e
sv

Samsung’un ‘Apple Gibi’ Kendi Grafik İşlemcilerini Üreteceği İddia Edildi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Samsung’un çip üretiminde yarışan Apple ve Qualcomm ile rekabet etmek, hatta onları geride bırakmak adına kendi GPU’sunu üreteceği iddiası.

Exynos 2200’ün içinde Xclipse 920 GPU’su, AMD ve Samsung arasındaki ortaklık sonucu doğan bir grafik işlem birimiydi. Güney Koreli teknoloji devi için bu, çok büyük bir ilk adımdı. Samsung’un bu önemli hamlesinden sonra sektör kaynakları, şirketin bir sonraki hamlesinin çok daha büyük hedeflerini ileri sürdüler.

İddiaya göre Samsung, mobil cihazlarını kullanmak adına adına kendi GPU’larını üretmeye başlayacak. Peki Samsung, neden GPU üretimi istesin?

Samsung’un Apple ve Qualcomm’u GPU’su geride bıraktığı varsayılıyor

Samsung’un Exynos 2200 yonga seti içinde, şirketin popüler işlem grafik birimi üreticisi olan AMD ile ürettiği RDNA2 mimarili GPU değişkeni. Bu ortak çalışmadan istenen sonuç alan Samsung, bunun devamını getirmek istiyor.

Şirket, kendi geliştirdiği bu GPU’larda yine AMD’nin RDNA mimarisini kullanıyor. Samsung, daha önceki GPU üretim deneyimlerinde pek başarılı olamadı ancak Exynos 2200 yonga setibirkaç noktada eleştirilse de performans açısından beğeni toplamayı başarmıştı.

İLGİLİ HABER

Fiyatını Görünce “Keşke Türkiye’ye Gelse” Diyeceğiniz Samsung Galaxy F14 5G Duyuruldu

Samsung’un kendi GPU’sunu üretme planlarının da buna dayandığı ifade ediliyor. Bildiğiniz gibi uygun fiyatlı ürünler piyasaya sürülebilirliğin birinci sürelerinin maliyetlerini çalıştırır. Samsung, kendi GPU’sunu üreterek hem maliyetten tasarruf sağlamayı hem performans konusunda bir tane geçmeyi hem de parçalarla kontrollerin kendisinde olduğu bir rekabete girmeyi hedefliyoruz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.