e
sv

Samsung, iPhone’ların Uydu Bağlantısını Unutturacak Özelliğini Duyurdu: Okyanusun Ortasında Bile Videolar Gönderip Mesajlaşabileceksiniz

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Samsung, yeni telefonlarında gördüğümüz uydu iletişimini mümkün kılacak modemini duyurdu. Modem, Samsung’un payına düşen göre Apple’ın kullandığı teknolojiden çok daha fazlasını sunacak.

İletişim teknolojilerine de odaklanmaya devam eden SAMSUNGözellikle yerleşim yerlerinden uzak iletişim mümkün kılınacak yeni bilgiyi duyurdu. “Standartlaştırılmış 5G karasal olmayan ağlar modem” oldu.

Samsung, uydular üzerinden doğrudan iletişimi mümkün kılan yeni modemini, akıllı telefon ve diğer cihazlarda kullandığı Exynos yonga setlerine entegre olacak. Bu sayede 5G bağlantısıyla uydu üzerinden iletişim kurulacak, geleceği interneti geleceği için de bir temel olacak.

Karasal olmayan ağlar (karasal olmayan ağlar, NTN) nedir?

samsung ntn

NTN, iletişimin uydular veya karaya binası olmayan herhangi bir araç üzerinden yapılmasını sağlayan ve dağlık alanlar ve okyanusun ortası gibi iletişimin sınırları olduğu veya hiç olmadığı noktalarda iletişimi mümkün kılan teknolojidir.

Ayrıca NTN teknolojisi, büyük afetlerin yaşadığı alanlar uçuş hava araçları gibi araçlar aracılığıyla iletişimin değişmesinin sağlanması da mümkündür.

Samsung’un NTN’si neler sunacak?

Samsung, dağıtım süreceği Exynos yonga setlerine yerleştireceği modem ile bugün iletişimin yoğunlukları olduğu noktalarda bile NTN sayesinde iki yönlü mesajlaşma, yüksek kaliteli görüntü ve video gönderimi gibi imkânları hayatımıza sokacak.

Uydu üzerinden iletişim Apple daha önce mümkün kılmış mıydı?

elma uydusu

Evet, uydu üzerinden, bağlantı çekmediği yerlerde iletişim iPhone 14 serisiyle birlikte hayatımıza girmişti. Apple, bu konuda bir ilk de olmuştu. Şirket, Omnispace ile yaptığı anlaşma ile telefonlarının uyduya bağlantısını sağlamıştı.

Ancak Samsung’un aksine Apple, bu sonuçlara yanlızca acil durum kullanımları için aktifleştirdi. Samsung’un teknolojisi ise acil durumların yanı sıra günlük kullanımı da mümkün kılmayı hedefliyor.

Türkiye’de bu konuda bir girişim var mı?

Evet var. Geçen eylül geçmişi turkcellkarasal şebekesizlikler konusunda ASELSAN ile mutabakat imzalamıştı. İş birliği, düşük ve orta yörünge uydular üzerinde geleceğe yönelik yeni nesil iletişim teknolojileri ve karasal şebekelerin ana yönüne yönelik ortak çalışmalar kapsıyordu.

:
https://news.samsung.com/global/samsung-electronics-introduces-standardized-5g-ntn-modem-technology-to-power-smartphone-satellite-communication

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.