e
sv

iOS ve Android İçin ‘Instagram Önbellek Temizleme’ İşlemi Nasıl Yapılır? Adım Adım Anlattık

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Instagram önbelleği, uygulama içi çalışmanın bir kısmını kaydederek çok daha rahat bir kullanım sağlar, ancak zaten tıka basa dolu olan telefon hafızanızı bir de bu bölümleriyle tutmak için iOS ya da Android işletim sistemine sahip mobil işletim sisteminde Instagram önbellek temizleme işlemini birkaç basit işlemi uygulayabilirsiniz.

Kullandığımız tüm mobil uygulamalar, programlar ve internet tarayıcıları bir önbelleğe sahiptir. Bu önbellekler veri kaydırıyorlar. Kaydedilen bağlantılar sayesinde o uygulamanın başlattığınız zaman çok daha hızlı bir akış yakalarsınız. 1 TB telefonumuz olsa mis gibi özellik ama yeri geliyor hafızayı rahatlatmak için anamızın babamızın gizliliğini kapatmak zorunda kalıyoruz, o kadar veriyi nasıl saklayalım?

İşte bu merkezin Instagram önbellek temizleme işlemi giriyor. Adından da açıklamak bazen mobil yürütme varlığının bile yüksek boyutlu olduğu önbellek gövdesi sil bu olacağının ardından işlemin hiçbir bilgisini saklamaktan sonra büyük bir yer açmış oluyorsunuz. gelin iOS ve Android işletim sistemi sahiplerinde Instagram önbellek temizleme işlemi nasıl yapılır adım adım tüm detaylarıyla görelim.

Instagram önbellek temizleme nasıl yapılır?

  • Android cihazlar için Instagram önbellek temizleme
  • iOS cihazlar için Instagram önbellek temizleme

Android cihazlar için Instagram önbellek temizleme:

  • Adım #1: Android cihazların ayarlarını açın.
  • Adım #2: Uygulamalar örtüsünü açın.
  • Adım #3: Instagram mobil çalışanı bulun.
  • Adım #4: Üzerine çalıştırma.
  • Adım #5: Depolama ve Önbellek seçenekleri işletme.
  • Adım #6: Önbelleği Temizle düğmesini çalıştırma.
  • Adım #7: Dosya boyutuna göre bir süre sonunda Instagram önbelleği tamamen temizlenmiş olacak.
  • Adım #8: Instagram mobil uygulamasına yeniden giriş yapılması muhtemeldir.
  • Adım #9: İşlem tamam.

Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarınız Instagram üzerinden önbellek temizleme işlemini yapmak için geçmişteki işlemleri izlemeniz yeterlidir. Kullandığınız cihaz markası, model ve yazılım versiyonuna bağlı olarak adımlarda gördüğünüz başlıklar değişikliklere benzer yerlerde, benzer başlıklarla karşılaşacaksınız.

Instagram önbellek temizleme işleminden sonra Instagram mobil uygulamasını açtığınız zaman, her zaman değil ama çoğu zaman, sizden yeniden giriş yapmanızı ister. Bu nedenle Instagram kullanıcı adınızı, kayıtlı telefon numaranızı ya da e-posta adresinizi ve şifrenizi kullandığınızdan emin olun.

instagram önbellek silme, android

iOS cihazlar için Instagram önbellek temizleme:

  • Adım #1: iOS sürümünü açın.
  • Adım #2: Ana ekranda Instagram mobil çalışanı bulunur.
  • Adım #3: Üzerine çalıştırma ve bekleyin.
  • Adım #4: Çıkan menüden Uygulamayı Kaldır seçenekleri çalıştırma.
  • Adım #5: Uygulamayı Sil seçenekleri dokunarak işlemini onaylayın.
  • Adım #6: App Store uygulamasını açın.
  • Adım #7: Instagram mobil uygulamasını yükleyin.
  • Adım #8: Hesap bilgilerinizle giriş yapın.
  • Adım #9: Gereklileri izin verin.
  • Adım #10: İşlem tamam.

iOS işletim sistemi mobil cihazlarınızda Instagram önbellek temizleme işlemi için önceki kullanımları izlemeniz yeterlidir. Ne yazık ki şaka yapmıyoruz çünkü iOS işletim sistemine sahip iPhone ve iPad aygıtları hala uygulama önbelleği silme seçeneği bulunmuyor. Bu nedenle tamamen çalıştırma silmeli ve yeniden yüklemelisiniz.

Tabii Ayarlar üzerinden söz konusu uygulama sayfasına ulaştığınız zaman karşınıza farklı seçenekler çıkıyor ama kışkırtmayalım, o seçenekler uygulama silme olayının kulağını tersten gösteriyor. Bu nedenle Instagram mobil uygulamasını tamamen silip yeniden yükleyin emin olun çok daha kolay ve çok daha kesin sonuç veren bir yöntem.

instagram önbellek silme, ios

Bu işlemi neden kullanmak, Instagram önbellek temizleme ne işe yarar?

Eğer telefon hafızanızla ilgili bir sıkıntınız yoksa bırakın Instagram mobil uygulamasını ve benzeri mobil uygulamaları onlarca GB önbellek verisini kaydetsin. Çünkü taşıdığı her bir veri, söz konusu konuşmayı daha hızlı açılmasını ve çok daha akıcı bir şekilde sağlanmasını sağlar. Ancak telefon defteriniz zayıfysa işler değişiklikler.

instagram mobil aplikasyonu tarafından Önbellek verileri cihazın hafızasına kaydedilmektedir. Bu durum depolama alanını doldurmasının yanı sıra ister istemez cihaz daha yavaş ilerler ve mobil olarak daha yavaş açılmasına neden olur.

İşte bu merkezin Instagram önbellek temizleme işlemi giriyor. Instagram önbellek temizleme işlemi ile birlikte belki mobil uygulamayı kendi kendine almayın bile yüksek olan önbellek verileri kalıcı olarak silinir. Böylece depolama alanınızda yer açılır ve cerrahi daha hızlı çalışmaya başlar.

instagram önbellek silme

Bir kez Instagram önbellek temizleme işlemi yapmak yeter mi?

Maalesef hayır. Eğer önbelleği temizledikten sonra Instagram mobil uygulamasını bir daha hiç kullanmazsanız ya da tamamen çalıştırma silerseniz doğal bir daha önbellek temizleme işlemi yapmanıza gerek yoktur ancak kullanmaya devam etmeyi tekrar ve tekrar Instagram önbellek temizleme işlemini yapmanız gerekir.

Instagram mobil uygulaması, diğer uygulamalar, programlar ve internet tarayıcıları; önbellek gizliliği yalnızca kullanılan işleri çoğaltmak için kullanılıyor, otomatik olarak yapıyorlar. Çünkü bir çalıştırmanın daha hızlı açılması, daha akış çalışması ve verimli hizmet sağlanması için önbellek verilerini kaydetmek zorundadır.

Hal böyle olunca önbelleğini tertemiz yaptığınız bir uygulama bile olsa Tekrar kısıtlama da kullanmaz zaman ister istemez yeniden önbellek kaydı oluşmaya başlıyor. Tabii zaman kurallarını bu içerikleri biriktiği zaman başa dönüp yeniden Instagram önbellek temizleme işlemini yapmanız gerekiyor. Bir tür kısır döngü.

İnstagram önbelleği silinirse ne olur, neler silinir?

Merak etmeyin; Instagram önbelleğini sildiğiniz zaman profiliniz, paylaşımlarınız, mesajınız, aramalarınız, yorumlarınız ve daha aklınıza gelen gelen hiçbir şey silinmez. Çünkü bunlar zaten veride değil, Instagram sunucularında saklanan bilgilerdir. Instagram mobil uygulamasını tamamen silseniz bile bu bilgileri hiçbir şey olmaz.

Instagram önbelleğini ana ulaşmak için cihaza sahip küçük köprüler olarak görün. Ana veri orada duruyor ama cihazdan ulaşmak için bir köprü lazım. İşte önbellekte bu köprüler kaydediliyor. Önbellek silindiği zaman ise köprüler yıkılıyor. Instagram mobil çalıştırma da yeniden kullanım kullanmaz zaman ise bu köprüler yeniden inşa ediliyor.

Zaman zaman sürelerinin depolama alanını dolduracak boyuta ulaşabilen Instagram önbellek temizleme nasıl yapılır söyleyerek yanıtlayarak uygulamanız gereken adımlarınızı tüm detaylarıyla anlattık. Instagram önbellek temizleme işlemi öncesi hesap bilgilerini bir yere notunuzda yarar var.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.