e
sv

iPhone 15, Kablolara Çifte Standart Uygulayacak (USB Type-C Gelmese de Olurmuş)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

USB Type-C ile gelecek iPhone 15 modelleri ile ilgili dikkat çekici bir iddia geldi. İddiaya göre Apple, lisanslı olmayan USB Type-C kablolarda şarj ve veri aktarımını sınırlayacak.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bir hayatlarında USB Type-C meselesi ile gündemde. Hatırlayan okurlarımız olacaktır; Avrupa Birliği Apple’ın USB Type-C’ye geçişini zorunlu kıldı. Daha önceki dönemlerde, bu geçişin birkaç yıl sonra gerçekleşeceği belirtilmiş ancak son günlerde, iPhone 15 ile Apple’ın USB Type-C’ye resmen geçeceğinin önüne seren örneklerle karşılaşıyoruz. mesela; iPhone 15’in sızdırılan tasarım görüşü.

Şimdiyse Apple’ın USB Type-C’ye geçiş ile ilgili kafaları karıştıracak yeni bir gelişme yaşandı. Geçmişte yaptığı bazı önemli ayrıntılarla haritaları kazanan ShrimpApplePro, Apple’ın iPhone 15 ile sahiplerine çifte standardı uygulayacağını ileri sürdü. Apple Kaynağımıza göre, yalnızca ‘made for iPhone’ (MFi) programı kapsamında üretilen USB Type-C kablolara tam destek verecektir. İddiaya göre bugün kullandıkları Type-C kablolar, iPhone 15 ailesinde ciddi Tuvaletlerle karşılaşacaklar.

Şarj ve veri aktarım hızı, MFi lisanslı kablolarla daha yüksek olacak!

iPhone 15 tasarım efektleri

*iPhone 15 tasarımını gösteren yansımalar.

İddialara göre iPhone 15’i sıradan bir USB Type-C ile kullanan sahip, şarj ve veri sahip olduğu sahipn düşük görecekler. Öte yandan; Apple’ın orijinal USB Type-C kabloları ile MFi programı kapsamında üretilmiş lisanslı kablolardan edinen alanlar ise USB Type-C teknolojisinin hız değerleri, iPhone’un sağlayabileceği düzeyde maksimum seviyede kullanabilecekler.

İLGİLİ HABER

iPhone 15 Pro’nun Kamera Sensörü Hakkında Yeni İddia: Daha Az Güç Tüketimiyle Daha İyi Performans Sunacak

Bu iddiayı daha basit bir şekilde anlatalım: iPhone 15 ailesinde iPhone 14 ailesindeki gibi 25W şarj desteği sunulduğunu varsayalım. Orijinal veya MFi lisanslı USB Type-C kabloların kullandığı iPhone 15’ler, doğrudan 25W güç şarj olacaklar. Aynı iPhone, MFi lisansı olmayan veya bugün kullanmakta olduğunuz sıradan bir USB Type-C kablosu ile şarj edilmek istendiğinde örnekleme 15W güç çekebilecek.

Bu iddia ile Avrupa Birliği’nin yapmak istediği şey çelişiyor!

USB Type-C ve Yıldırım

Avrupa Birliği, sürdürebilirliğini sağlamak için Apple’ın da diğer markalar gibi USB Type-C’ye geçiş işlemi gerçekleşti. Ancak bugün dillendirilen iddia, mülklerin içinde yeni bir ayrıma yol açacak. Hali hazırda USB Type-C’ye sahip olan bir cihaz, iPhone 15 satın alındığında yeni bir kabloya geçiş yapacak çünkü haklı olarak maksimum şarj kapasitesine sahip olmak isteyecektir. Böyle bir durumda sürdürülebilirlik amacına pek de ulaşılamamış olunacak.

İLGİLİ HABER

İptal Edilişini Söylenen iPhone SE 4 İçin Yeni İddia: Gelecek Yıl OLED Ekran ve 5G ile Gelebilir

MFi tam olarak ne anlam ifade ediyor?

mfi logosu

Apple’ın made for iPhone programı, üçüncü taraf yöneticilerine özel bir lisans veriyor. Bu lisans, üretilen aksesuarların kullanımı Apple tarafından onaylandığı anlamında gelmektedir. Eğer teknoloji hedeflerine giderler ve iPhone için bir şarj kablosu almak isterseniz, bazı kabloların kabloları iPhone için yapılmış arkadaş canlısı. İşte bu ürün Apple tarafından onaylanmıştır. Bununla birlikte, kiralama fiyatları, onaysız çalıştırma daha pahalıdır. Bunun nedeni, made for iPhone dahil olan bir aksesuar üreticisinin lisansı için Apple’a ödeme yapmış, yani daha pahalıya mal olmuş olması.

:
https://appleinsider.com/articles/23/02/28/iphone-15-to-require-certified-accessories-for-full-access-to-usb-c?utm_medium=rss

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.