e
sv

PlayStation 4’ünüzü Hemen Satmayın: Yeni Call of Duty Oyunları, Eski Nesil Konsollara Gelebilir

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Activision’ın sızdırılan belgelerindeki referanslara göre 2024 yılında çıkış yapacak yeni Call of Duty oyunu, beklenenin karşıt eski nesil konsollara gelebilir.

Hem Microsoft hem de Sony, yeni nesil konsollarını yaklaşık 3 yıl önce oyunseverlerin beğenisine sunmuştu. O bölgede bu yana çıkan hemen hemen tüm oyunlar hem yeni nesil konsollar hem de eski nesil konsollar için destek sunuyordu. Ancak bu durum bir gün değişeceği ve eski nesil konsolların bir yönetici ‘ekli’ olacağı bir gerçek.

Bugüne kadar, oyun dünyası en kült serilerinden Görev çağrısı Bu yıl piyasaya sürülmesi eski nesil konsollar için destek kesileceği ifade ediliyordu. Insider Gaming tarafından aktarılan son bilgilerse, CoD tutkunu PlayStation 4 ve Xbox One kullanıcılarının konsollarını içerikleri için fazla acele etmemeleri ortaya çıkarır.

Activision, henüz eski nesil konsollara veda etmeyi sürdüremez

görev çağrısı 2024

Aktarılan bilgilere göre Activision, Cerberus kod adına sahip olan 2024 İlk çıkacak Call of Duty oyununu, eski nesil konsollara da yayınlamayı planlıyor. Bu konuda henüz resmi açıklamaya bir varmayacağından bu iddialara şüpheyle bakmakta fayda var ancak aralıkta sızdırılan Actiction testlerinde Cerberus’un eski nesil konsollarına geleceğine dair bariz referanslar mevcutn altı çiziliyor.

Peki Call of Duty 2024, gerçekten eski nesil konsollara gelebilir mi?

Bu kendimize “Evet” diyebilmemiz için önümüzde iki düşündüğümüz değer argümanı bulunuyor:

  • Call of Duty, aynı oyun motoruyla geliştiriliyor.
  • Yeni nesil konsollar, hedeflenen toplam satışa ulaşamadı.

Call of Duty serisi, yeni bir oyun ünitesine geçmediği sürece eski nesil konsollar için destek kasası güçlü bir şekilde bulunmaya devam edecek. Elbetteki oyunların sistem sürelerinde tek olmayan oyun motoru değil. Bu nedenle aynı oyun motoruyla gelse bile kesin bir şekilde eski nesil konsolların destekleneceğini söylemiyoruz.

Asıl önemli nokta ise yeni nesil konsolların satış adetleri. COVID-19 pandemisi, özellikle PlayStation 5’in uzun süre stok sorunu yaşamasına neden oldu. Öyle ki Sony, PlayStation 4’ten 3 yıl sonra PlayStation 4 Pro’yu tanıtırken bugün, PlayStation 5’in stok sorunu yeni yeni giderilmiş durumda. Dolayısı ile hala, çok ciddi miktarda eski nesil konsol oyuncusu bulunuyor ve Activision, bu oyunculardan gelecek milyonlarca doları görmezden gelmek istemiyor olabilir.

Her şeye rağmen; Tüm bunların henüz söylenmediğini ve yüzeylerden oluştuğunu unutmayalım. Activision, oyun duyurulana kadar dağıtıyor.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.