e
sv

Microsoft, Windows 10’un 21H2 Sürümüne Desteği Kesti

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Geçtiğimiz gün Microsoft tarafından yayınlanan bir güncelleme, Windows 10’un 21H2 sürümünün son güncellemesi oldu. Sürüme sahip Home ve Pro kullanıcılarının işletim sistemlerini 22H2’ye yükseltmeleri gerekecek.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde yayınladığı güncellemeyle bazı Windows 10 kullanıcılarını üzen bir hamleye imza attı. Salı günü yayınlanan yama ile Windows 10’un 21H2 sürümüne yükseltme Verilen destek sonlandırılmıştır.

Bu hamleyle birlikte ilk kez 2021 yılında piyasaya sürülen Windows 10 21H2’nin ömrü bazı kullanıcılar için sona erdi. Destek kesintisi, Ev ve Profesyonel Kullanıcıları da içerdiğini belirtelim. Bu kullanıcıların işletim sistemlerini 22H2’ye yükseltmeleri gerekecektir.

Enterprise ve Education kullanıcılarına yönelik destek bir yıl daha devam edecek

Öte yandan tüm 21H2 sürümü kullanıcılarına desteğin kesileceğini de belirtelim. İş için Windows Girişim ve eğitim versiyonu Eğitim 21Y2’den yararlanma hakkına sahip kişiler 2024’e kadar devam edebilecektir. Bir yıl sonra onların da güncellenmesi gerekecek.

Windows 11’in ikinci yılı sona ererken Microsoft, eski Windows sürümlerine verdiği desteği yavaş yavaş sonlandırıyor. Şirket yakın zamanda Windows 10’un yalnızca 22H2 sürümünün aylık güncelleme alacağını duyurdu. Ayrıca birkaç ay önce 22H2’nin Windows 10 için son güncelleme olacağını duyurmuştu. Sürüm yalnızca gelecekte yayınlanacak. güvenlik güncellemeleri alacak. Desteğinizin 2025’e kadar sürmesinin beklendiğini de ekleyelim.

ALAKALI HABERLER

Google, Drive Uygulamasının Windows 8 ve 8.1 Desteğini Kesiyor: 32 Bit Windows 10’da da Desteklenmeyecek!

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.