e
sv

Opera’ya ChatGPT Geldi: Sayfalarca Süren Yazıların, Özetlerini Sunacak

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Opera, yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT’yi tarayıcıya entegre etti. Kullanıcılar, içeriği yeni özellik sayesinde ChatGPT’den yayınlanan uzun yazıların özetlerini isteyebilecek.

Popüler internet tarayıcıları arasında yer alan Opera, ChatGPT ile ilgili önemli bir adım attı. Geliştirici ekip, ChatGPT’yi Opera’ya entegre enden bir eklenti oluşturdu. Bu eklentiler, yazıların ChatGPT tarafından otomatik olarak özetlenmesini sağlıyor.

Opera’nın yeni eklentisi oldukça basit bir kullanım imkanı sunuyor. Bir makale Opera ile açılır, sağ üstteki ‘özetle’ butonu tıklandığında makalenin arkadaşın kısa bir açıklaması inşa ediliyor.

Eklentinin Türk Kullanıcılarının yararlanabileceği yarayıp yaramayacağı henüz belli değil

Opera ChatGPT

Opera’nın hiç testi geçmiş olan makale bölümü özelliği, şu an için Türkiye’de kullanılabilir değil gibi görünüyor. Hal böyle olunca özelliğin Türkçe makaleler için destek vereceğini deneyimleyemeyeceğiz. Ancak ChatGPT’nin Türkçe dil desteğini görüntüleme özelliğinin Türkiye’de kullanıma sunulma ihtimalinin fazlasıyla yüksek olduğunu ifade edebileceğini.

İLGİLİ HABER

ChatGPT, En Hızlı Büyüyen Uygulama Eski: Yalnızca 2 Ayda 100 Milyondan Fazla Kullanıcıya Ulaştı

Geliştirmeilen özellik ile ilgili açıklamalarda bulunan Opera yöneticilerinden Per Wetterdal, bunun yeni bir başlangıç olduğunu belirtti. Opera’nın Eş CEO’su Song Lin tarafından yapılan açıklamalarda ise üretken yapay zekalara karşı ciddi bir ilgi olduğunu ve tarayıcıların buna kayıtsız kalamayacağı, yapay zeka destekli web deneyimi için Opera olarak ellerinden geleceklerini söyledi.

Opera’nın ChatGPT desteği ile ilgili hazırladığı videoyu aşağıdan izleyin:

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.