e
sv

Oyunlarda Denk Gelince Efkârın Dibine Vurduran 12 Üzücü Easter Egg

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Video oyunu sevenlerin oyunlarda umarsızca kovaladıkları, bulmak için çok uğraştıkları, geliştiricilerin oyununun içine gizleyerek yerleştirdiği unsurlara paskalya yumurtası deniyor. Bu paskalya yumurtaları birçok eğlenceli materyal barındırıyorsa da bazı hayatımızı sorgulamamıza sebep olacak kadar üzücü olabiliyor…

Oyuna geldiğimizde denk geldiğimiz paskalya yumurtası’ler deneyimlerinden eğlenceli olurlar ve bizi kısa bir süreliğine de olsa kendilerine kapıldığımız hikâyenin dışına çıkarırlar. Ancak paskalya yumurtası böyle değil; Bazı kısımları çok ağırdır ki bizi hikâyenin parçalarına ayırmaz, belli bir süre uzaklara dalmamıza sebep olur…

Neyse ki, paskalya yumurtaları, eğlenceli veya gönderme amaçlı olanlara kıyasla bir hayli azlar. Sonuç olarak aralarından en çok üzülenleri seçmeleri pek zor olmadı. (Listeye dışarıdan uyaralım, listeye dış olayları spoiler içerebilir.)

Far Cry New Dawn: Far Cry 5’teki can dostumuz Boomer’ın mezarı

Far Cry 5, gerek açık dünya gerek müzikleriyle seri içinde en otantik olan oyun. Bu oyunla birlikte seriye ‘yoldaş’ mekanı gelmişti. Açık dünyada belirli NPC’ler ile karşılaşıp birlikte hareket edebiliyoruz. Bu yoldaşlardan biri de cesur köpek Boomer idi.

Far Cry 5’in hikâyesinin sonunu sürdürme, Boomer’ın kaderini de tahmin edebiliyorsunuzdur. Far Cry 5’in olaylarından 17 yıl sonrasını anlatan Far Cry: New Dawn’da can dostumuz Boomer’ın mezarını buluyoruz.

Marvel’s Spider-Man: Oyunun içine koyulan evlilik teklifinin bir işe yaramaması

Aslında paskalya yumurtasının onun üzülmesi değil, sevindirici bir şey ancak sonrasında yaşananlar bir hayli üzücü. Bir adam, Marvel’s Spider-Man piyasaya sürüldüğünden kısa bir süre önce Twitter’dan bir çağrıda bulunuyor ve sevgilisine Evlilik teklifini oyunu içinde yapmak istediğini belirtiyor.

Bunun üzerine oyun geliştiricileri, bir sinema tabelasının üzerine ‘Maddie, benimle evlenir misin?’ yazıyor. Ancak oyunun çıkışına az bir süre kala bu kişi, kız arkadaşı tarafından aldatılıyor, hem de kişinin ağabeyi ile. Tabii ki ilişkileri son bulma ancak Evlilik teklifini yönetme oyunu içinde bulabiliyoruz.

Dead Island: Fragmanda zombilere yem olan çekirdek aile odası

Sonunun fragmanı büyük heyecan uyandıran ancak bir türlü yayınlanmadan Dead Island’ın ilk oyunu da fragmanıyla büyük bir beğeni toplamayı başarmıştı. Hatta oyun sitelerinde en üzücü fragmandır desek abartmış olmayız. İşin daha çok yanı, fragmandaki aileyi oyunu da bulabiliyorsunuz.

Resident Evil 3: Kendo’nun kızı

Resident Evil 2’nin remake’inde Kendo diye bir karakterle tanışıyoruz. Bu karakter, zombiye dönüşmüş olan kızını Öldürmemiz için bizim karakterimiz Leon’a yalvarıyor. Resident Evil 3 Remake’i, 2’nin öncekisini anlatıyor, topluca Kendo karakteri ve kızının anlatımından daha öncesini görüyoruz.

Resident Evil 3 Remake’te Jill ile Kendo’yu tekrar ziyaret edebiliyoruz ve kızının tam dönüşmeden önceki halini görüyoruz. Kendo’nun gerçekten yürek burkan bir hikâyesi var.

Red Dead Redemption 2: Bonny McFarlane’in kocasının mektubu

Eğer ilk Red Dead Redemption’u oynadıysanız, Bonnie McFarlane karakterinin ne kadar büyük bir rol oynadığını koruyordur. İkinci oyunun bu karakteri metalik fiziksel olarak sadece Red Dead Online’da görüyoruz.

Ancak Bonnie’nin ilk oyununun gidişatı eski kocasını, ikinci oyunu bulabilmemiz mümkün ancak kaçırması çok kolay bir etkileşim. Flat Iron gölünün etrafındaki sahillerde gezerken uzaklardan ölü bir bedeni koruyacağınız yerde ve yağmaya başladığıda bu kişinin aslında ölmediğini görüyorum.

kendini ortadan kaldır bir mektup tıkıştırıyor ve oracıkta canını veriyor. Mektubu okuyunca bunun için eski kocası tarafından yazılmış bir mektup olduğunu görüyorum. Mektupta kendisi ne kadar Üzülerek anlatıyor ve işleri düzeltmek için her şeyi feda edebileceğini söylüyor.

Batman Arkham City: Bruce Wayne’in ailesinin öldürüldüğü sokağı tekrar ziyaret edebiliyorsunuz

Bugüne kadar sahiplendiğiniz ve popüler olan süper kahramanlarının neredeyse hiç kimsenin trajik bir arka planı hikayesi vardır, Batman de bunlardan biri. Bildiğiniz gibi Bruce Wayne daha çocuk yaştayken anne ve babası, sinema çıkışında bir ara sokakta vurularak öldürüyorlar.

Batman Arkham City oyununda bu ara yola çıkmak Bruce Wayne’in annesi ve babası şeritlerini görme ve onlara saygıyla anlayabilirsiniz.

Serpinti 4: Evan

Fallout 4’te denk gelebileceğiniz Evan karakteri, Reddit kullanıcısı NoohjXLVII’nin vefat eden kardeşi Evan’a göndermedir. Bethesda, babaları öldürdükten sonra iki erkek kardeşi desteklemenin bir yolu olarak, Fallout gruplarını içeren bir ikmal paketi gönderecekti.

Ancak Evan, paket teslim edilemeden vefat etti. Bethesda, Evan’ı oyunu Nuka-World bölgeleri uzakları seyreden, çatışmalar toplumce karşılıksız bir eşya veren bir NPC olarak eklendi. Böylece Evan, sonsuza kadar sevdiğin oyunun içinde yaşayacaktı…

Ghost Recon: Wildlands: Efsane ajanı Sam Fisher, bir başka efsane olan Solid Snake’in emekli olduğunu öğreniyor

Ghost Recon: Wildlands’in bir görevinde oynadığımız Splinter Cell’den tanıdığımız efsane ajan Sam Fisher da dahil oluyor. Göreve girmemiz anda bir ara sahne giriyor ve Sam Fisher, Solid Snake’ten “Göz bandı veya bandana takan biri daha vardı, ne oldu ona?” diye düşünme ve “Emekli olmalısın” cevap yer alıyor.

balıkçı, “O zaman sadece ben kaldım” deyip uzaklara dalıyor. Böylece oyun üzerindeki en büyük iki ajansın birbirine bakması vedalarını izlemişsiniz, duygulanmamak elde değil…

Call of Duty: Modern Warfare 3: Sanctuary haritasında, terörist saldırısında ölenlerin aile seslerini duyabilirsiniz

Call of Duty, her zaman savaşı siviller üzerindeki ağır yükleri gösteren bir oyun oynamayı başarmıştı. Modern Warfare 3’te de böyle bir durum mevcut. Oyunun Londra bölümündeyken bir kimyasal saldırı yapılmadan hemen önce bir aile tatil görüntülerini izliyoruz ve acı bir son ile karşılaşıyoruz. Oyunun çok oyunculu haritalarından biri olan Sanctuary’de, bu ailenin seslerini duymak mümkün.

Battlefield 1: Ağlayan bebek ve onu susturmaya çalışan annesi

Battlefield 1, I. Dünya Savaşı’nı konu almak da duyguyu oyuncuya bu kadar fazla oynanabilen tek oyundur. Çok oyunculu haritalarda onca tank, tüfek ve top mermilerinin seslerinin yarattığı kaostan denk gelmemiş olabilirsiniz ancak DLC haritalarından biri olan Prize De Tahure’de can yakan bir detay mevcut.

Haritada, videoda göreceğiniz binanın içindeki kapıların girdiğiniz zaman ağlayan bir bebek ve yerlerinin bulunması için onu susturmaya çalışan bir annenin seslerini duyabiliyorsunuz. Savaş gerçekten çok kötü bir şey.

Rainbow Six Siege: Ölen oyuncu adına geliştiricilerden duygulandıran jest

Rainbow Six Siege’den üzülmek bir paskalya yumurtasından yola çıkacaksınız. ‘Theme Park’ haritasında, bina girişinde bulabileceğiniz bir oyun makinesinde, oyunun sıkı bir yöneticisi olan ancak ne yazık ki Hayatını kaybeden bir oyuncu kullanıcı adı ‘bostonbearjew’ ve skoru yer alıyor. Konuyla ilişkisi Reddit sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

GTA 5: Her gün sahibi mezarına giden köpek

GTA 5 her ne kadar absürt komedi unsurlarıyla dolu bir oyun olsa da içinde bir tane paskalya yumurtası var ki denk gelince yürekleri burkuyor. Los Santos mezarlığında gündüz vakti bulunursa, Terrier türünden bir köpeğe denk gelebilirsiniz. Bu köpeği takip ettiğinizde, sahibinin cenazesinin mezarına karşılanması ve orada beklemeyi beklediğini ifade eder.

İLGİLİ HABER

Oyuncular da Ağlar… 20 Efsane Oyunu Türk Dram Dizilerine Taş Çıkaracak Etkileyiciliktaki Müzikleri

İLGİLİ HABER

Kimisinde Eğlendiğimiz Kimisinde İçimizin Karardığı 20 İkonik Oyun Repliği

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.