e
sv

iPhone 15’in Avrupa’ya SIM Kart Yuvası Olmadan Geleceği İddia Edildi: Yalnızca eSIM Kullanılabilir!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple’ın, iPhone 15 modellerini Fransa’da SIM kartı girişi olmadan, yalnızca eSIM desteğiyle planladığı iddia edildi. Ayrıca bu diğer sistemin Avrupa ülkelerinde de görülebileceği belirtiliyor.

Apple’ın bu yıl Eylül ayında tanıtacağı iPhone 15 serisi hakkında açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yakın zamanda ortaya çıkan örnekler, Pro modellerinde artık veri tuşlarını görmeyeceğimizi, Pro Max’in de çok ince bir cihaz olabileceğini göstermişti. Öte yandan serinin bazı özelliklerinden mahrum kalacağı da elde edilen bilgilerde görülmüştü.

Teknoloji devinin yeni kabloları için heyecanlı bekleyiş sürerken bugün de oldukça önemli iddialar ortaya atıldı. Fransız internet sitesi MacGeneration, Apple’ın iPhone 15’te SIM kart yuvalarını kaldırabilir iddia etti.

iPhone 15, bazı erişim SIM kart yuvası olmadan yalnızca eSIM desteğiyle alınabilir

MacGeneration’ın iddiasına göre Apple, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerini Fransa’da SIM kartı girişi olmadan sunmayı planlıyor. Bu da telefonların bağlantı için bağlantı yalnızca eSIM’le çalışabileceğini ortaya koyar.

Diğer bir arada, Fransa’da yapılacak böyle bir hamlenin diğer Avrupa ülkelerine gelebileceği uyarıları de mevcut. Bunun nedeni ise şirket genellikle Avrupa’nın tek bir model satması. Örneğin A2890 modeli iPhone 14 Pro, Fransa’nın yanı sıra İrlanda, Birleşik Krallık, Almanya, İtalya, İspanya, Portekiz, Hollanda, Polonya ve daha birçok ülkede satışa sunulmuştu.

İLGİLİ HABER

Elma, Yıllardır Beklenen Karma Gerçeklik Gözlüğünü ‘Kendi Kendine’ Tanıttı Bize Göstermesi de Yakın

Apple’ın iPhone 14’te böyle bir hamle yapıyoruz eklemeden geçelim. Şirket, ABD’de satışa sunulan tüm iPhone 14 telefonlarda SIM kart yuvasını kaldırmış ve müşterileri eSIM kullanmaya yönlendirmişti.

eSIM nedir?

eSIM, edinilebilir SIM kartlarını kullanmak zorunda dijital SIM ile operatörünüzün birbirine bağlanmasını sağlıyor. Yani herhangi bir fiziksel kartı muhafazaya takmak zorunda kalmıyorsunuz ve her şey cihaza gömülü gelen bir çip aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu teknoloji, hat taşımayı çok daha kolay hale getirme, birden fazla eSIM kullanımını, çıkarmadıkları için fiziksellere kıyasla daha güvenli olması, kullanıcıların tozunu ve suya dayanıklılığını artırmak gibi birçok avantaj sunuyor.

eSIM’in giderek yaygınlaştığını ve birçok teknoloji devi tarafından kullanılabileceğini. Çalıştırma nedeniyle avantajları yaklaşan yıllarda artık her yerde çalıştırma oldukça muhtemel.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.