e
sv

iPhone 15’in Tasarımı Şimdiden Ortaya Çıktı: Çentik Tamamen Ortadan Kalkıyor, ‘Daha Büyük’ Ekran Geliyor!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

iPhone 15’in elde edilmesini sağlayan resmi belgelerle ortaya çıkan render görüntüsü, cihaz tasarımlarını ortaya koydu.

Apple’ın bu sene tanıtacağı iPhone 15’in çıkışına daha aylar olsa da son zamanlarda piyasalar hakkında pek çok bilgi gelmiyordu. Yeni dizideki değişiklikler merakla beklenirken, hem iPhone 15 hem de iPhone 15 Pro’ya ait büyük döküntüler çıktı. 9to5Mac ve MacRumors tarafından saklanan görüntüler, telefonların tasarımlarını ortaya koydu.

Aşağıda yer aldığı alan tasarımları, sanatçı Ian Zelbo ve Renderer Extraordinaire tarafından ele geçirilen hizmetler resmi CAD dosyaları referans noktası müstakil. İki isim, geçmiş yıllarda yüksek doğrulukla telefonların tasarımlarını paylaşmıştı.

iPhone 15 tasarımı:

iphone 15

Yeni iPhone 15 serisinde göze çarpan ilk detay, iPhone 14 Pro ile hayatımıza giren Dinamik Ada’nın artık her iki modelinde de yer alacak. Bu sayede iPhone’lardaki çentik artık tam anlamıyla tarihe karışıyor.

iphone 15

iPhone 15 modelleriyle birlikte hayatımıza girecek en büyük değişiklik ise yeni iPhone ekran boyutu olacak. iPhone 15 serisi, önceki seriden farklı olarak 6.2 inç boyutunda ekranla gelecek. Apple, iPhone 11’den bu yana kullandığı 6.1 inçlik ekran boyutuna artık veda ediyor.

iphone 15

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro arasındaki kamera ayarları farkı, bu görselde ayırt edici bir şekilde görünüyor. iPhone 15 Pro, baz modele göre daha büyük bir kuruluma yer verecek.

iphone 15

Elbette daha büyük ve yetenekli kameralar ile iPhone 15 Pro’nun kamera duruşu de baz modelden daha fazla olacak.

iPhone 15 Pro tasarımı:

Kamera bölümleri yapısı iPhone 15 Pro’nun iPhone 14 Pro modelini karşılaştırın hem kamera bölümünde hem de lenslerde daha kalın bir tasarımla sürdürülebileceği görülüyor. Kamera düzeninin genel olarak aynı olduğunu ekleyelim.

iPhone 15 sonunda bir önceki nesle göre daha ince çerçevelere sahip olması bekleniyordu. Bu çizimlerden de bunun olabileceğini görebiliriz. Ayrıca, kenarlarda küçük ama dikkat çekici bir değişiklik olması ve biraz daha yavaş bir tasarımın dışına çıkabileceği gözlerden kaçmıyor.

iPhone 15 Pro’da bilgisayar düğmeleri tamamen kaldırılacak ve iPhone 7, 8 ve SE’de gördüğümüz dokunmaya duyarlı hissedenlerin gelebileceği söyleniyordu. Hatta yakın zamanda bu özelliğin nasıl kanıtlara ilişkin bazı patentler de ortaya çıktı. Yukarıdaki görselde ise ürünlerden tam olarak tamamlanmadığı görülebiliyor. Bunun nedeni ise muhtemelen bu görsellerin yapısından alınan erken çizimlere dayanması.

Apple, USB-C’ye geçiyor, geçiriliyor:

Yeni nesil iPhone’larda, Avrupa’daki yasal değişikliklere uyum sağlamak amacıyla Lightning yerine USB-C girişini göreceğimizi biliyorduk. MacRumors’un yaydığı bu daireler ise girişin telefonda nasıl görünebileceğini gün yüzüne çıkaracak. Çalıştırmak, paslanmaz çelik yerine malzemeye geçebileceği açıklamaların içerdiğini da ekleyelim. Bu görüntüde de gövde kaplama ile karşılaştığımızın sinyallerini görüyoruz.

İLGİLİ HABER

iPhone 15 ile iPhone 15 Pro Arasındaki Muhtemel Farklar: Pro Almayan ‘Yeni’ Telefonum Var Diyemeyecek!

İLGİLİ HABER

‘Tuşsuz’ iPhone 15 Pro’nun Nasıl Çalışacağını Gösteren Patentler Ortaya Çıktı

:
https://9to5mac.com/2023/02/22/exclusive-iphone-15-cads-reveal-larger-6-2-inch-display-dynamic-island-and-more/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.