e
sv

Reddit de TikTok’a Dönüşüyor: Yalnızca Videolardan Oluşan Yeni Akış Özelliği Duyuruldu

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Reddit, platforma TikTok benzeri bir özellik getireceğini duyurdu. Yeni özellik, video ve metin gönderilerini birbirinden ayırarak yalnızca videolara özel bir açıklamanın yürütülmesini sağlayacak.

Kısa video formatıyla adeta bir koruma sağlayan Çin merkezli TikTok, birçok sosyal medya platformunda benzer özellikleri görmemizi sağlamıştı. Instagram’ın Reels hizmeti ve YouTube’un Shorts hizmetinin en iyi örneklerinden. Şimdi ise bir başka dev platformdan benzer bir hamle geldi.

Reddit, bugün yaptığıyla açıklama platformu TikTok benzeri bir yayıldığını duyurdu. Gelecek haftalarda sunulacağı belirtilen yeni özellik, metin ve video gönderilerinin birbirinden ayrılmasını sağlayacak.

Özellik böyle gözükecek

Özelliği biraz daha açacak olursak Reddit, yeni ‘İzle’ içerikleriyle birlikte yalnızca videoların olduğu bir bölüm eklemiş oluyor. ‘Oku’ olarak adlandırılacak diğer öğeler ise metin içeren gönderiler yer alacak.

TikTok’u andıran yeni akış, abone olduğu kullanıcılar subreddit’lerden ve önerilerden gelen gönderileri içerir. Reddit, yangınları ayırma yapısını şu sıralarda test ediyor ve kullanıcılar nasıl yanıt vermek istediğini belirtirken, önümüzdeki birkaç hafta herkese getirmek istediğini aktarıyor.

Yeni özellik, gösterim sol üst kısımda bulunan bölüme gelecek. Burada normalde “Ana Sayfa”, “Popüler”, “Haberler”, “Son” gibi farklı gönderi gruplarını görüntüleyin. Bugün yapılan açıklamayla da buraya “İzle” anlamından gelen “Watch” ve “oku” anlamından gelen “Read”in ekleneceği görüldü.

Reddit, yazılımı basitleştirmeye çalışıyor

Yeni değişiklikler, Reddit’in video içeriğine odaklanmaya inandığını gösteriyor. Şirket yöneticilerinden Pali Bhat, video içeriğine ayrılmış bir bölüm oluşturmalarının kullanıcılar için yararlı olacağını söylerken tepki ekleme gibi şeyleri açıklamalarını de belirtiyor.

Ayrıca bu hamleler, Reddit’in uygulaması daha basit hale getirme ve daha fazla kullanıcı kazanma çabalarının parçası. Yüz milyonlarca kişiye sahip platform, karmaşık görünen arayüzü nedeniyle elenmesinden dolayı kullanım kolaylığı üzerine yerleştirildi.

İLGİLİ HABER

Çıplaklık İçeren Yeni Bir TikTok Akımı Tartışmaların Fitilini Tekrar Ateşledi: Algoritmayı Kandırmanın Yolunu Buldular

:
https://www.redditinc.com/blog/new-features-aimed-at-making-reddit-easier-to-use-an-update-on-our-product-priorities-focused-on-basitleştirme?x- craft-preview=N0RQ0GHlDi&token=3yVz4pTIE4kPqPK1hoRVqgzStkGRFX6P

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.