e
sv

Spotify, Baştan Aşağı Yenilendi: Biraz TikTok, Biraz YouTube, Biraz da Instagram’a Dönüştü…

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Spotify, bugün itibarıyla Stream On yürütmeyle gelen yenilikleri açıkladı. Uygulamayı aşağı indirmeyi değiştirmesini sağlayan bu yenilikler, TikTok benzeri akış da dahil birçok özellik içeriyor.

Dünyanın en popüler müzik platformu Spotify, bugün ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenleniyor Akış Açık İşlevle birlikte kullanımla gelecek birçok özellik görünümü. Şirket, gelen gelişmelerin kayıtlarında bugüne kadar yapılan en büyük değişiklikleri olarak tanımladı.

Spotify, çalışan neredeyse baştan aşağı yönlendirme Özelliklerle birlikte dinamik bir şekilde ortaya koyarak kullanıcılar ve içerik cihazlarının platformdaki deneyimini yapılandırmayı amaçlıyor. Daha kişiselleştirilmiş ve etkileşim odaklı bir Spotify sunacak bu yenilikler, TikTok benzeri bir sıcaklıktan çalma listelerinde akıllı karışık çalmaya kadar birçok özellik içeriyor. Gelinlerden biri çıkanlara bakalım.

Uygulamaya TikTok süresinin kısalması ekleniyor

Spotify, uygulamana TikTok benzeri gazların ekleneceğini duyurdu. “Müzik”, “Podcast’ler ve Programlar” ve “Sesli Kitap” olarak çıkışları bu üç farklı çıkışa ‘Ana Sayfa’ görünümlerini üst kısımdan ulaşmak mümkün olacak. Bunun ardından da derlenen içerik türüne göre TikTok benzeri, videoların içerikleri olduğu otomatik olarak oynatılan görüntülemenin yer aldığı bir akışa ulaşabileceksiniz.

Örneğin “Müzik” açıklamalarına girdiğinizde aşağı doğru kaydırarak sesli ve görüntülü uyarıları görebileceksiniz. Bunlar, şarkılarda barındırmadan çıkan ve Canvas olarak adlandırılanilen kısa videolar olacak. Bunun yanı sıra müzik özellikleri çalma listeleri ve albüm gibi şeyleri de barındırmak mümkün. Burada gözetim altındaki hücrelerin uyarıları Instagram’ın “Hikâyeler” özelliği gibi izlenebilmesi de dikkatlerden kaçmıyor.

Beğendiğiniz bir şeyi gördüğünüzde de bu içerikleri kaydetme, dinleme, oynatma gibi birçok işlevi yerine getirebileceksiniz. Bu yayılmalarda gezinirken istediğiniz ayrıntıları aşmak onu ayrıntılı bir şekilde de keşfedebileceksiniz. Ayrıca platform, şarkı dinlediğiniz sırada bu akışlarda sessiz bir şekilde gezinmenize de özellikleri tanıyacak.

Podcast ve sesli kitap içeriğinden da kısaca bahsedelim. Podcast bölümü, notlar müzikte olduğu gibi size yeni veya sonraki şovları içeren kişiselleştirilmiş öneriler sunacak. Otomatik çalıştırma dosyalarıyla birlikte sevebileceğiniz podcast’leri keşfedebileceksiniz. Aynı şekilde sesli kitap içinden da Spotify’da mevcut olan yüz binlerce kitap yönünden uygun olanlar için tavsiye edilecek. Sesli kitapların haklarının henüz olmadığını söyleyelim.

Bunların yanı sıra “Müzik” bilgilerinde yakın zamanda tanıtılan yapay zekâ destekli DJ de eklenecek. Size uygun içerikleri, yardımcı olan DJ özelliği, şimdilik yalnızca ABD ve Kanada’daki kullanıcılar için çıkış yapacak. Bu özelliğin ayrıntılarına aşağıdaki içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER

Spotify, Müzik Zevkinizi Sizden Daha İyi Bilen Yapay Zekâ Destekli DJ Özelliğini Tanıttı (Hem de Aşırı Gerçekçi Bir Sese Sahip)

Akıllı karışık çalma özelliği

https://www.youtube.com/watch?v=uGywCWpAZEA

Spotify, geçmiş yıllarda tanıttığı “Zenginleştir” isimli özelliği iyileştirdiğini duyurdu. Bu özelliğin artık “Akıllı Karışık Çal” olarak adlandırıldığı belirtildi. Beğenilen şarkılarda da yararlanabileceğiniz yeni özelliğin, “Zenginleştir” butonunun çok daha gelişmiş bir hali olduğunu söyleyebiliriz.

Artık Premium kullanıcıları, karışık çalma düğmesi gelecek bu özelliği kullanarak çalma listelerinin ruhuna uygun olan ve Spotify’ın izlediği yeni şarkı listelerine ekleyebilecek. Butona tekrar tıkladıklarında ise çıkışlarından gelen şarkıları çıkararak eski haline döndürebilecekler.

Podcast’lerde otomatik oynatma

Spotify, podcast yedi Kullanıcının hoşuna gidecek bir özellik de dile getirdi. Buna göre artık uygulamadaki podcast’lerde otomatik oynatma kullanma. Bu özellikle birlikte Spotify, notlar müzikte olduğu gibi size dinlediğiniz içeriklere uygun olarak bir bölümü otomatik olarak oynatma olanağı sunacak. Ayrıca bu özelliğin kapatılması da mümkün olacaktır. Bu şekilde bölümlerin sessizliğinin keyfini çıkarabileceksiniz.

Sanatçılar, Spotify’a diğer sosyal medya platformlarındakine benzer şekilde hikâyeler ekleyebilecek

Spotify, diğer platformlarda gördüğümüz ‘Story’ özelliğine benzer bir özellik de uygulamaya getiriyor. ‘Spotify Klipleri’ olarak çalıştırma bu yeni özellik, sanatçıların 30 saniyelik videoları profillerine eklemelerini sağlıyor. Bu şekilde de kullanıcılar, favori şarkıcılarını dinlerken paylaşımlarını da görebilir.

Sevdiğiniz sanatçıların ne zaman şarkı çıkaracağını gösteren sayaçlar tutuyor geliyor

Son olarak şirket, bir sayaç sayfasını da sunacağını duyurdu. Sanatçıların profiline eklenecek bu özellik, yeni bir şarkının ne zaman çıkacağını eklenti gerim sayım yoluyla anlatır.

Spotify, bu özelliklerin bugünden itibaren sunulmaya devam edilmediğini ifade etti. Yeni özelliklerin çoğu zaman içinde herkese görevlendirmek yapabilmek. Bu özelliklerden “Akıllı Karışık Çalma” gibi birkaçı yalnızca Premium abonelere gelirken diğerleri için kullanılabilir.

İLGİLİ HABER

Spotify ‘Beğenme’ Düğmesini Kaldırdı: Şarkıları Çalma Listesine Eklemek NİHAYET Kolaylaştı

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.