e
sv

İnternet Tarihine Adını Kazıyan ZippyShare, Kapanacağını Açıkladı (İnternet Kullanıcılarına Trip Attı)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dosya paylaşım platformlarının en kurnaz olmayan haberleri ZippyShare, üzücü bir paylaşım. Platform, mart ayı sonunda internete veda ediyor.

İnternetten dosya indirirken reklam spamlarından bikanlarınhayatını bekleme sürelerine adamaktan kusanların kurtarıcısı olan bir-iki dosya paylaşım platformu vardı… Artık bunlardan birine daha veda ediyoruz.

2006’dan bu yana basit, sade ve uğraşsız arayüzüyle hizmet veren, ‘İndir’ dedin dosya indiren ZippyShare, mart ayı sonunda kapanacağını açıkladı. Açıklama, platformun beş yıl sonra paylaştığı ilk blog gönderisinde yer aldı.

ZippyShare tarafından kullanıcı tarafından açıklama:

zippyshare

“Ay sonunda projeyi sonlandırma kararı aldık. Lütfen önemli dosyalarınızın yedeğini alın, bunun için yaklaşık iki haftanız var. O zamana kadar site herhangi bir değişiklik yapılmadan çalışılacaktır.”

ZippShare neden kapanıyor? Bu sorunun cevabı da aynı blog yazısında yer aldı:

2006’dan beri değişmeyen formla devam edeceğiz – reklam destekli/ücretsiz dosya barındırma. Ancak, sunduğumuz hizmetler çok basit olduğu iddia edilen ifadelerin buharı yavaş yavaş tükendiğinden, yılları muhafaza etmekten daha az ziyaret edilmesi. Tahmini piyasadaki tüm dosya depolama hizmet işletmesi daha iyi görünüyor, daha iyi performans ve daha fazla özellik sunuyor. Artık kimse bizim gibi bir dinozora kuşu yok.

  • Tarayıcıda ev, eklentiler olarak veya DNS yönlendirme hizmetleri her türden reklam engelleyici. Elbette hepimizi elde edecekler, ancak site sahibi sitenin üzerindeki tüm kontrol ellerinden yer alıyorlar. Sonunda bir kısır döngünün bulunduğu yere geliyoruz, sunucu merkezleri için ödeme yapmak üzere daha fazla reklam kalitesinde kalıyorsunuz, ardından kullanıcılar daha fazla reklam engelleyici çalıştırıyor ve bugünkü gibi bir yerden geliyoruz.
  • Artan elektrik fiyatları. Geçen yıl boyunca elektrik fiyatları 2,5 kat arttı ve bu, çok sayıda sunucuyla birlikte, dengeleyemeyeceğimiz yerlerde büyük bir sahne sağlıyor.
  • Daha bir küçük sürü sebep var ve bunun üzerine bir kitap yazsak ama muhtemelen kimse onu okumak istemez.

Özetlemek gerekirse, artık siteyi geçindirmeyi karşılayamayız.

Yıllar boyunca paylaştığınız için teşekkürler. İnternetin derinliklerinde birlikte olmak üzere. o7

Sana da o7 ZippyShare!

zippyshare

zippyshare

zippyshare

zippyshare

zippyshare

zippyshare

İLGİLİ HABER

Ücretsiz Dosya Transferi Edebileceğiniz 14 Site ve Mobil Uygulama

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.