e
sv

Microsoft’un Activision Blizzard Satın Alımı Hakkında Önemli Gelişme!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft – Acitivison Blizzard satın alma satın alma hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), söz konusu satın alma işlemi konsolosluğundaki rekabete zarar vermeyeceğini düşünürse de bulut tabanlı oyunlar üzerindeki etki konusunda geçen endişeleri görebilir.

Microsoft’un Activision Blizzard Satın Alımına Dair Yeni Gelişme

CMA, ilk olarak şubat yayınladığı yayımladığı raporu ilgili parçalarla yapılan istişarenin ardından yeni çıkana dayalı olarak yayınladı. Yapılan bir yapıya göre CMA, satın alma işlemi Birleşik Krallık’ta konsol oyunlarıyla ilgili rekabette genel olarak önemli bir yol açmayacağına ulaştı.

Satın alma ile ilgili uzun bir süredir yaşadığı en büyük endişe, Microsoft’un Call of Duty dahil olmak üzere Activision oyunlarını Xbox ortamına özel hâle getirme olasılığı. CMA raporu, anlaşmanın ardından CoD süresi Xbox’a özel hâle getirmenin Microsoft için ticari olarak yararlanmayacağını belirtiyor.

Söz konusu nedenden dolayı Call of Duty oyunlarını Xbox platformuna özel hâle getirmek yerine PlayStation konsollarına getirilmeye devam ettirilmesinin daha kârlı olacağı düşünülüyor. Yaşayan bu gelişme, 26 Nisan tarihinde verilmesi beklenen CMA’nin nihai kararından önce satın alma işlemine yeşil ışık yakıldığını gösteriyor.

Valve'a Kötü Haber: Counter-Strike 2 Korsana Düştü!
OYUN

Valve’a Kötü Haber: Counter-Strike 2 Korsana Düştü!

Valve, Counter-Strike: Global Offensive oyuncularının gruplarına göre sınıflandırılmış bir grupla sınırlı bir Counter-Strike 2 beta sürümünün piyasaya sürüldüğünü uzaktaki herkesi duyurmuştu.

Microsoft – Activision Blizzard satın alma satın alma hakkında ne geçmişte? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.