e
sv

iPhone 15 Pro Max’te Periskop Kamera Yer Alacağı Kesinleşti

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, kalite düşüşünden daha fazla sonuca yakınlaştırma sağlayacak periskop lensini iPhone 15 Pro Max’te görmeyi beklediğini açıkladı. Lensin paketleri de belli oldu.

iPhone 15 serisi için heyecanlı bekleyiş sürerken telefonlara dair birçok bilgi gelmeye devam ediyor. Günün sonunda ortaya atılan bir iddia, danışmanı sessize alma seçeneklerini özelleştirebileceğini göstermişti.

Bugün ise iPhone’lara yıllarca ulaşması beklenen bir özelliğin yeni seride geleceği kesinleşti. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, iPhone 15 ailesi periskop kamera lensi götür. Bu lens, serininin en üst seviye cihazı olacak iPhone 15 Pro Max’e özel olacak.

iPhone 15 Pro Max’te yer alacak periskop lens, Tayvan merkezli Largan tarafından üretilecek

Kuo’nun paylaşımına göre telefonda görülecek periskop lens, Tayvanlı şirket largan tarafından tedarik edilecek. Bu lens, denizaltılarda gördüğümüz aletten yer alıyor. Sistemde, telefoto lense giren ışık açılı bir ayna tarafından görüntü sensörüne doğru yansıtılıyor. Işığın harekelenmesi yönündeki değişiklik de daha iyi yakınlaştırma sağlıyor. Yani bu özellikle birlikte kullanıcılarında, telefonlarında kalite kaybı yaşamadan daha fazlasını kullanmak zoom yapabilmek.

iPhone’larda periskop lens iletileri 2020 yılından beri dolaşıyordu. Kuo, iPhone 14 Pro’da bu özelliği görebildiğimizi gördük; Ancak bu gerçekleşmedi. Ardından ise iPhone 15 Pro Max’e özel olarak çıkacağını öne sürüyordu. Aynı zamanda diğer analistlerde telefonda lensi görebileceğimizi belirtiyordu.

Kuo, Largan’ın periskop lensleri ortalama olarak 4 dolardan, yani 4,5-5 dolar arasındaki seviyelerden daha düşüğe gideceğini vurgulayarak şirketin kâr sağlayamayacağını da ekliyor. İlerisi için yapacağı ise, onun iki iPhone 16 Pro modelinde bu özelliği göreceğimizi, lensin iPhone 15 Pro Max’tekiyle aynı sonucu verdiğini söylüyor.

:
https://www.macrumors.com/2023/03/30/iphone-15-pro-max-periscope-lens-supplier/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.