e
sv

Jelatini Bile Sökülmemiş ‘İlk iPhone’ Modeli, 1 Milyon TL’nin Üzerinde Fiyata Satıldı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Jelatini bile sökmemiş ilk iPhone, çıkarıldığı açık artırmada 54.904 alıcı alıcı buldu. Bu özel iPhone, eski bir Apple çalışanına aitti ve ilk seri üretim örneklerinden bir tanesiydi.

2007 yılında Apple’ın duayen CEO’su Steve Jobs tarafından tanıtılan ilk iPhone, akıllı telefon sektöründe yeni bir devir başlattı. Elbette geçen yıllar iPhone’ların da diğer akıllı telefonların da ciddi yol kat etmesini sağladı. Ancak ilk iPhone’un yeri her zaman özel olarak kaldı.

Hal böyle olunca orijinal iPhone’lar, günümüzde paha biçilemez “antika“lar haline geldi. Hatta hatırlayanlar vardır; daha birkaç ay önce paylaştığımız bir haberimizde, kutusunu açmamış bir iPhone’un 63.356 dolar deposu rekor fiyata satıldığından bahsetmiştik. Şimdi yine buna benzer bir olay yaşandı.

Bu kez kutusunu açmamış bir iPhone, 54.904 alıcı alıcı buldu

iPhone

RR Auction isimli müzayede evi açık arttırma usulü ile satılan orijinal iPhone, eski bir Apple çalışanına aitti. Kutusu bile açılmayan telefon, ilk üretim örneklerinden bir tanesiydi. Bunu nereden mi bekliyorlar? Kutunun fotoğraf üzerinde yer alan iPhone’da 12 uygulama simgesi vardı. Apple, ilk seriden sonra iTunes izleme de ekranı eklemiş, fotoğrafta 13 simgesi yer almaya başlamıştı. İşte bu akıllı telefon, çıkarıldığı açık artırmada 54 bin 904 dolar (20 Mart kuruyla) 1 milyon 43 bin 862 TL) veri alıcısı bulundu.

iPhone açık arttırma

Edinilen bilgilere göre Apple, o zamanlar şirket bünyesinde olan çalışanlarına bir adet iPhone vermiş, hal böyle olduğu elindeki kişinin iki adet iPhone olmuştu. Eski Apple çalışanı ikinci ürünün koruyucularını bile çıkarmamış, hatta jelatini de açmamıştı. Hal böyle olunca da orijinal iPhone, binlerce kişinin kullandığı alıcının saklandığı oldu. Bu arada, orijinal iPhone’u kimin aldığı görüntüler.

:
https://www.rrauction.com/auctions/lot-detail/346864406608036-apple-iphone-first-nesil-sealed-/?cat=449

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.