e
sv

Spotify, Abone Sayısını Açıkladı (Hem Abone Sayısını Artırdı Hem Zarar Etti)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Spotify, 2022’nin sonunda birkaç aboneye sahip olduğunu ve son üç ayda bir ne kadar para şarkısını açıkladı. Yapılan açıklamalar, abone olunan zirveye ulaşıldığını ancak buna rağmen zararın önlenmesinin önüne seriyor.

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik ve podcast platformları arasında yer alan spotify2022 yılı son çeyreğine ilişkin mali durum raporunu yayınladı. Yayınlanan rapor, Spotify cephesinde yüzlerin gülmekte olduğu Önüne seriyor. Zira oldukça iyi bir yılı geride bırakan Spotify, 205 milyon izlenme aboneye sahip olduğunu duyurdu. gördüklerinde ilk dünyada kez bir müzik ve podcast platformu, 200 milyon abone sınırını aşmış oldu.

Spotify’ın açıklamalarına yönelik, kullanım aboneliğine yıllık bazda yüzde 14’lük şov yaşadığını görüyorum. Platformun aylık aktif kullanıcı sayısı ise yüzde 20 şovla 489 milyon olarak kayıtlara geçti. Spotify yönetimi, bir önceki çeyrek için açıklama yaparken yıl sonularının tahmini 202 milyon yatırım aboneliği, 479 milyon aylık kullanıcı aktif olarak beklediği tahmin ediliyor. Resmi sonuçlar, Spotify’ın önlemlerin aşıldığını gösteriyor.

Aktif kullanıcı yoğunluğu da olsa zarar görmüştür!

spotify

Spotify’ın 2022’nin oğlu çeyreğine ilişkin mali durum raporu, platformun oğlu üç ayda bir 231 milyon euro zarar gördüğünü ortaya koydu. Aslında bu beklenen bir şeydi. Ancak bu rakam bile iyimser bir tablo çiziyor. Zira Spotify, bu çeyrek için 300 milyon euro zarara uğraması gerekiyor. Bu arada; şirket kasasına giren toplam paranın 3.16 milyar avro da belirtelim.

İLGİLİ HABER

Spotify-Apple Kavgasına Şimdi de Avrupa Şirketler Dahil Oldu: AB Komisyonuna Acil Çağrı Yapıldı

Spotify, son çeyrekte karmaya değil, kendilerine odaklandı. Bu da şirketin yeni özellik ve hizmetlerine odaklanmasına, bir bakıma daha fazla para harcamasına yol açtı. Elbette bunların doğal bir sonucu olacak. Spotify da toplu işten çıkarma yapacak.

İLGİLİ HABER

Teknoloji Şirketlerinde Yüzlerce Çalıştırılan Kovuluyor! İşte Toplu İşten Çıkarma Kararı Alan Tüm Şirketler

:
https://s29.q4cdn.com/175625835/files/doc_financials/2022/q4/Shareholder-Deck-Q4-2022-FINAL.pdf

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.