e
sv

Google ve Samsung’un “Ortak” Sağlık Uygulaması Health Connect, Android 14 ile Tüm Telefonlara Geliyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple’dan sağlık uygulamaları alanında geride kalmak istemeyen Samsung ve Google, ortak geliştirdikleri Health Connect adlı uygulama Android 14 ile birlikte yüklü gelen uygulamalardan biri haline getirilecek.

Akıllı çocukları artık mesaj atmak, aramak yapmak ve fotoğraf/video çekmekten çok daha fazlasını yapabilirler. Tüketiciler, hemen her yeni özelliğini kullanmak istiyor. En çok talep edilen özelliklerden biri olan sağlık, uygulamalar, Google ve Samsung’u geçmişteki aylarda ortak bir uygulama için harekete geçirmişti.

Yıllardır özellikle Elma ile ciddi bir rekabet içinde olan iki dev, güçlerini Sağlık Bağlantısı isimli uygulama için bir araya getirdi. Health Connect sayesinde sağlık ve fitness eğitimiu tek bir noktada toplayıp diğer uygulamalarıyla paylaşabilmenizi hedefleyen Samsung ve Google, bu uygulamayı Android 14 ile birlikte yüklü gelen uygulamalar dahili katmaya hazırlanıyor.

Tüm sağlık işletmesi tek bir yere toplayacak

sağlık bağlantısı

Health Connect, şu anda beta testleri ve yalnızca 11 uygulama tarafından destekleniyor. Bu uygulamalar arasında Fitbit, Google Fit, Samsung Health ve Flo gibi alanda bilinen uygulamalar yer alıyor. Apple’ın iPhone ve elma izle‘lardaki sağlık ve fitness özellikleri sık sık olumlu haberlerle geliyor olsa da, Android için böyle bir durum söz konusu değil. Özellikle Watch OS’un sahip olduğu sağlık verisi ve fitness bilgisi işleme özelliği, Google Watch’larda herhangi bir anlamda olmayan özellikler arasında yer alıyor.

Aslında Health Connect’i kendi başına çalışan bir uygulama olarak görmek yanlış olur. Kişisel daha çok sağlık ve spor uygulamalarınız arasında köprü görevi gören bir uygulama. Health Connect ile birleştirdiğiniz uygulamalar sürekli olarak kesintileri haberleşerek tüm sağlık ve spora bir araya toplayacak. Ayrıca tüm geliştiricilerin kullanımına açıldı. Bu sayede yeni bir uygulama geliştiren bağımsız geliştiriciler bile bu köprü hizmetinden yararlanabilecek.

İLGİLİ HABER

Spotify’a Sağlık Verilerinizle Oluşturulmuş Çalma Listeleri Geliyor: Spor Yaparken Sizi Motive Edecek

Health Connect’in Android 14’te yüklü Gelecek olması, Google’ın mobil işletim sistemini kullanan tüm akıllı telefon ve aksesuar kullanıcılarının, Wear OS ve Android’de bu yapıya hemen erişebilmesini sağlayacak. SAMSUNG, Xiaomi, Realme gibi firmalar da bu özelliklere sahip kendi cihazlarında işlemcileri bir şekilde kullanabilecek. Böylece kullanıcılar, sağlık verilerinin kaybolması riskinden sahiplenecek ve aynı veri her cihazda kullanımı. Ayrıca Health Connect çalışanı şu anda Play Store üzerinden indirerek tebrikler kullanmaya başlayabilirsiniz.

:
https://www.gizchina.com/2022/12/25/android-14-will-natively-integrate-health-connect-functions/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.