e
sv

Steam’de Bazı Geliştiricilerin Hesapları Ele Geçirildi: Güvenlik Artırıldı!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Valve Corporation’ın sahibi olduğu Steam, dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan büyük bir oyun platformu olarak öne çıkıyor. Ancak son zamanlarda geliştirici hesaplarının saldırılara maruz kaldığı bildiriliyor.

Siber suçlular, bu geliştirici hesaplarını ele geçirerek kullanıcılarına kötü amaçlı yazılım ve oyun güncellemeleri sunma fırsatı elde ediyor.

Valve Uyarıldı, Önlemler Artırıldı!

Valve, bu güvenlik ihlali hakkında kullanıcılarını e-posta yoluyla bilgilendirerek olayın ciddiyetini vurguluyor ve gerekli adımları atıyor. Ancak Steam, platformunun gelecekte başka saldırılara maruz kalmasını önlemek için ek güvenlik önlemleri alıyor.

Geliştirici hesaplarına yönelik bu tehdit, geliştiricilerin Ekim 2023 sonuna kadar iki faktörlü kimlik doğrulamaya geçmesini gerektiriyor. Ancak bu, yeni bir güvenlik sorununu da beraberinde getiriyor. SMS, SIM kart takaslarına kapı açabilecek iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmek için kullanılacak.

Valve, Steam kullanıcılarını ve geliştiricilerini potansiyel tehlikelerden korumak için “ekstra sürtünmenin” bir zorunluluk olduğunu belirtiyor. Son zamanlarda “karmaşık saldırılardaki artış” nedeniyle Valve, platformun güvenliğini artırmak için adımlar atıyor.

Steam İndirimleri ne zaman?  (2024)
OYUN

Steam İndirimleri ne zaman? (2024)

Oyun fiyatlarının artması nedeniyle birçok oyuncu Steam indirimleri ne zaman gerçekleşecek sorusunun cevabını merak ediyor. Yazımızda popüler dijital oyun mağazasının 2024 yılında düzenleyeceği kampanyaları anlattık.

Alınan önlemleri yeterli buluyor musunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.