e
sv

Netflix Dizisi Kulüp’ün 2. Sezonunda Yakalanan Bu Mükemmel Detayı Görünce “Vay be” Diyeceksiniz!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yayınlandığı günden bu yana birçok izleyici tarafından beğeniyle izlenen yerli Netflix dizisi Club’ın yeni sezonu uzun bir aradan sonra 15 Eylül 2023’te yayınlandı. İzleyicileri oldukça ağlatan dram dolu dizinin ikinci sezonuna ilişkin yakalanan bir detay hepimizi etkiledi.

biz Kulüp sizi 1950’li yılların İstanbul’una götürüyor. Son yılların en başarılı yapımlarından biri. Dizi, Sefarad Yahudisi Matilda ve kızı Raşel’in Beyoğlu civarındaki hayatına odaklanıyor ve onun çevresinde yaşanan olayları anlatıyor. Anne-kız çatışmasını ekranlara başarıyla yansıtan dizi, hassas bir etnik kimliğe sahip olan Yahudilerin değerlerini, geleneklerini ve dünya görüşlerini izleyicisine başarıyla yansıtıyor.

Tam kadronun yer aldığı dizide Mathilda karakterini Gökçe Bahadır, Raşel karakterini Asude Selma Kelebek, Selim Songür karakterini Salih Bademci, Çelebi karakterini Fırat Tanış, Orhan Şahin karakterini ise Metin Akdülger canlandırıyor. Kulübü izleyenlerin ilk tepkileri oldukça olumlu oldu. Serinin ikinci bölümünde mimar Mehmet Berksan Yakalanan bir detay aslında hepimizi etkiledi. Gelin bu detaya birlikte bakalım…

Söz konusu detaylara geçmeden önce seriye biraz daha değinmek faydalı olacaktır. Hikayesini kısaca özetleyelim:

Kulüp TV Dizisi

1950’li yıllarda Beyoğlu civarı Sefarad Yahudisi Matilda ve kızı Rachel Etrafında olup bitenleri bize anlatıyor.

Son derece hassas bir etnik kimliğin değerlerini, geleneklerini ve dünya görüşünü takipçilerine yansıtmaya çalışan Kulüp; Türkiye’deki Yahudi cemaati Kalıplaşmış kalıpların ötesine geçer ve tarihle yüzleşmeye alan açtığı için tartışma yarattı.

Nesli tükenmekte olan bir dil olan Ladino’yu duyduğumuz The Club, anne-kız çatışmasını başarıyla ekrana yansıtan bir dizi.

Kulüp TV Dizisi

İkilinin tanıştıklarında ilişki kurmakta zorlanmasıyla devam eden dizi, Matilda’nın on yedi yıl öncesinden kesitlerle hikayesini anlatırken, Raşel de annesinden gerçekleri öğrenmeye başlıyor. Aralarındaki dayanışmaya odaklanıldı.

Raşel’in o dönemde büyük bir gece kulübünün işletmecisi olan Çelebi (Fırat Tanış) ile başı belaya girince Çelebi’nin şikâyetini geri çekmesi karşılığında onu kabul eder. Matilda kulüpte çamaşırcı olarak çalışmaya başladı.

Kulübün sahibi Orhan Şahin (Metin Akdülger) ile yeni başrol oyuncusu Selim Songür’ün (Salih Bademci) yollarının kesişmesi diziye bambaşka bir boyut kattı…

Kulüp TV Dizisi

Burada Salih Bademci için ayrı bir parantez açmak gerekiyor çünkü dizi yayınlandığı dönemde en çok konuşulan konulardan biriydi. Bademci harika bir performans sergiledi. Hem Kulüp hem de Kulüp sonrasında rol aldığı başarılı projelerle oyunculuk yeteneğini resmen zirveye taşımıştı.

İzleyiciyi aynı zamanda ağlatan dram dolu Kulüp Yeni sezona geçmeden önce yanınıza bol miktarda peçete almanızı öneririz.

Söz konusu detaya gelecek olursak: Diziyi izleyenlerden Mimar Mehmet Berksan, dizinin ikinci sezonuna ilişkin yakaladığı bir detayı paylaştı.

Kulüp TV Dizisi

Berksan’ın yakaladığı detay bu böyleydi: Arka planda gördüğümüz Hilton’a ait bina 1955 yılında hizmete açılmıştır. 1959 yılında Bu yapıya bir ek eklenecektir.

Dizide görülen detayda 1955 yılında açılan Hilton’a eklemelerin 1959 yılında başladığı görülüyor. Ek binanın inşaat halinde olduğunu görüyoruz. O dönemde inşaatı devam eden ek binanın da gözden kaçırılmaması detayı dizide hepimizi etkilemişti.

Hilton Oteli’ne ait binaya ilave bina yapılmasına ilişkin 15 Nisan 1959 tarihli haberi şöyle bırakalım:

Hilton Oteli

Bu da dizinin ne kadar hassas ele alındığının bir başka kanıtı.

Dizideki bu detay ve Club’ın yeni bölümleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kulüp TV Dizisi

ALAKALI HABERLER

Dizi Kulübü’ndeki Unutulmaz Performansıyla Unutulmaz Gökçe Bahadır’ın Başrolünde Olduğu 10 Dizi ve Film

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.