e
sv

Hız Testinde Yüksek Mbps Çıkmasına Rağmen İnterneti ‘Yavaş’ Olanlar Buraya: Nedenlerini ve Çözümünü Anlattık!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bazen tam bir dosya indirmek üzereyken internetinizin aşırı yavaş olduğunu fark edersiniz. Hız testi yapıyorsunuz ve fena olmayan bir sonuç görüyorsunuz ama internetiniz hala yavaş… Bu senaryo tanıdık geliyorsa aradığınız cevaplar bu içerikte!

Neredeyse her şeyi çevrimiçi yaptığımız bir çağda yavaş internet oldukça sinir bozucu. Televizyon yerine dijital içerik platformlarını izliyor, markete gitmek yerine internetten sipariş veriyor, ‘masa başı işlerimizde’ çalışma hayatlarımızı internet üzerinden yürütüyoruz. bu da Hem eskisinden daha hızlı hem de kesintisiz internet İhtiyaç anlamına gelir.

Ancak elbette işler her zaman yolunda gitmeyebilir. Örneğin bir dosya indirmek istiyoruz; Çok yavaş ilerlediğini görüyoruz. Hemen bir hız testi yapıyoruz; her şey yolunda görünüyor. Peki bu nasıl oluyor?

İnternet hızınız yüksek görünse de indirme hızınızın çok yavaş olmasının birçok nedeni olabilir;

Öyle ki sorun modeminizde olabilir veya kötü amaçlı yazılımdan kaynaklanıyor olabilir. Gelin tüm nedenlere ve çözümlere birlikte göz atalım.

Ağ yoğunluğu:

Sorununuzun en basit nedenlerinden biri ağ tıkanıklığı olabilir. Evinizde veya yaşadığınız bölgede İnternet kullanımının yoğun olduğu bir dönemdeysenizbu durum indirme hızınızı olumsuz etkileyecektir.

Böyle bir durumda ağa bağlı cihaz sayısını en aza indirip tekrar deneyebilirsiniz. Ancak sorununuz ‘yoğun saatlere’ atfedilebilecek sürenin dışında da devam ediyorsa, diğer seçeneklere bakmanız gerekecektir.

Sunucu sorunları:

İnternet hız testi yapmak istediğinizde bu test yapılırken kullandığınız sitenin bağlı olduğu sunucuya olan bağlantınız ölçülür. Ancak bir dosya indirmek veya bir siteye bağlanmak istediğinizde bağlandığınız sunucu ile hızınızı test ettiğiniz sunucu farklıdır; Aynı zamanda dünyanın diğer ucundaki bir sunucu da olabilir. Sunucuyla aranızdaki mesafe aynı zamanda indirme ve yükleme hızınızı da etkileyecektir.

Sorunun bu olup olmadığını öğrenmek için şu anda bağlı olduğunuz dosyayı kontrol edin veya Dosyaları indirmeye çalıştığınız kaynaktan farklı bir kaynak deneyebilirsin. Diğer her yerde işler yolundayken belirli bir kaynakta sorun yaşıyorsanız; Bu muhtemelen bir sunucu sorunudur.

Modeminiz veya yönlendiriciniz yetersiz olabilir;

Modeminiz veya yönlendiriciniz Servis sağlayıcınızın sunduğu hızı aktarmakta zorluk çekecek kadar eski modellerbu hızınızı etkileyecektir. Sorununuz kronikleşmişse ve hız testinde gördüğünüz sonuç, yaşadığınız hız ile hiç eşleşmiyorsa bunun mutlaka değerlendirmeniz gereken bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Neyse ki çözüm basit; Güncellenmiş bir modem veya yönlendirici alma. Benzer sorunları yaşamamak için yeni modeminizi/yönlendiricinizi seçerken araştırmanızı dikkatli yapın. Yeni nesil donanımlardan birini seçin Öneririz.

Bant genişliği kısıtlamasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz:

Bazı internet servis sağlayıcıları zaman zaman yukarıda bahsettiğimiz ‘ağ tıkanıklığı’ gibi durumları telafi etmek için kullanıyor. Bant genişliğini kısıtlayabilirler. Böyle bir durum oluştuğunda indirme gibi yoğun internet kullanımı gerektiren bazı işlemlerde hız düşüşleri yaşanabilmektedir.

Sorunun bundan kaynaklanabileceğini düşünüyorsanız internet servis sağlayıcınız ile iletişime geçerek hız sorunu yaşadığınızı bildirebilirsiniz; sözleşmenizdeki hız bilgisini onaylayarak Çözüm talebinde bulunabilirsiniz.

Kötü amaçlı yazılımlar da yavaşlamalara neden olabilir;

Görünürde bir sorun yoksa ve hız testlerinde her şey yolunda gibi gözükmesine rağmen internete bağlanmada sorun yaşıyorsanız maalesef göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer seçenek ise; Kötü amaçlı yazılımların hedefi olmak olabilir.

Bu durumu çözmek için güvenilir antivirüs yazılımı Hem bağlantınızı hem de kullandığınız cihazları taramanızı öneririz. Ayrıca kullandığınız cihazların yazılımlarının güncel olup olmadığını kontrol edin.

İnternet hızınızı artırmanın ve sorunsuz bir deneyim yaşamanın en emin yolu, fiber internet altyapısı sunan bir sağlayıcıya geçerek yüksek hızlı internet kullanmaktır.

Peki Türkiye’de en hızlı interneti hangi servis sağlayıcı sunuyor derseniz;

Türkiye’nin en hızlı internet servis sağlayıcısı Speedtest’in paylaştığı bağımsız rapora göre TürkNet olarak görünür.

ALAKALI HABERLER

Türkiye’de Evde ve Telefonda En Hızlı İnterneti Sunan Servis Sağlayıcılar Açıklandı: Biz Burada da Geride Kaldık!

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.