e
sv

Samsung’un ‘Space Zoom’ Özelliğinin Yanıltıcı Olduğu İddia Edildi! Peki Olayın Aslı Ne?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bir Reddit kullanıcısı, Samsung’un uzay fotoğraflarının otomatik olarak korumasını artıran ‘Space Zoom’un nasıl yapıldığını küçük bir deneyle ortaya çıkarırca sosyal toplantılarda gündem oldu. Ancak buna yalan demeden önce göz önünde bulundurmamız gerekenler var.

Samsung’un geçmişte senet tanıttığı ve üzerine insanların komik ve viral olmuş birçok video çektiği, aslında çok kullanışlı olan özelliği Space Zoom, çektiğiniz kalite düşük fotoğraf uzay güvenliklerinin otomatik olarak arttırıyor.

Bir Reddit kullanıcısı, Samsung’un yakın zamanda piyasaya sürdüğü bu yaptıklarını nasıl öğrenmek için ufak bir deney yapmış. işletmelerin şirket kamera lensleriyle kullanmak için pazarlama yaptıkları Space Zoom özelliğinin foyasını ortaya çıkarmıştı. Ancak bunu harcamaya ilişkin harcama pek de olmayacaktır.

Reddit kullanıcısı tarafından yapılan, Samsung’un ‘Space Zoom’ çapında yanlış pazarladığını ortaya koyan çalışma

Reddit kullanıcısı u/ibreakphotos, bu yüksek motivasyon görseli indirerek Photoshop programındaki Filtre özelliklerini ‘Gauss Bulanıklığı’ uygulamış. Görüntülerdeki Ayların tüm ayrıntıları ortadan kaybolmuş.

Bu fotoğrafın saklanamayacağı, bilgilerin bulunmadığı, dijital olarak gönderildiği anlamına geliyor. Daha sonra bu arkadaş, bu fotoğraf bilgisayarının görüntüsünde tam ekran açmış, kullanılan ışıklarını kapatmış ve en ucuna giderek aşağıdaki GIF’teki gibi Ay’ı Samsung Galaxy cihazından fotoğraflamışlar.

Sonuç gördüğünüz gibi, hiçbir detayı belli olmayan Ay’ın yoktan kraterleri var oluyor.

Baktığınızda Uzay Yakınlaştırma özelliğinin çalışma mantığı, bokeh efekti gibi yapay zekâ destekli cihazların çalışma mantığına bakıyor

Özelliğin nasıl yapıldığını Samsung’un kendi sayfasında da görebilirsiniz. Odaklanma sorunu, şirketin yalan söylemesinden yararlanarak uzay seviyesinde yaklaştırma yapabilen sensörleri varmış gibi pazarlama yapýlmasýnda söz konusudur. Yapay zeka destekli kamera, çekeceğiniz ay yerleşimi iyileştiriyor ve bunu yaparken parlaklık, odak sorunu gibi sorunları aşmak için yapay zekâyı kullanıyor.

Orada duran Ay’ı almak yerine başka bir tane koyduğu gibi bir algı yapısının nedeni de bu olabilir. Öte yandan Samsung’un bunu yapan ne ilk ne de tek şirket yapabiliyorsun. Yüksek yakınlaştırma değerlerinde hemen her firma, kalite kaybının önüne geçebilmek için optik yakınlaştırma sınırı aşıldığında yapay zekâyı sokuyor.

İLGİLİ HABER

Samsung Galaxy S20 Ultra’nın 100x Space Zoom Özelliğinin Ürkütücü Başarısı

Yüz çekimleri, filtreleri, ışık düzeltmeleri, bokeh efektleri ve daha pek çok farklı özellik, buna benzer şekilde çalışıyor. Fakat Space Zoom, Ay’ı ayağınızın sonunu getiriyormuş gibi bir algı yarattığından böylesine gündem oldu. Samsung’un ay modu özelliğinin arka planı bu şekilde. Dilerseniz ilgili Reddit başlığına buradan ulaşabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.