e
sv

Harry Potter’ın Yeni Oyunu Hogwarts Legacy’de “Aaa Bu Film ve Kitaplarda Vardı” Diyeceğiniz 10 Gönderme

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Harry Potter severlerin merakla beklediği Hogwarts Legacy, 10 Şubat 2023’te yayınlandı. JK Rowling tarafından yaratılan Büyücüler Dünyası evreninde geçen oyun, Harry Potter kitaplarından öncesini anlatan da içinde Harry Potter’la ilgili pek çok gönderme ve paskalya yumurtası barındırıyor. Bazı bazı filmlere, bazı da kitaplara göndermelerde bulunuyor.

Avalanche Software tarafından hizmet ve Warner Bros.Hogwarts Legacy tarafından yayınlanan bir Portkey Games a ait, bazı tepkiler alsa da genel olarak oyuncuların beğenisini kazandı ve büyük yankı bulmayı başardı. Hogwarts Mirasıorijinali Büyücüler Dünyası olarak bilinen Büyücüler Dünyası evinde aktarımından özellikle Harry Potter hayranlar için pek çok bilinen yapı ve içerik görmek mümkün.

bazı kısımlar apaçık görünse de gizli kalmış durumda. Paskalya yumurtası dediğimiz; çevirisini Sürpriz Yumurta olarak yasaklamamız, oyunlarda çeşitli göndermeler içeren gizli içeriklere bu oyunu da rastlamak mümkün. Harry Potter kitap ve filmlerine çeşitli göndermeler İçerdiği bu ayrıntılara göz atacağız.

Olumsuz: Bu içeriğimizde Harry Potter evreniyle ilişkisi spoiler yer almaktadır.

Hogwarts Legacy’de Yer Alan 10 Harry Potter Göndermesi:

Çok Özlü İksir:

Çok özlü iksiri Harry Potter: Sırlar Odası doğurduğunuzda hatırlamanız mümkün. Draco Malfoy’un Slytherin’in varisi olduğundan şüphelenen Harry, Ron ve Hermione, Slytherin ortak salonuna girerek Malfoy’u sorgulamak için kılık değiştirme yoluna gidiyorlardı. Bunun için Hermione, aldığı iksir tarifi ile kılık değiştirme yarayan bu Çok Özlü İksir‘i hazırlıyordu. Harry ve Ron başarılı kılık değiştirse de Hermione için işler pek yolunda gidiyordu.

Hogwarts Legacy’de bu ikişirin hazırlanmakta olduğu bir yer bulunmaktadır. Profesör Fig’in ofisinin bulunduğu kapıyı tuvaletinde bulunan kapılardan birinin açık olduğunu görüyorum. İçerisine girdiğimizde ise kitaplar, kazan ve terazi gibi eşyalar görüyoruz. Burada biri Harry Potter’dan yıllar önce tam teşekküllü bir şekilde bu iksiri hazırlamaya gidiyordu.

Dumbledore’un tablosu:

Harry Potter dairesinin en ünlü karakterlerinden biri olan Albus dumbledore, oldukça güçlü bir büyücü ve aynı zamanda Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okulunun müdürüydü. Kendine özgü yarım ay çerçeveli gözlükleri, uzun, gri saç ve sakallara sahip karakterimiz, karanlık sanatlara bağlı Lord Voldemort’un korktuğu bir büyücü olmakla birlikte Harry Potter ile arası da iyidir. Harry Potter filminin ilk ve ikinci evliliği, 2002 yılında aralarındaki yönetici İrlandalı aktör Richard Harris tarafından canlandırılmıştı.

Hogwarts Legacy’de, Hogwarts’ın ilgili bazı yerlerinde Dumbledore’un tablonu görürüz. Üstteki videodan görebileceğiniz gibi Hogwarts’ın ünlü Grand Staircase olarak geçen Büyülü Merdivenleri’nde duvarda asılı olan birçok tablo bulunuyor. Biri ise hareketli bir porteye sahip Dumbledore tablosu. Tablo, Richard Harris baz işletmeyi kullanıyorlar.

Weasley ikizleri:

Weasley’s Wizard Wheezes adındaki şaka dükkânını Harry Potter serisini mutlaka yaşıyordur. Filmlerde sizi güldürmeyi ve eğlenceli vakit geçirmemizi sağlayan ikizler Fred ve George Weasley93 Diagon Sokağı’nda yer alan bu şaka dükkânını kurmuşlardı. Bu dükkan hayaliydi ve Triwizard turnuvası’nda kazandıkları 1000 Galleon ile evinin evinin ev sahibiu gerçekleştirmişlerdi. Hikayeye göre, 1997 yılında ikizler, Zonko‘nun şaka dükkanını kapattıktan sonra satın almayı düşündüklerini düşünmüşlerdi.

Hogwarts Legacy’de Zonko’nun şaka odasının dışında camlardan içeri giren çalışanın aynı kıyafeti verilen ve kızıl saçlara sahip ikizlerini görüyorum. İkizler şaka dükkanlarına oldukça ilgiler ve manzaraya göre hayallerinin peşinden gitmeye çalışıyorlar. Tabii ki oyun Harry Potter’dan önce geçmek için bu ikizlerin başında onlar olmadan ve bir gönderme olduğunu bastırmak gerekiyor. Üstteki videodan kendinize göz atabilirsiniz.

Sırlar odası:

Harry Potter kitaplarının ve filmlerinin en gizemli yerlerinden biri olan Sırlar Odası, Salazar Slytherin tarafından oluşturulmuş oldukça gizemli bir odaydı. Hikayeye göre, bu oda aynı zamanda Slytherin veya onun soyundan gelenlerin kontrol edebileceği bir yaratık olan Basilisk‘ in sığınağıdır. Lord Voldemort olarak tanıdığımız Tom bilmecehenüz 16 yaşında Slytherin’in Varisi olduğundan dolayı bu odayı açmış ve Basilisk’i kontrol edebilmiştir.

Hogwarts Legacy’de bu giriş Hogwarts kalesinde gizlenmiş durumda ancak bulmak için bir yol mevcut. Alt veriye ait hızlı yolculuklar sağlayan Floo Alevi‘ni açtıysan bu aleve gidip ardından sağa gidiyor koridorun sonunda gideceğiniz merdivenden aşağı inip tekrar sağmanız gerekiyor. Buralardan sonra kızlar tuvaletine girerek izinlerin girişine ulaşmak. Yılanını sembol de görmeniz mümkün ve eğer Revelio büyüsünü çevreleyen boyut bilgi veren bir Bölge Kılavuzu açılıyor.

“En Karanlık Sanatın Sırları” kitabı:

en karanlık sanatın hogwarts mirası sırları

Büyücüler Dünyası’nın en tehlikeli kitaplarından biri olan “Secrets of the Darkest Art” yani En Karanlık Sanatın Sırları kitabı, Dumbledore onu oradan kaldırana kadar Hogwarts kütüphanesinde bulunuyordu. Ölümsüzlük takıntısına sahip ve sınır tanımayan Lord Voldemort, Tom Riddle’da bulunan bir öğrenciyken bu kitabı kullanarak 7 tane hortkuluk yaratmıştır. Hortkuluklar genel olarak yaratıcı ruhunun ölümsüz hale getirmek için kara büyü kullanarak yaratılan varlıklardır. Voldemort, evcil yılanı Nagini‘yi de Hortkuluk dosyasını kaydetti.

Voldemort’un Hortkuluk Yaratmayı Öğrendiği Kitap kütüphanenin sınırları bölümünde bulunuyordu. Hogwarts Legacy’de de Sebastian Sallow ilettiğimiz bir görev sırasında bu kısıtlı alana biz de giriyoruz. Bu alanda ilerlerken olduğu yerde hareket eden bir kitap görüyorum. Bu kitap Sallow’un da söylediği gibi tavrımız karanlık sanat kitabının ta sahibi.

Hagrid’in kulübesi:

Harry Potter film ve kitaplarının sevilen karakterlerinden olan Hagrid, yarı dev yarı insan olan bir karakter. Harry Potter ve arkadaşlarıyla iyi anlaşan ve asa kullanmakla birlikte büyümüş da yasaklanmış karakterimiz, aynı zamanda Hogwarts’ta 1993-1994 yılları arasında Sihirli Yaratıklar Profesörü olmuştur. Hagrid’in kulübesini filmler ve kitaplardan zaten bekliyorlar.

Hogwarts Legacy, Harry Potter’dan çok önce oyunda Hagrid’in kulübesi bulunuyor. Hogwarts’ın güney girişinde yer alan hücreler Hagrid’in yaşadığı kulübeye benzeyen ve Bal Kabağı tarlasına sahip bu kulübe neredeyse onunla aynı. Ayrıca arkasında Hagrid’in evcil hayvanlarından biri olan şahgaga yani Şahgaga’ya gönderme yapma Hipogrif yaratığının heykelciğini içeren bir mezar taşı bulunuyor.

Ateş kadehi:

https://www.youtube.com/watch?v=LYmZmEPd9GY

Harry Potter hayranları Ateş Kadehi’ni yakından tanıyorlar. Harry Potter serisinde direkt olarak 4.kitabın mülklerinden geçen Ateş Kadehi, üç büyük büyücülük okulu arasında düzenleniyor Üçbüyücü turnuvası için her okuldan bir tane olmak üzere temsilciler seçilide kullanılmıştı. Hogwarts, Durmstrang ve Beauxbatons okulları arasında düzenlenen turnuvada öğrenciler sihir yeteneği, cesaret ve zeka testlerinde yarışıyorlar.

İşte bu önemli turnuvaya temsilci öğrenci seçen Ateş Kadehi, ”tabut” adı verilen ve Türkçe’ye kutu veya sandık olarak çevirebileceğimiz ahşaptan oluşan muhafaza içinde yer alıyor. Ateş Kadehi, turnuva dışında saklanıyordu. Oyunda büyük ilerlemenin en üst işvereni bırakma ganimet veya denetleme odası olarak nitelendirebileceğimiz kupa odası Girdiğiniz içinde Ateş Kadehi’nin saklı olduğu ahşap yapıyı ifade eder.

Sülük kuşan çocuk:

Harry Potter ve Sırlar Odası kitabında ve öyküsünde Ron Weasley’in sülük kusması sahnesini büyük olasılıkla çoğumuz hafızamızdadır. Burada Ron’un kusmasına neden olan şey aslında bir lanetti. Slugulus Erecto adı verilen bu sülük kusma sihiri, etkisi olan kişiye sülük kusturuyordu.

Ron, Draco Malfoy’a Hermione’a alaycı laflar söylemesinin ardından bu büyüyü yapmaya davet etti ancak asası kırıldığı için büyü geri tepmişti. Ron böylece kendilerini lanetlemiş ve Hagrid’in kulübesinde bir leğene sürekli sülük kusmuştu. Okulun bir nevi reviri olan Hastane Kanadı Bölümleri giderseniz hasta öykülerinde bir oyun oturarak bir kaba sülük kustuğunu çıkardı.

Kaybolan dolap:

Meşhur Kaybolan Dolap, Harry Potter kitaplarının ve filmlerinin efsane eşyalarından birisiydi. Temelinde iki yer arasında geçit görevi üstlenen bu dolap, yeri geldiğinde işleri kolaylaştıranyeri geldiğinde köpekleri çıkartan önemli bir eşyaydı. Muhtemel bir özellik ise, koruma büyülerinden bile etkilenmiyor. Slytherin öğrencisi Graham Montague bu dolapla büyülerden etkilenerek Hogwarts’a girebilmişti.

Ayrıca Malfoy tarafından bu dolap kullanılarak Hogwarts’a Ölü Yiyen sokulmuştur. Harry ise yanlışlıkla Floo Tozu ile Borgin ve Burkes operasyona gittiğinde saklanmak için bu dolabı kullanmıştır. Oyunda İhtiyaçlar Odası olarak çevirebileceğimiz İhtiyaç Odaları’bir giderseniz bu dolabı bulabilirsiniz.

Tost yiyen dev kalamar:

hogwarts mirası dev kalamar

Harry Potter evreninin efsanevi canavarlarından biri olan dev kalamarları, film ve kitaplardan hatırlayanlarınız olacaktır. Her ne kadar canavar olarak adlandırılsa da yarı evcil olan bu kalamaröğrencilerle genellikle iyi anlaşıyordu. Dennis Creevey adlı öğrenciyi göle düştükten sonra tekneye geri itmiş ve imkanı sağlamıştı. Weasley ikizleriyle de arası görüyor ve ikizler onu gıdıklıyordu.

Hogwarts Legacy’deki asıl gönderme biraz daha farklı. Hücresel dersler yemeklerinde de tüketen kalamarımıza Harry Potter, tost hayat. Oyunda bir Slytherin görevinde dev kalamarın çizildiği duvardan geçmek için mekanizmaya tost yerleştirme gerekiyor. Oldukça güzel ve eğlenceli bir gönderme olduğunu söylemek mümkün.

Hogwarts Legacy’de yer alan Harry Potter film ve kitaplarına göndermeler içeren 10 Easter Egg’i derlediğimiz içeriğimizin sonuna geldik. Sizin düşündükleriniz fark yarattı ve listede yer almayan göndermeler var mı? Yorumlarda onları paylaşmayı unutmayın.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.