e
sv

iPhone’larda Sadece 3 Adımda ‘Uygulama Gizleme’ Nasıl Yapılır?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İstemediğiniz veya sık kullandığınız uygulamaları gizlemek istiyorsanız, sizler için iPhonelar’da uygulama gizleme nasıl yapılır, tüm ayrıntılarla anlattık.

Apple, iOS sürümünde her sürümde birden fazla yeni özellik ile ortaya çıkıyor. iOS 14 güncellemesi ile birlikte, bu sürüm iPhone cihazlarına diledikleri uygulama veya uygulamaları gizleme özelliği de eklendi. Bu sayede, başkaları tarafından görüntülenen uygulamaları saniyeler içinde gizleyerek ana sayfanızdan kaldırabiliyorsunuz. Üstelik, eğer dilerseniz arama yapıyorsanız bile bu uygulamalarınız karşınıza asla çıkmıyor. iPhone uygulaması gizleme özelliği, her ne kadar oldukça verimli bir özellik olsa bile bazı iPhone kullanıcıları tarafından ne yazık ki ki yok. Bugün tüm detaylarıyla birlikte bunu nasıl gideceğini anlatacağız.

Özelliğin kullanım amacı oldukça basit. Günlük, sistemlerindeki WhatsApp mesajını görmek istemiyorsunuz. Saniye Hemenler içerisinde WhatsApp’ı menünüzden kaldırıyorsunuz. Ama telefonlardan kaldırmış olmuyorsunuz ve bu yollarla telefonlardaki WhatsApp uygulamasını göremiyorsunuz. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan, iPhone uygulaması gizleme nasıl kullanılır, hep birlikte inceleyelim.

iPhone’da uygulama gizleme nasıl yapılır?

  • Adım #1: Kaldırmak istediğiniz üzerine basılı tutun
  • Adım #2: Uygulamayı kaldır seçeneğini tıklayın
  • Adım #3: Ana Ekran’dan sil seçeneğine tıklayın

Adım #1: Kaldırmak istediğiniz üzerine basılan tutun

getirmek istediğiniz basılı tutma tutun

İlk olarak menünüzden çekmek istediğiniz uygulamayı bulun. Bu çıkışların hangi menü sayfasında veya hangi klasörlerde bulunduğunun hiçbir önemi yok. Yalnızca izin alınması üzerine basılı tutma, seçenekleri panelini ortaya koymanız yeterli. Gerisinde zaten yalnızca 2 adımda daha kapsamlı uygulamayı tamamen gizleyebileceksiniz.

Adım #2: Uygulamayı kaldır seçeneğine tıklayın

uygulama kaldır

Karşınıza üç adet seçenek çıkacak. Parçaların bir tanesi, kırmızı rengi ile dikkatimizi ”“uygulamayı kaldır” düğmesi. Hemen altında ise uygulamalardan farklı parçalarından paylaşabileceğiniz Uygulamayı Paylaş butonu ve son olarak ise tüm menüyü düzenlemenizi sağlayan Ana ekranı düzenle butonu. Bizim kullanmamız gereken buton, en üst kısma konumlandırılmış Uygulamayı Kaldır butonu olacak. Gizlemek için uygulamayı tuttuktan sonra Uygulamayı Kaldır düğmesine tıklayın.

Adım #3: Ana Ekran’dan Sil seçeneğine tıklayın

Ana Ekran'dan Sil

Son adım olarak ise çalıştırma Ana Ekran’dan Sil butona tıklamanız gerekir. Eğer yanlışlıkla çalıştırırsanız sil düğmesine basarsanız, uygulama direkt olarak telefonlardan silinir. Daha sonrasında tekrardan App Store üzerinden çalıştırmayı indirmeniz gerekir. Ama Ana Ekran’dan Sil düğmesine tıkladığınızda, uygulama içinde kalmaya devam edecek ve yalnızca sizin istediğinizde onu bulacaksınız.

Peki Ana Ekran üzerinden sildiğim uygulamayı nasıl geri getirebilirim?

  • Adım #1: Ekranı aşağı doğru ilerle
  • Adım #2: Geri getirme adını arama bölümü türü
  • Adım #3: Uygulamanın üstüne basılı tutun
  • Adım #4: Ana Ekrana ekle butonuna tıklayın

Adım #1: Ekranı aşağı doğru ilerleyin

Siri önerileri menüsü

İlk olarak, ekranı aşağı doğru kaydırarak siri önerileri ve arama kısayolu sekmesini açın. Burada son kullanılan ve sık kullanılan uygulamalara erişebileceğiniz bir panel ile karşılaşacaksınız. Hemen altında ise yaptığınız son internet aramalarını artırın. Bu sekmeyi açtığınızda klavyenizin üstünde ise bir arama sakinleri belirleyecek.

Adım #2: Geri getirmek istediğiniz adı arama bölümü yazın

geri göndermeniz için adı türü

Klavyenin hemen üstünde arama bölümünde, daha önce sakladığınız sertifika yazın. Uygulamayı ana ekrandan gizlemenize rağmen arama yaparak tekrardan bulabilirsiniz. Uygulamanın adını yazdığınızda, bunların üzerindeki siri önerilerinin ortasından çalıştırmaya başlar. Dilerseniz tutma istediğiniz zaman buradan giriş yapabilirsiniz

Adım #3: Uygulamanın üzerine basılı tutun

uygulama gizleme

Bölümleri çalıştırmayı gizlerken ortaya koyduğu gibi, geri getirirken de çalıştırma üzerine bastırıldı sahibiz. Yine birden fazla seçenek gelecek. Yine bu menü üzerinden bu uygulamayı paylaşabilir veya kalıcı olarak cihazlardan silebilirsiniz. Ama bizim işimiz, bu iki düğmeyle da değil.

Adım #4: Ana Ekrana Ekle düğmesine tıklayın

ana ekran ekle

Karşınıza çıkan seçeneklerin en üst kısmında bulunan “Ana Ekrana Ekle” tıklayın. Daha sonrasında bu menüden çıkın ve menüdeki uygulamalarınızın davranışlarını sakladığınız şekilde geri döndüğünü açıkladı. Daha sonra çalıştırma gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yalnızca çalıştırma değil, tüm sonuçları da gizleyebilirsiniz: Peki ya nasıl?

  • Adım #1: İlk olarak muhafaza binası bir yerine basılı tutun
  • Adım #2: Sayfa sıralamasına basılı tutun
  • Adım #3: Kaldırmak istediğiniz sayfanın onayını kaldırma

Adım #1: İlk olarak mahkeme binası bir yerine basılı tutun

ana ekranı düzenle

sürümlerin sürümünü açın ve menüye gelin. Daha sonra dilerseniz ekranda bulunan herhangi bir boşluğa, dilerseniz de alt kısımda bulunan Ara düğmesine basılı tutun. Eğer hiç olmuyorsa, herhangi bir gösterim üzerine basılı tutun ve Ana Ekranı düzenle tıklayın.

Adım #2: Sayfa sıralamasına basılı tutun

sayfa listesi

Ana ekran düzenlemesi okuma ateşlemesinden sonra bölümleri gösteren deliklerin kesitidir. Bunların üzerine basılı tutun. Eğer açmazsa elinizi elinizi uzatın ve tekrardan bastırarak tutun. Karşınıza tüm menü sayfalarını görüntüleyebileceğiniz bir sekme gelecek. Eğer bu sekme çıkmadıysa, aynı işlemleri tekrarlamanız gerekiyor. Karşınıza tüm menü sayfalarının bulunduğu sade sekme çıkana kadar basılı tutmayı unutmayın.

Adım #3: Kaldırmak istediğiniz sayfanın onayını kaldırma

sayfalar listesi

Menü sayfalarının alt kısmındaki onay kutucuklarını geçiyor. Her birinin özelliklerini görüyorsanız, sizin gizlimiş herhangi bir sayfanız çıktığını anlamak geliyor. Şimdi ise gizlemek istediğiniz sayfanın varlığını onay kutusunun üstüne basarak kaldırmak. Daha sonrasında ise sağ üst taraf Bitti seçeneklerinin kontrolü.

Bu işlemi tamamladıktan sonra gizlemek istediğiniz menü sayfasını ana ekranınızda artık görmeyeceksiniz. Yine arama yaparak veya siri kullanarak bu menüde bulunan uygulamalara erişilebilir. Eğer menüyü geri getirmek istiyorsanız, kullanım kullanımlarını tekrar talimatları menünün altında bulunan onay kutusunu tekrardan aktif hale getirme ve Bitti seçenekleri basın.

iPhone uygulaması gizleme başta olmak üzere, gizlediğiniz uygulamaları geri getirme ve doğrudan sayfa olarak gizleme gibi özel iOS taktiklerini sizler için derledik. Sizin uygulamalarınızı veya menülerinizi gizliyor musunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.