmıyoruz”, “Yasaklanabilir” Denilen GPT-5’in Yolda Olduğu Öğrenildi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Open AI’nin Temmuz ayında GPT-5 ticari markası için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Üstelik ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi de söz konusu başvuruyu bugün onayladı. Yani artık resmi olarak GPT-5’in yolda olduğunu söyleyebiliriz.

Geliştirdiği yapay zeka destekli araçlarla gündemde kalmak AI’yı açÇok konuşulacak bir gelişmeyle yine karşınızdayız. Şirket artık Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) veritabanına yeni bir ticari marka kaydettirdi. AI’nın yeni ticari markasını açın “GPT-5“. Evet tahmin edebileceğiniz gibi ChatGPT’nin gelişmiş bir versiyonunu sunacak yeni bir dil modelinden hakkında konuşuyoruz.

Başvuru 18 Temmuz’da yapıldı ve bugün itibarıyla USPTO tarafından kabul edildi. kabul edilmiş GPT-5 markasıyla ilgili yapılan açıklamalarda bu markanın aynı zamanda bir yapay zeka dil modeli olduğu belirtiliyor. açıkça ifade. Buradan Open AI’nin ChatGPT’nin daha da gelişmiş bir versiyonu için kolları sıvadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak son gelişme, birkaç ay önce yapılan açıklamalara dayanıyor. çelişiyor.

Sadece birkaç ay önce GPT-5 üzerinde çalışılmadığı açıklanmıştı

GPT-5

Open AI’nin kurucusu ve CEO’su Sam AltmanNisan ayında yaptığı açıklamada GPT-5 için herhangi bir planının olmadığını söylemişti. iş yok dedi. Haziran ayında katıldığı bir etkinlikte GPT-5 ile ilgili soruları yanıtlayan Altman, şunları söyledi: “GPT-5’ten önce yapmamız gereken çok iş var.Ancak geçen süre içerisinde şirketin planlarında değişiklikler olduğu görülüyor. Bu arada GPT-5 destekli ChatGPT’nin neler sunabileceğine dair Detaylı bilgi yok diyelimki.

GPT-5 ile ilgili bazı iddialar şöyleydi:

ALAKALI HABERLER

GPT-5 Size Bir İnsanla Konuşuyormuş Gibi Hissetmenizi Sağlayabilir! (Ayırt etmek zor olacaktır)

GPT-5 aslında hiç gelmeyebilir

Mart 2023’te Elon Musk ve Steve Wozniak gibi isimlerin yer aldığı 1150 ünlü isimYapay zeka odaklı şirketlere açık mektup yayınladılar. Bu mektupta yapay zekanın riskleri üzerinde duruldu ve sektördeki çalışmaların yaklaşık 6 ay süreyle durdurulması gerektiği belirtildi. Aynı sıralarda ABD Federal Ticaret Komisyonu Açık Yapay Zeka ile ilgili bir karar yayınladı. soruşturma açtı. İnceleme kapsamında GPT modellerinin kamu güvenliğini tehdit ettiği ve dağıtımının durdurulması gerektiği belirlendi. Belirtildi. Yani GPT dil modeliyle ChatGPT bir daha açılmamak üzere kapatılabiliyordu. Ancak geldiğimiz son nokta şöyle bir şey. bu gerçekleşmeyebilir bu ortaya çıkarıyor.

Sam Altman’ın popüler kripto para birimi projesi Worldcoin’i duydunuz mu?

ALAKALI HABERLER

ChatGPT Mucidi’nin Yatırımcıların Gözünden Bilinen Kripto Para Projesi “Worldcoin” Karışıklık Yarattı: Peki Kim Haklı?

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.