e
sv

iPhone 15 Pro Max’in Camı, Bükülme Testinde Tuz Buz Oldu [Video]

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

iPhone 15 Pro Max dayanıklılık testinde beklenmedik bir sonuç verdi. Bükme testinde telefonun arka camı kırıldı. Peki Apple’ın en pahalı telefonu neden böyle bir sorunla karşılaştı?

12 Eylül’de tanıştığımız akıllı telefon sektörünün en ünlü içerik üreticilerinden JerryRigEverything. iPhone 15 Pro Max konusunda dikkat çekici bir test yaptı. Bu testin amacı titanyum çerçeveli telefonun dayanıklılığını ölçmekti. Geçmişte de buna benzer çalışmalar yapan JerryRigEverything bu kez şaşırdı. Çünkü iPhone 15 Pro Max beklenildiği kadar iyi. dayanıklı değil benziyor. Peki gerçekten böyle mi?

iPhone 15 Pro modellerinde Apple titanyum alaşımlı gövde Geçiş yapmasına rağmen arka yüzeyde kullandığı malzemeye dokunmadı. Telefonun arka kısmında kendinden dokulu mat cam bulunuyor. JerryRigEverything, geçmişte diğer akıllı telefonlarda olduğu gibi iPhone 15 Pro Max’in bükülmeye karşı ne kadar dayanıklı olduğunu test etmek istedi. İlginç bir şekilde iPhone 15 Pro’nun arka camı tuz buza dönüştü.

iPhone 15 Pro Max’in arka camının test sonrası son hali

iPhone 15 Pro Max dayanıklılık testi

Benzer testleri Apple’ın geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürdüğü Pro Max iPhone’lara da uygulayan JerryRigEverything, şimdiye kadar böyle bir sorunla karşılaşmamıştı. tanışmamıştı. Hatta videonun devamında aynı testi iPhone 15 Pro’da da gerçekleştiren JerryRigEverything, bu kez herhangi bir sorun yaşamadı. iPhone 15 Pro Max’e ne dersiniz? Nereden Böyle bir sorun oluştu mu?

ALAKALI HABERLER

iPhone 15’i Sırf Kamerası İçin Almak İsteyenlerin İzlemesi Gereken İnceleme Videosu

Bu sorunun cevabı büyük ihtimalle titanyum çerçevede gizli. Şimdi diyebilirsiniz ki titanyum katı mıydı? Evet, Apple’ın titanyum ve alüminyumu harmanlayan yeni çerçevesi alüminyumdan daha dayanıklıdır. Ancak burada önemli bir sorun var. Titanyumun çekme mukavemeti alüminyumunkinden 5 kat daha fazladır. Peki bu malzeme bükülmek çok zor. Bu durum cam yüzeyin esnekliğini sınırlıyor gibi görünüyor. Bu nedenle hiçbir şekilde katı Bükme testinde arka cam kolayca kırılıyor. Üstelik bunu engellemenin de bir yolu yok gibi görünüyor.

iPhone 15 Pro Max’in dayanıklılık testini aşağıdan izleyebilirsiniz:

iPhone 6 Plus’taki kabus geri mi dönüyor?

Hatırlayan okuyucularımız var; Ayrıca Apple’ın 2014 yılında piyasaya sürdüğü iPhone 6 Plus modelinde de yer alıyor. bükülme sorunu Bu oluyordu. Bu nedenle kullanıcıların aynı sorunla tekrar karşılaşacaklarına dair endişeler mevcut. Cam kırılması iPhone 15 Pro Max için kronik bir sorun mu yoksa cihazın satış hacmi arttıkça çok nadir görülen bir sorun mu olacak hep birlikte göreceğiz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.