e
sv

Microsoft’tan ChatGPT’yi Kullanıp Kendi Yapay Zeka Araçlarını ‘Eğiten’ Rakiplerine Tehdit

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft’un Bing’e entegre ChatGPT’yi kullanarak kendi yapay zeka araçlarını eğiten rakiplerini rakip olarak öne sürüldü. Paylaşılan haberlere göre Microsoft, alternatif arama motorlarını yapay zeka araçlarını kullanmaya devam etme halinde veri paylaşmayı keseceği uyarısında bulundu.

Dünyanın en büyük teknoloji işletmelerinden biri olan Microsoft’un arama motoru Bing, Oldum olası Google’ın gölgesinde kalmıştı. Ancak Open AI’a milyarlarca dolar yatırım yapan teknoloji devi, duyurulur duyurulmaz milyonlarca kişiye ulaşan ChatGPT’yi Bing’e dahil ederek adeta uçuşa geçmiş, kullanıcı sayısı yüz milyonlara ulaşmıştı.

Anlaşılan o ki Microsoft, yapay zekanın bu maharetlerinin Bing’in elden çıkarılmasını istemiyor ve hatta bu konuda ciddi bir şekilde endişe duyuyor. Zira son bilgilere göre haberlere göre Microsoft, Bing bölgesini kullanan alternatif arama motorlarına Bing’in yapay araç zekalarını kullanmak için açık açıkları tehdit etmiş durumda.

“Alternatif arama motorları, Bing’i kullanarak kendi yapay zekalarını eğitiyor”

Microsoft Bing

İLGİLİ HABER

ChatGPT’yi Eleştiren Onaylı Bir Makaleyi Bizzat ChatGPT’nin Yazdığı Ortaya Çıktı!

DuckDuckGo, Yahoo gibi arama motorları, herhangi bir şey arattığınızda kendi hücrelerini ek olarak Bing’den de veri alır. Yani bir yöneticiniz varsa Yahoo kullandığınızı düşünürseniz de bazı arama sonuçlarını Bing’den yola çıkarak karşınıza çıkarın. Elbetteki bu arama motorları, Bing arama sonuçlarını gösterebilmek için Microsoft’tan lisans alıyorlar. Peki ya yapay zeka araçları için?

Bloomberg’de yer alan haberlere göre Microsoft, bu konuda alternatif arama motorlarına bir sınır çiziyor ve şirket, yapay zeka araçlarını kullanmaya devam etme halinde Microsoft’un arama kapsama alanlarına ulaşmalarını tamamen engelleyeceği yönünde uyarıyor. İddiaya göre Microsoft, bu uyarıyı iki arama motoru için yapmış durumda.

Microsoft, iş ortaklarıyla çalışmaya devam edeceklerini söyledi

ördek yavrusu

Bu arama motorlarının hangileri olduğu açıklanmadı. Ancak ÖrdekÖrdek Git, You.com, Neeva gibi arama motorlarının kendi yapay zeka araçlarını tanıttığını biliyorlar. Aslında Google’ın çekindiği nokta da tam olarak bu. Teknoloji devi, bu arama motorlarının Bing’in yapay zeka araçlarını kullanarak kendi yapay zeka araçlarını eğitmesini istemiyor.

Konuyla ilgili olarak Bloomberg’e konuşan bir Microsoft sözcüsü, alternatif arama motorlarıyla ilgili olarak veri politikası paylaşımlarını sürdüreceklerini, olası bir politika sonuçlarına karşı iş ortaklarıyla iletişim halinde olacağını belirtti. Sözcü, herhangi bir ortaklığın kesip atılmayacağını ifade ederken geleceğe giderken yeni çalışma yollarına ulaşmak için iletişimi sürdüreceklerini ifade etti.

İLGİLİ HABER

ChatGPT, Artık İnternete Tam Anlamıyla Erişebiliyor: Sipariş Verebilecek, kullanabileceği Her Bilgiyi Alabileceksiniz!

:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-03-25/microsoft-threatens-to-restrict-bing-data-from-rival-ai-search-tools?sref=ExbtjcSG

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.