e
sv

‘İnternet Neden Çekmiyor’ Diye Düşünüyorsanız: İnternet Bağlantınızın Kesilmesine Neden Olan 8 Problemi Açıkladık

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bir anda interneti neden çekmiyor diye düşünüyorsunuz. İnternetinizin kopmasına neden olacak onlarca fazla sebep bulunuyor. Sizler için bu sebepleri ve karşı karşıya kaldığınızda neler yapmanız gerektiğini kısaca anlattık.

Anlık internet kopmaları, hiç beklemediğimiz ve bizi sinir krizine sokan internet yavaşlamaları gibi sorunlar, 2023 yılında olmamıza rağmen ne yazık ki başımıza gelmeye devam ediyor. bugün konumuz, internet neden çekmiyor diye merak eden ve sürekli kopan internet mağdurlarına özel, internetinizin çekilmesine neden olacak 8 neden bir araya derledik. Eğer evinizde veya ofisinizde kesinti internet kesintileri ile karşı karşıya kalıyorsanız, aşağıdakileri bir parçadan biriktirmek olabilir.

İnternet kopmalarının birden fazla nedeni bulunuyor. Bulunduğunuz konum, altyapı, modeminiz ve yapılandırma başta gelmek üzere, aklınıza gelemeyecek kadar internet neden çekmiyor Yanıt vermekteysen yanıt verebiliriz. Parçaların herhangi bir tanesi veya bu nedenler arasında birden fazla sunucu, büyük çerçeveler internetiniz bu yüzden çekmiyor olabilir. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan, internetinizin çekmesine neden olacak 8 sebep bir araya derleyelim.

İnternet neden çekmiyor? Tüm nedenler:

  • Modeminizin internet bağlantısı kesilebilir
  • Modeminizin Wi-Fi özelliği devre dışı kalmış olabilir
  • Bulunduğunuz konum, modeminizin çok uzak olması
  • Altyapı sorunu yaşıyor olabilirsiniz
  • Kotanız dolmuş olabilir
  • İnternet kaynağınız çok yoğun bir şekilde kullanılmış olabilir
  • Olumsuz hava koşulları
  • Düşük voltaj sorunu

Modeminizin internet bağlantısı kesilebilir

modem kabloları

Bu giysilerin en basit ve en belirgin olanlarından bir tanesi ise, modeminize giden internet hızının çekerek söyleyebiliriz. Modeminize internet, altyapıdan gelen kablolar ile iletilir. Hatta modeminizin bakışında, en sağ veya en sol parçanın bir internet kablosu kesiti. İşte bu kablo, aslında modeminizin internet depolamasını sağlayan kablodur. Eğer bu kabloda veya kablo girişinde bir sorun varsa bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, eğer internet sağlayıcılarınızdan kaynaklı bir sorun varsa da yine modeminize internet gelmeyebilir. Bu tarzları tespit edebilmeniz için, modeminizin üzerinde bulunan internet ışığını kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer bu ışık yanmıyorsa veya kırmızı renkler yanıyorsa, modeminize gelen içeride bir sorun olduğu anlamı vardır. Bunun için internet sağlayıcınızı telefonla yönlendirin, teknik destek almalısınız.

Modeminizin Wi-Fi özelliği devre dışı kalmış olabilir

modem ışıkları

Sistem aşırı net ve anlaşılır. Bir kablo ile modeme gelen internetten, modem bağlantısı kablosu ve kablosuz bir şekilde dağıtılıyor. Modeminize kablosuz olarak bağlanıyorsanız ve internet sorununuz varsa, sorun kaynağı modeminiz de olabilir. Özellikle elektrik kesintilerinde, anlık olarak elektriğe bağlı teknolojik cihazlara yüksek elektrik iletilebiliyor. Bu da modemlerde güç devrelerinin yanması veya bir takım özelliklerinin bozulmasına neden oluyor. Bu tarz seçenekler yalnızca modem için değil, arama sürekli olarak ödüle bağlı olarak gidiş başına da bu sorun olabilir. Eğer modeminizin üzerinde Wi-FiIşığı yanmıyorsa veya kırmızı yanıyorsa, modeminizin üzerinde bulunan Wi-Fi bilgisayarınızı bir kez çalıştırıyor. Eğer modeminizin üzerinde böyle bir tuş bulunmuyorsa ve Wi-Fi özelliği devre dışıysa, internet sağlayıcınızı yapılandırma teknik yardım alınıyor.

Bulunduğunuz konum, modeminiz uzak olabilir

modem sinyali

Modeminizin yayılması Wi-Fi tüketimi, elbette belirli bir alana kadar yayılabiliyor. Ev ve ofis ortamlarında, Wi-Fi’nin konumu oldukça önemli. Çünkü evin en uç köşesine yerleştirdiğiniz modeminiz, siz evin diğer ucundayken çok az sinyal iletir. Elbette, bu modemin bulunduğu evin veya ofisin büyüklüğüne göre değişkenlik olasılığı. Ama evde veya ofiste modeminizden uzaklaştıkça ve modem ile aranızda duvarlar girdikçe, bağlantınız aşırı yavaşlar veya kopar. Buna çözüm olarak modeminizin, evinizin veya ofisinizin merkezi bir yerine uygun olabilir. Eğer böyle bir imkanınız yok ise, bir Wi-Fi güçlendirici satın alarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Altyapı sorunu yaşıyor olabilirsiniz

internet bağlantısı

Sorunları yalnızca sizde değil, çevrenizdeki evlerde veya ofislerde de ortaya çıkarsa büyük yollardan bu sorun altyapıdan yük olabilir. Eğer altyapınızda bir sorun oluşursa veya teknik ekipler tarafından altyapı incelemesi yapılıyorsa, o altyapıya bağlı internetlerde kesinti yaşanabilir. Eğer bir sitede oturuyorsanız, sitenizin yönetimine bunu sorarak bilgi alabilirsiniz. Ama eğer normal bir apartmanda eviniz varsa, internet sağlayıcılarınızı merkezlerinizde bir sorun olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Eğer altyapınızda bir sorun varsa, teknik ekipler kısa bir süre içinde sorunu çözeceklerdir.

Kotanız dolmuş olabilir

internet hızı

Bu ev internetiniz olabilir, toplu internetiniz olabilir veya telefon hattınıza tanımlı mobil internetiniz olabilir. Eğer beden verildiyse kotayı tamamladıysanız, çalıştırma yavaşlamalar meydana gelir. Bu tarz bölümleri, internet sağlayıcınız veya operatörünüz tarafından kotanızın tamamını doldurduğunuza dair bir mesaj veya e-posta iletisi alacaksınız. Bununla birlikte kullanılan internetlerin ekstra ücretlendirmeye tabi tutulmaması açısından, internetinizin yavaşlatılması veya tamamlanmasıyla kesilmesi. Bu nedenle internete erişim sağlayamıyorsunuz.

İnternet kaynağınız çok yoğun bir şekilde kullanılmış olabilir

kalabalık internet kullanımı

Örneğin, evdeki modem ağına 5 kişiye bağlı olması ile, 20 kişinin bağlı olması arasında internet performansız ciddi derecede etkilenecektir. Bu da kısaca internet bağlantınızda yavaşlamalara veya kopmalara neden olacaktır. Bunun çözümü olarak, internetinize bağlı olmasına rağmen aktif bir şekilde hareketin akıllı cihazların Wi-Fi mülkiyetini kapatarak, internetinize bağlı olan cihazları korumanız gerekir. Bu sayede internetinizin performansındaki artış gözlemlenenleri bir şekilde farklılaştırabilir.

Olumsuz hava koşulları

yağmur

Kimine göre oldukça garip gelse bile, bazı hava koşulları internet bağlantınızı etkiliyor. Yüksek rüzgar, güneş ışığı veya nemli havalar, internetinizin yavaşlamasına veya kendiliğinden kesilmesine neden oluyor. Örneğin, yüksek nem oranlarına sahip bir geniş internet görünümleriniz bu neme maruz kalmak için yavaşlar ve daha düşük seviyede internet görünümü oluşmaya başlar. Bu da benzeri kesintilerin meydana gelmesine neden olur.

Düşük voltaj sorunu

elektrik akımı

Bulunduğunuz binada, eğer anlarsanız Voltaj düşüklüğü ile karşı karşıya kalıyorsanız, internet yavaşlamaları veya kesilmeleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu tarz voltaj düşüklüğünün sonuçları yalnızca modeminize değil, prize bağlı tüm elektronik cihazlarınıza yansıyacaktır. Modem bölümleri ise bu kopmalara veya modeminizin tam performansıyla çalışamadığı için, internet bağlantınızda yavaşlamalara neden olacaktır. Bunun için binanızda ve evinizdeki elektrik akımını kontrol etmeniz gerekmektedir.

sizler için internet neden çekmiyor soruya bir cevap olarak, internetinizin kesilmesine neden olan 8 maddeyi listeledik. İnternetinizin kesilmesindeki en temel nedenler, önceki listede gördüğünüz gibi. Elbette, çok daha farklı ve beklemediğimizden dolayı da internet kesintileri ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu tarz problemlerin tespiti için en net çözüm, internet erişiminizin müşteri hizmetlerine bağlanarak profesyonel bir destek alması söylenebilir.

İLGİLİ HABER

Evin Her Yerinde İnternet Hızlıyken İnat Yaparmış Gibi Yatağımızda Yavaş Olmasının 8 Muhtemel Nedeni

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.