e
sv

Metro Exodus’un Yapımcısından Oyuncuları ve Modcuları Sevindirecek Haber: Geliştirme Kiti Ücretsiz Yayınlandı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Metro Exodus’un yapımcıları olan 4A Game Studio, oyunun modlanmasının önünü açan geliştirme kitini tüm Metro Exodus sahiplerine ücretsiz hediye etti.

Rus yazar Dmitry Glukhovsky tarafından yazılan ve 2002 yılında piyasaya sürülen ilk Metro kitabı, çıkışında Rusya ve Ukrayna dışında pek dikkat çekmese de 20 yılında küçük bir ekip tarafından kitaptan uyarılan ilk Metro oyunu tüm dünyada ses getirmişti.

Serinin son oyunu Exodus ise oyuncular tarafından sonuna kadar beğenilmişti. Ancak oyunla ilgili ufak bir eksik vardı, oyun mod desteği yoktu. Ta ki bugüne kadar.

Yapımcı stüdyodan hem oyuncular hem modcuları sevindiren açıklama geldi

Metro yayıncılarının yapımcıları olan 4A Games Studio, resmi internet sitelerinden bir duyuru oyunu oynayarak yazılım geliştirme kiti (SDK) tüm Metro Exodus sahiplerine ücretsiz sunulduğunu açıkladı. Oyuncu topluluğunun modları arasından ve örneklerinden de bu modlara sıcak bakışını gözleme Ukrayna merkezli ekip, şu anda bu modlar için zaman ayıramadıklarını belirterek oyunu SDK’sı sayesinde isteyen herkes Metro Exodus’u modlayabileceğini açıkladı.

Gerçekte dolaşan ve farklı oyun motorlarıyla yapılan Metro Exodus mod konseptlerinden haberdar olabilecekleri ekip, oyun modunun indirilmesi için Snowrunner, Insurgency ve Space Engineers gibi oyunlarda da ortaklık kurduğu mod.io ile anlaştıklarını açıkladı. Bu sayede isteyen her oyuncu Mod.io üzerinden Metro Exodus için modlar geliştirebilecek ve bu modları indirebilecek.

Yapımcı şirketin yapacağı ek SDK paketinin içindeki oyun içi düzenleme için bir düzenleyici, görsel manzaraların ve kaplamaların değiştirilebilmesi için bir görsel kod bağlantısı ve bir sanal alan ağının sunulduğunu açıkladı. Yani kısacası oyun yapısında kullanılan her donanıma sahip olacaksınız. Hatta isterseniz eski Metro oyunlarını Metro Exodus’un içinde yeniden yapabilirsiniz.

İLGİLİ HABER

Metro 2033’ün Yazarı Rusya’da ‘Arananlar’ Listesine Alındı: İşte Nedeni

4A Games Studio, üretilen SDK paketinin tamamen ücretsiz olduğunu ve yapılan modlar hakkında hiçbir hak talep etmeyeceğini de belirtiyor. Ancak bu belgeleri kullanabilmeniz için tek bir hüküm var, kısıtlamalar modların ticari gözetimler olmadan hazırlanması. Yani bu SDK kullanarak tüm modlar ücretsiz olmak zorundadır.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.