e
sv

Podcast Sevenlerin Sosyal Medyası Olacak Uygulama “Poddy” Yayınlandı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Türk girişimciler tarafından kullanılan çok sesli podcast platformu Poddy, App Store’da yayınlandı. Uygulama, kullanıcı ve içerik kurallarının yüklenmesine olanak tanıyan kısıtlamalar.

Hakkında yapılan birçok farklı konu podcast’ler, her geçen gün daha da yaygınlaşarak birçok insan tarafından dinleniyor. Durum böyle olunca bu tarz sesli içeriklere yönelik hem yerli hem de yabancı birçok girişimi de görüyoruz.

Londra’da temelleri atılan ve Cüneyt Göktürk ve Erman Darıcı isimli iki Türk tarafından hizmet “Elle beslenen dana” isimli platform da bunlardan biri. Podcast yedi kişi farklı bir deneyim yaşatmayı planlayan uygulama, önceki günlerde resmen yayınlandı.

Poddy, podcast dinleyicilerinin ve kullanıcılarının davranışlarının kullanılmasıne olanak tanımasıyla adeta bir sosyal medya platformu

24 Şubat Cuma Ziyaretçilerle buluşan ve 40 kişilik bir ekip tarafından ağırlıklı olarak Poddy, kendini “yepyeni ve çok sesli podcast platformu” olarak tanımlıyor. Kullanıcıların hem sesli içerikler hem de etkileşim işlevlerinden yararlanmalarını sağlayan uygulamayla, dinleyicilerin de seslerini duyurabileceği ve içerik dinleyicinin dinleyicilerle iletişim kurabileceği belirtiliyor.

Elle beslenen dana, İçerik kullanıcıları ve dinleyiciler arasında etkileşim olanakları sunarak Tüm kullanıcıların sesini duyurmasını sağlama, aynı zamanda Podcast yayını yapma ve dinleme olanağı da sunmasıyla adeta bir sosyal medya görevi görüyor. Uygulamanın yayınlandıktan sonra 5 gün içinde 1000’den fazla kayıtlı ulaşmayı ekleyelim.

Bunların dışında Poddy de popüler sosyal medya platformlarında görülen yorum, beğeni ve paylaşım gibi etkileşim merkezinin de yer aldığı da söyleniyor. Paylaşım paylaşımı ise “küçük başlıklar” ismi verilen bir içerik türü yer alıyor. Uygulama, podcaps’i “Poddy üzerinden paylaşabildiğiniz 60 saniyelik ses kayıtları” olarak belirliken Kullanıcılar, beğendiği podcast’in 60 saniyeye kadar bir kısmını alıntılayarak podcaps oluşturabileceğini söylüyor.

Ayrıca kişiselleştirilmiş profiller, takipleşme, yeni içeriklere hızlı bir şekilde ulaşmayı sağlayan bir “keşfet” bölümü de kayıtları var. Poddy de yeni podcast içeriklerinin farklı cihaz ve uygulamalarına ihtiyaç duyan bir kütüphaneyi bir araya getirmek ve barındırmak mümkün.

İLGİLİ HABER

Hem Eğlenmek Hem Öğrenmek İsteyenlere Her Türden 20 Podcast Önerisi

Çok sesli olma özelliğiyle podcast dünya oyununu kullanmayı değiştirmeyi amaçlayan uygulamayı şimdilik yalnızca iOS kullanıcıları için çıkış yaptı.

Poddy’i indirmek için;

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.