e
sv

Görev Yöneticisine Veda Edebilirsiniz: Windows 11’de ‘Çöken Uygulamalar’ Tek Tıkla Kapatılacak

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Windows 11’in geçen hafta yayınlanan test sürümü, yanıt vermenin kullanım süreleri için yeni bir yol sunan etkili bir özellikle geldi. Kullanıcılar artık yanıt vermeyen uygulama Görev Yöneticisi’ne girmeden kapatabilecek.

Windows banyolarının en büyük sorunlarından bir tanesi, hiç şüphesiz yanıt verme uygulamalarıdır. Bir program yanıt verdiğinde, CTRL+ALT+DEL ölçümünü kullanmadan önce Görev Yöneticisi‘ne ulaşmak, sonra da yanıt vermenin yürütülmesinin kapatılması gerekir.

Ancak Windows 11, bu can sıkıcı yüklemeleri gelecek gibi görünüyor. zira”Windows 11 yapı 25300kodlu Insider sürümü test eden kullanıcılar, geliştiricilerin yeni bir özellik için harekete geçtiklerini tespit ettiler. Bu güncelleme tüm sunulduğunda, yanıt vermenin yürütmeyi durdurma son derece kolay olacak. Peki nasıl?

Sağ tık, Görevi Sonlandır

Windows 11

Diyelim ki yanıt vermenin bir yürütmeyi kapatma kararı. Windows 11’in yeni özelliğinin iletilmesi gereken tek şey, Görev Çubuğu’nda söz konusu evin kullanılmasını sağlamak için, “Görevi Sonlandıran” seçenekleri sol tıklama yapmak. Bu sayede Görev Yöneticisi’ne giriş yapmaya gerek kalmamış olacak. Bu arada; Windows 11 için deneyimler geliştirme olan bu yeni özelliğin macOS işletim sisteminde yıllarca belirtmeden geçelim.

İLGİLİ HABER

Microsoft, Windows 11 Kullanıcılarına Üstü Kapalı “Yeni Bilgisayar Al” Demeye Başladı

Windows 11 için şifreleme “build 25300” geliştirici sürümü, daha bir hafta önce, yani 15 Şubat 2023’te yayınlandı. Bu nedenle, uygulama kapatma özelliğini deneyimlemek isteyen kullanıcı sürümündeki kullanıcıların bir süre daha beklemeleri gerekiyor. Zira hedef sürümü için resmi bir yayın tarihi şu an için yok. Seni beklemek, buradaki bağlantı üzerinden dosya sürümüne ulaşabilir, Windows Insider tarama üyesini gördükten sonra test gördükki yeni özellikleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

Olumsuz: Önizleme cihazlarında bazı hatalara sahip olabilir. Bu yüzden ileri düzeyde Windows bilginiz yoksa hem veri kaybı yaşamamak hem de sorunlarla karşılaşmamak için nihai sürümünü güncellemesini beklemenizi tavsiye ederiz.

:
https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-11-will-let-you-end-tasks-directly-from-the-taskbar/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.