e
sv

Google, ‘Yıl Başına Özel’ Yeniliklerini Duyurdu: Telefonunun Hafızası Sürekli Dolanlara İlaç Gibi Özellik!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google, 2023’ün gelişmesi şerefine Android için eksiksiz özellikler geliştirdi. Açıklanan özelliklerden en kısıtlı, kullanıcıların kullanımlarını çekecek gibi görünüyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, şimdiye kadar gördüğünüz yeni yılı kutlamak için Android düzenlemelerine tüm özellikleri verir. Resmi internet sitesinde yayınlanan bir gönderide bu özellikler tek tek kuruluş şirketi, en çok da bir özellik ile kullanıcılar mest edecek gibi görünüyor.

Google tarafından yapılan içeriklere göre en yakın bir uzantının içerdiği özelliklerden bir tanesi, “Uygulamaları Arşivle” olacaktır. Google Play Store ile sözleşme yapılması bu yeni özellik, en çok da depolama sorunu yaşayan kullanıcıları kullanır. Peki bu özellik tam olarak nasıl çalışacak?

Uygulamaları Arşivle özelliği işte böyle bulundurmak

Android uygulama arşivle

Android için yazılım Uygulamaları Arşivle özelliği, silinmek istenen uygulamalar için kullanım. Tercih eden bir kullanıcı, uygulama telefondan silmeden önce kişisel verilerinin telefonda tutulması tercih güvenliğini sağlar. Uygulamayı yeniden yüklediğinde, giriş iznine girmek gibi işlemlere gerek kalmayacak. Uygulama silinmeden hemen önce nasılsa, yeniden yüklendikten sonra da oradan devam edecek.

İLGİLİ HABER

iPhone 14’ün Öve Öve Bitirilemeyen ‘Always on Display’ Özelliği Yenileniyor: Android’dekiyle neredeyse Aynı Olacak!

Google Play Store’a girdiğinizde daha önce yüklenen uygulamaları görüyorsunuz. Uygulamaları Arşivle özelliği tam olarak burada görülecek. Kullanıcı, silmek yerine arşivlediğini çalıştırma “Yeniden Yükle” butonu ile yeniden yükleyecek. Bu özellik, depolama sorununun yaşandığında aniden silinmesi gereken uygulamalar için etkili olacak. Bu arada; bu özellik kapsamında telefonda sakladığınız verileri de silebileceğinizi belirtelim.

Bir çıkışı indirme yüzdesi, küçük bir baloncukla gösterilecek!

Google play store yeni özelliği

Google Play Store kapsamının içerdiği bir diğer özellik de indirme yüzdesi gösterilmeyecektir. Google Play Store’daki Ayarlar bölümünden harcama bağlı aktifleştirilecek bu özellik, bir çıkış yüzdesinin kaç indirildiğinin küçük bir baloncukla düğümünü sağlayacak.

Android’e gelecek başka yeni özellikler de var!

Andorid

Google’ın sunacağı bir diğer özellik ise Google Fooğraflar bilgisayarı yer alacak. Kolaj oluşturmak isteyen kullanıcılar, yeni tasarım alışkanlıklarına ulaşabilecekler. Ayrıca oturuma özel emojiler de Gboard aracılığıyla ulaştırılacak. YouTube için de yeni bir widget’tan oluşan Google, kullanıcıların tek bir dokunuşla video, kısalar ve kalıcılarına ulaşmasını sağlayacak.

İLGİLİ HABER

Elon Musk, Android ve iPhone’a Alternatif Yapabileceğini Söyledi, Ortalık Karıştı

Android cihazlarına, dijital araba anahtarlarına dönüşecek!

Android ekosistemi, bundan sonra dijital araba oluşturma anahtarı hizmeti için destek verecek. Kullanıcılar, bu özelliği kullanarak gizli telefona gizlice girerek, aile veya arkadaşlarıyla de paylaşabilecekler. İlk adımlarda yalnızca Pixel telefonlara sahip olma özelliği, ilerleyen zamanlarda Android 12 ve üzeri işletim sistemiyle çalışan bazı akıllı telefonlara ulaşacak.

İLGİLİ HABER

Neredeyse Android 13 Almayan Samsung Telefon Kalmadı! İşte Güncelleme Alan ve Alacak Tüm Samsung Telefonlar

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.