e
sv

Microsoft’tan App Store ve Google Play Store’a Rakip Olacak Oyun ve Uygulama Mağazası Geliyor!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft, hem Android’in Google Play Store’u hem de Apple’ın App Store’una karşı çıkacak bir uygulama mağazası çıkaracak.

Daha önce Windows Phone işletim sistemi ve kendi ürettiği Lumia serisiyle mobil dünyada varlığını hissettiren Microsoft, pazar payının düşmesiyle hem tedavi sistemi hem de telefonlarını geliştirmeyi durdurmuştu. Microsoft’un mobil liderliğinin varlığı o gün bugündür çok düşük seviyedeyken bugün büyük bir haber geldi.

Financial Times’a konuşan Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, Microsoft’un bir uygulama mağazasının yayınlayacağını açıkladı. Harici uygulama mağazası, Avrupa Birliği’nde Mart 2024’te eve girecek Dijital Pazar Yasası sayesinde hem iPhone hem de Android işletim sistemi kullanımı alacaksın.

iPhone’larda App Store dışında bir uygulama mağazası mı? Evet!

Microsoft

Phil Spencer, Avrupa Birliği’nin Dijital Pazar Yasası ile birlikte şirket mobil uygulama mağazası fikrinin arzu edeceğini ereceğini ifade etti. Söz konusu yasa, Apple ve Google’ın işletim sistemlerini daha açık hale getirecek. Bu sayede kısıtlamalar, kendi uygulama mağazalarını iPhone’lara bile getirebilecek.

Tabii bu durumu Android arabirimini görmeye devam ediyoruz. Ancak Apple, bugüne kadar App Store dışında hiçbir uygulama mağazasına ve hatta kendi içinde alışveriş imkanı sunmasına izin vermiyordu. Tabii bu cümlenin ikinci bölümü, Epic Games davası ile sona ermişti. Hatta geçen aylarda Microsoft’un bir mobil oyun mağazası üzerinde çalıştığı da ortaya çıktı.

Microsoft neden kendi mobil uygulama mağazasını açmak istiyor?

Microsoft

Bu sorunun cevabı kısaca Microsoft’un geçmiş hamlelerinde gizli. Şirket, bugüne kadar Ninja Theory, Playground Games, Bethesda, Zenimax Media ve son olarak Activision Blizzard’ı satın almak üzere anlaşmaya varmış, mobil taraf da büyük bir kütüphane oluşturma imkânına kavuşmuştu.

Microsoft’un uygulama mağazası da kendi bünyesinde geliştirilecek tüm yeni mobil oyunların sadece kendi mağazasından indirilmesini, bu mağaza üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayacak. Böylece şirket hem Google ve Apple’a komisyon ödemeyecek hem de dünyanın mobil oyun dünyasında büyük bir bilinenliğe kavuşacak.

Ayrıca Activision’ı satın almasıyla birlikte dünyanın en çok oynanan oyunlarının bir kısmı olan Görev Çağrısı: Mobil ve şeker ezmesi serisindeki tüm oyunların sahibi olacağını da belirtelim. Bu oyunlar ayrıca oyun içi ödeme yapılan oyunlar arasında da üst sıralarda yer alıyor.

Microsoft bu hamleyle birlikte mobil oyunları ve Microsoft uygulamalarını zincirsiz komisyonları bir şekilde (muhtemelen Play Store ve App Store’dan daha ucuza) sunabilecek. Bu da hem şirketin daha çok para kazanmasına hem de Kullanıcıların daha az para ödemesine olanak sağlayacak. Yani iki taraf için de kârlı bir anlaşma gibi görünüyor.

Ayrıca bu uygulama mağazasının Microsoft’un bugün Xbox Cloud Gaming ile bulut üzerinden oynanabilen oyunlarına yer vermesi de beklenebilir. Daha önce ortaya çıkan bilgilerde Microsoft’un mobil cihazları için Game Pass benzeri bir üyelik sistemi üzerinde çalışılan iddiatı.

İLGİLİ HABER

Microsoft Blizzard’ı Satın Alsa Bile Diablo IV Game Pass’e Gelmeyebilir (Yok Öyle Bedavaya Zindan Kasmak)

:
https://techcrunch.com/2023/03/20/microsoft-banks-on-regulations-to-build-a-mobile-games-store/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.