e
sv

Instagram’a, Kişiliklere ve Karakterlere Sahip Sohbet Botları Gelebilir! (Abraham Lincoln Gibi Konuşan Bot mu?)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Financial Times’a göre Meta, Facebook ve Instagram’a yeni sohbet robotları getirmek istiyor. Bu botların birbirinden tamamen farklı “kişiliklere” sahip olacağı belirtiliyor.

Üretken yapay zeka teknolojileri yaygınlaşmaya devam ederken, birçok teknoloji devinde olduğu gibi Meta da bu konuda hamleler yapıyordu. Geçtiğimiz günlerde Microsoft ile ortak dil modeli geliştirdiğini açıklayan şirketin, şimdi de Facebook ve Instagram’a dikkat çekici yapay zeka özellikleri getirmeyi planladığı ortaya çıktı.

Financial Times’ın paylaştığı bir rapora göre Meta, önümüzdeki ay Facebook ve Instagram gibi hizmetlerine oldukça ilginç özelliklere sahip yeni chatbot’lar getirecek.

Facebook ve Instagram’a gelen sohbet robotlarının “kişiliklere” sahip olduğu söyleniyor

Financial Times’ın iç kaynaklara dayandırdığı haberine göre yapay zeka destekli sohbet botları, farklı kişiliklere Sahip olacak. Örneğin bu botlardan biri ““Abraham Lincoln gibi konuşabiliyor”diğeri ise “sörfçü tarzı” seyahat tavsiyesi teklif edebileceği belirtiliyor.

Aslına bakılırsa böyle bir özellik Instagram’a ilk kez gelmiyor. Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi, 30 farklı kişiliğe sahip olan ve kullanıcıların sorularına cevap verebilen yapay zeka ile sohbet etme özelliğini haziran ayında tanıtmıştı. sızdırılmıştı. Sızıntı ayrıca botların mesaj oluşturmak için de kullanılabileceğini ortaya çıkardı.

Henüz hakkında resmi bir açıklama veya detay bulunmayan Meta, sohbet botları ile kullanıcılara yeni bir arama ve tavsiye deneyimi getirebilir. Ayrıca hizmetleriyle etkileşim kurmanın yeni bir yolunu da sunabilir. Elbette chatbotların piyasaya sürüldüğünde tam olarak neler sunacağını göreceğiz.

ALAKALI HABERLER

Meta Bu Kez ChatGPT’ye Tamamen Rekabet Edecek: Dil Modelini Ticari Kullanıma Açacak!

Ayrıca yeni chatbotlar, Meta’nın Microsoft, OpenAI ve Google gibi yapay zeka hamleleri yapan şirketlerle rekabet edebilmesini ve kendini kanıtlayabilmesini sağlayacak potansiyele sahip. Ayrıca etkileşimi artırarak TikTok gibi rakiplerin önüne geçmesine yardımcı olabilir.

Mark Zuckerberg, “karaktereyapay zeka modellerinin sinyallerini veriyordu. CEO, şubat ayında üretken yapay zekaya odaklanan yeni bir ürün grubu oluşturduklarını belirterek, şunları söyledi:“Uzun vadede insanlara yardım ederek yapay zeka karakterleri geliştirmeye odaklanacağız.” Şu ifadeleri kullandı.

Kaynak :
https://www.theverge.com/2023/8/1/23815287/meta-ai-persona-generative-llama-instagram-facebook

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.