e
sv

Spotify, Podcast’leri Yapay Zekâyla Farklı Dillere Çevirecek Özelliğini Duyurdu: Sunucunun Sesi Aynı Kalacak!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Spotify, OpenAI iş birliğiyle podcast’lere çeviri özellikleri getirdiğini duyurdu. Bu özellik podcast’leri farklı dillere çevirecek. Üstelik sunum yapan kişinin orijinal sesi de taklit edilecektir.

Ülkemizde oldukça popüler olan müzik platformu Spotify, kullanıcı deneyimini iyileştirecek yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Şirket şimdi de podcast dinleyicilerini sevindirecek yepyeni bir hamleye imza attı.

Spotify, ChatGPT’nin arkasındaki şirkettir AI’la’yı aç ortaklık kurdu. Bu ortaklık yapay zeka yardımıyla diğer dillerdeki podcast’leri dinlemek sağlayacak.

Bu özellik yalnızca podcast’i çevirmekle kalmayacak, aynı zamanda sunucunun sesini de taklit edecek

Platform ayrıca bu özellik için Dax Shepard, Monica Padman, Lex Fridman, Bill Simmons gibi ünlü podcast yayıncılarıyla da işbirliği yaptı. Yeni araç başlangıçta podcast bölümlerini İngilizce olarak indirecek. İspanyolcaya tercüme etmek için kullanıldı.

Bugünden itibaren dünyanın her yerindeki kullanıcılar, bu içerik oluşturucuların podcast’lerine İspanyolca çeviri seçeneğiyle ulaşabilecek. Şirket önümüzdeki haftalarda Fransızca ve Almanca Çevirilerin de geleceğini ekliyor.

“Sesli Çeviri” olarak adlandırılan özellik, OpenAI’nin hem konuşmayı metne dönüştürebilen hem de çeviri yapabilen “Whisper” aracı tarafından destekleniyor. Ancak Spotify’ın aracı bunu bir adım daha ileri götürerek podcast’i bambaşka bir dile çeviriyor ve podcast’i yapan kişinin sesini taklit ediyor. Yani podcast’ler, tıpkı orijinal kişinin sesine benziyor beğenmek dinlenilebilir.

ALAKALI HABERLER

Spotify’ın Premium’dan Daha Pahalı Olacak Hi-Fi Destekli “Supreme” Paketinin Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu

Spotify, podcast çeviri özelliğinin ne zaman yaygın olarak kullanıma sunulacağı konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Aynı şekilde diğer dillere desteğin ne zaman geleceği de bilinmiyor.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.