e
sv

Kendi Evinizde Bile Güvende Değilsiniz: Bu Drone, Sizi Duvarların Arkasından Bile Takip Edip Yerinizi Bildiriyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bilim insanları, Wi-Fi ağlarındaki güvenlik açıklarından yararlanarak, evlerin içini takip edebildikleri bir sistem geliştirdi. Drone’larla entegre sistem, aslında evindeki modem olan grupları tehdit ediyor.

Kanada’da hizmet veren Waterloo Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilgisayar mühendisleri, bugün pek çok alanda kullanılan drone’lar ile Wi-Fi ağlarındaki bir güvenlik açığının, herkes için kritik bir risk neden olduğunu tespit etti. “Wi-Fi Peep” olarak isimlendirilen yeni bir ürün geliştiren bilim insanları, bu ürünle bir binadaki tüm duvarların arkasını görmeyi başardılar. Peki bu nasıl mümkün oldu?

Wi-Fi Peep, her yerde satın alınabilen bir drone ile yine her yerde bulunan 20 adet malzeme ile yeteneği. Uzmanlar, drone’a yerleştirdikleri malzemeleri evlerin yanında uçurup, Wi-Fi ağlarındaki bilinen güvenlik açıklarını kullandılar. Sonuçlar korkunçtu. Bilim insanları, binanın içinde bulunan Wi-Fi özellikli tüm cihazları çalıştırma elleriyle koyduğu gibi tespit ettiler.

Hırsızlık ve suikast gecesi için bulunmaz nimet!

Uçan göz

Wi-Fi Peep ile ilgili açıklamalarda bulunan bilgisayar profesörü Dr. Ali Abedi, Wi-Fi’daki güvenlik açıklarıyla drone teknoloji bağlantılarının çok tehlikeli ifade ediyor. Profesöre göre bu sistem hırsızları tarafından kullanılansa, evlerde kullanılan Wi-Fi destekli güvenlik kameralarının yerleri tespit edilebilir. Ayrıca sadece güvenlik kameraları değil, Wi-Fi ağına akıllı telefonlar, saatler ve diğer her türlü elektronik eşyanın konumu, Wi-Fi Gözetleme ile tespit edilebilir.

İLGİLİ HABER

Hiçbir Uygulama Kullanımınız Gerekmeden Dosya Paylaşımı Yapabileceğiniz ‘Wi-Fi Direct’ Nedir, Nasıl Kullanılır?

Ali Abedi, Wi-Fi protokollerindeki açıkların kapatılmaması halinde, Wi-Fi Peep gibi ürünler ile duvarların Prof. “cam”a dönüşeceğini ifade ediyor. Bu tür korumaların önüne geçilebilmesi için de çok daha gelişmiş Wi-Fi protokolleri oluşturulmalı…

:
https://scitechdaily.com/researchers-develop-a-device-that-can-use-wifi-to-see-through-walls/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.