e
sv

İki Çizgiyle Bile Şaheser Oluşturabilirsiniz: İşte NVIDIA’nın Herkesin Kullanabileceği Teknolojisi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

NVIDIA, dünya üzerindeki 110 değerinden fazla dijital koruyucuya, 110’dan fazla uygulama ile hizmet veriyor. Peki bu nasıl mümkün oluyor? NVIDIA, dijital koruyucular için tam olarak ne yapıyor?

NVIDIA Türkiye Pazarlama ve İletişim Müdürü BİZE ULAŞABİLİR MİSİNİZ, sektöre ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yaptığınız açıklamalarda dünya ölçeğinde 110 puan fazla Kişinin dijital tasarım üzerinde ürettiğinden bahseden Us, NVIDIA olarak tüm bu dijital içeriğea destek verdiklerini söyledi.

NVIDIA olarak donanım alanında RTX ekran kartına sahip Studio platformuna dahil dizüstü ve Masaüstü bilgisayarlarla, yazılım alanında geliştirdiğimiz NVIDIA Broadcast, Omniverse ve Canvas gibi ücretsiz programların yanı sıra 110’dan fazla uygulama Sahip olduğumuz RTX’e sahip olduğumuz yeteneklerle, yaratıcılığa dair tüm kullanım sırasını dışı bir hız ve üretkenlikle sunuyoruz.”İstisna sahibi Can Us, yaptığı açıklamayla herkesin dikkatini çekmiş oldu. Peki tüm bunlar ne demek istediğini?

NVIDIA, dijital koruyuculara nasıl destek oluyor?

NVIDIA

NVIDIA’nın ekran kartlarının ultra güçlü olduğu zaten herkes bilinen tarafından bir gerçek. Şirket bugün, video oyun sektörü oyun yönetici pozisyonunda. Ayrıca sadece video oyun sektörü değil, üç boyutlu insanlar, render alma, mimari görselleştirme, fotoğraf ve video düzenleme bölümü de NVIDIA’dan güç alıyor. Peki bunlar nasıl mümkün oluyor? Bu haberimizde, NVIDIA’nın dijital koruyuculara kullanım ürün ve hizmetlerinden bahsedeceğiz.

“NVIDIA Studio” bilgisayarları, profesyonellerin vazgeçilmezi haline geldi!

NVIDIA Stüdyosu

NVIDIA, 2019 yılında önemli bir karar aldı ve NVIDIA Studio isimli bir platform kurdu. Bu platformun amacı, NVIDIA ekran kartlarının hizmet profesyonellerine ulaştırmaktı. Yapılan denetim ile içerik kaynakları için özel olarak optimize edilmiş “NVIDIA Stüdyo”Çünkü bilgisayar bilgisayarlarını sağlayan şirket, işin yazılım merkezi da yoğunlaştı. NVIDIA Studio sertifikasına sahip bilgisayarlar, bugün 110’dan fazla profesyonel yazılımda GPU hızlandırma desteği sunan ve hizmetleri hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor.

Peki NVIDIA, hangi bileşenleri GPU hızlandırma desteği veriyor?

NVIDIA Tuvali:

NVIDIA tuvali

NVIDIA Canvas, GPU hızlandırma desteği verilen en önemli yazılımlardan bir tanesi. Yukarıda da gördüğünüz gibi oldukça basit çizimleri profesyonel hale getirmeye yarayan uygulama, devrim niteliğindeki yapay zeka modeli ile ekranı gerçek zamanlı olarak dolduruyor. Bir malzemeyi değiştirmek, kar tanelerini çime dönüştürme ve tüm evren bir kış manzarasından tropik bir cennete dönüşmek mümkün hale gelirken sonsuz sayıda yaratıcı keşifler sunuluyor. NVIDIA Canvas, görüntüyü tam olarak ihtiyaç duyduğu şekilde özelleştirmeyi sağlıyor. Canvas, bir resmin görünümü ve hissini çevreleyen dokuz stile ve gökyüzünden dağlara, nehirden taşa kadar olan yirmi farklı malzemeye sahip. Elementleri ayrı tutmak için farklı katmanlar boyanabiliyor. Sıfırdan başlanabiliyor veya örnek sahnelerden birinden ilham alınabiliyor. İdeal ev yaratıldıktan sonra adobe photoshop‘a aktarım da yapılabiliyor. Böylece, görsel olarak devam edilebiliyor.

NVIDIA Yayını:

NVIDIA Yayını

NVIDIA Broadcast, odayı bir profesyonel bir stüdyoya dönüştürüyor. Yapay zekayla geliştirilmiş ses ve video ile canlı yayınlar, sesli sohbetler ve video konferans görüşmeleri bir üst seviyeye taşınıyor. Yüksek ses klavyesi, rahatsız edici mikrofon paraziti, çalışan PC fanları ve arka plan yankısı, NVIDIA Broadcast’in sunumu Parazitlenmeyi ve Oda Yankısını Giderme özelliği sayesinde bir tuşla ortadan kaldırılıyor. Kullanıcılar sessiz bir ortam bulmak zorunda yayın yaparken, çalışanlar çevrimiçi toplantılara her yerden katılım gösterebiliyorlar.

karıştırıcı:

NVIDIA Karıştırıcı

Blender; uyarlama, animasyon, render ve simülasyon için ücretsiz ve açık kaynaklı olarak üretilen bir 3D içerik oluşturma paketidir. Blender, RTX GPU’larına özel donanım ışını izleme ve yapay zeka yerleşimi gürültü önleme özelliği ile daha da hızlandırılmış GPU görünümünde bir yol izleyen Blender Cycles’ı içeriyor. Yapılan yapılarla yüksek karmaşık doğruluklu yapılar, dakikalar yerine saniyeler içinde oluşturulabiliyor.

Adobe Premier Pro:

Adobe Premier Pro

Geçmiş videoların yaklaşık yüzde 60’ı telefonlardan izleniyor. insanlar % 90’ı bu cihazlarda dikey mod kullanıyor. Sosyal medya platformları, ekran erişimini en üst sınırlarını çıkarmak amacıyla videolar için “portre view” oranlarını giderek daha fazla benimsiyor. Ancak çoğu video kamera, video manzarası en boy oranlarını yakalıyor. Bu, video editörlerinin videolarını manuel olarak alıştırmalarını yerine getirmeleri gerekir. Bu tüketimi otomatikleştirmek ise büyük bir zaman tasarrufu sağlıyor.

Adobe Premier Pro, GPU hızlandırmalı bir yapay zeka özelliği piyasaya sürerek, bunu mümkün kıldı. Bir videodaki ana konuyu ele alan ve izlemek için Adobe Sensei AI kullanan yazılım, video canlıları farklı en boy oranları için güzelce yeniden boyutlandırıyor. NVIDIA RTX GPU’ları, CPU’lardan %400 daha hızlı performans sunuyor. Yeni Auto Reframe özelliği ile video editörleri videolarını sosyal medya için her yoldan daha hızlı hazırlayabiliyorlar.

Adobe Lighroom ve Photoshop:

adobe photoshop

Adobe Photoshop Lightroom Classic CC, önde gelen görüntü düzenleme yazılımları arasında yer almaktadır. Ham kamera formatlarıyla kılavuzluk, tablolara beyaz nokta, pozlama, renk ve ton gibi bir görüntüye herhangi bir zarar veremeyen perdeyi değiştiren çarpıcı bir şekilde görüntüleme olanağı veriyor. Adobe Lightroom, görüntü görüntü alanını düzenlerken ve görüntülerken GPU hızını artırmayı kullanmış olsa da da Lightroom artık boyutlarını genişletme, yönlendirmeyi artırma ve otomatik konu ve gökyüzü maskesini elde etmek için GPU hızlandırılmış yapay zeka gücünden yararlanıyor.

Adobe’deki mühendisler, Sensei AI’den yararlanarak ham dosya eklentisinin oyuncu alanlarına odaklanan RAW görüntü demozik hale getirmek için bir sinir ağı oluşturuldu. Lightroom AI özellikleri, bu sinir ağını kullanarak ham dosyaları işlemek için RTX Tensör Çekirdeklerinden yararlanıyor. Süper Çözünürlük ve Geliştirme Ayrıntıları kullanım, sonuç, geleneksel enterpolasyon kullanılarak orijinal RAW görüntüsünden mümkün olandan daha fazla görüntü ayrıntısı çıkarma performansıdır. Konu Seç ve Seç Sky akıllı AI maskeleme öğelerini hızlı bir şekilde son derece rafine maskeler oluşturma olanağı sunarken, yerelleştirilmiş görüntüyü tüketenleri nihai olarak kolaylaştırıyor.

NVIDIA Omniverse:

NVIDIA Omniverse

Her yere entegre olmaya başlayan Metaverse uygulamaları, içerik olarak gölgedensanal dünyalarda öğretmiş yapay zekalar bileşen geliştiricilere veya endüstriyel danışmanların dijital ikiz simülasyonlarını inşa eden işletmelere kadar, herkes için önemli hizmetler sunuyor.

Evrensel Sahne Açıklamasına (USD) tabanlı genişletilebilir bir platform olan NVIDIA Omniverse, bireylerin ve ekiplerin özel 3D boru hatları oluşturmalarını ve büyük ölüm sanal dünyalarını her yerde daha hızlı simüle etmelerini sağlıyor. NVIDIA Omniverse karmaşıklığını yalnızca 3D iş hızlarını hızlandırmakla yönlendirmek, aynı veri iletimini sağlamak ve inovasyonun bir sonraki sınırını görselleştirmek, simüle etmek ve kısaltmak için de genişleme olanağı sağlıyor. Üstelik ışın izleme, yapay zeka ve hesaplama gibi karmaşık teknolojiler 3D boru hatlarına entegre bir cihaz artık bir maliyet de yok.

İşte NVIDIA, tüm bu hizmetler ile dijital koruyuculara yardımcı oluyor. İşletme çalışmalarını sürdükçe, sektöre olan katkıları da Artacak gibi görünüyor…

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.