e
sv

Taksitle Cep Telefonu Nasıl Alınır? İşte Uygulayabileceğiniz Tüm Yollar

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bildiğiniz gibi bir zamanlar kredi kartına taksit yaptırarak telefon alma şansımız yok. Ancak kimsenin cebinden bir ve binlerce lira harcayamayacağı için taksitle telefon almanın alternatif yöntemleri ortaya çıktı. Gelin taksitle telefon nasıl alınır yakından bakalım ve taksitle cep telefonu almanın yöntemlerini görelim.

Teknolojinin en hızlı zamanlarından biri açılıyor. Her sene akıllı telefon cihazları daha önce görülmemiş bir gelişime sahip modellerini tanıtıyorlar. Hadi alayım dediğiniz zaman ise karşınıza türlü türlü vergiler ve gözden geçirin bir damla yaş akıtan döviz kuru çıkıyor. Bari taksitle alayım dediğiniz zaman ise kredi kartına taksitle telefon alamıyorsunuz. Yine de taksitle cep telefonu almanın bazı yöntemleri var.

Taksitle cep telefonunu almak için uygulayacağınızı, telefonun hangi satıcıdan modeline göre değişiklik göstereceğini. Her bir satıcı, kendi ücret kuralları ve kampanyalar kapsamında kullanıcılara taksitle telefon alma imkanı sağlayabilir. Bu durum, cihaz fiyatlarında değişikliğe neden olabileceği için iyi bir araştırma yapmanız öneriliyor. gelin taksitle telefon nasıl alınır yakından bakalım ve taksitle cep telefonu alma kullanımlarını görelim.

Taksitle cep telefonu nasıl alınır?

  • Yöntem #1: Taksitle cep telefonu kullanarak alışveriş kredisi alma
  • Yöntem #2: Taksitle cep telefonu kullanarak ihtiyaç kredisi alma
  • Yöntem #3: Faturaya ek kampanyalardan taksitle cep telefonu alma
  • Yöntem #4: Senet ile borçlanarak taksitle cep telefonu alma
  • Yöntem #5: Taksitle cep telefonu kullanarak ticari kredi kartı alma

Yöntem #1: Taksitle cep telefonu kullanarak alışveriş kredisi alma:

alışveriş kredisi

Son zamanlarda en yaygın kullanılan taksitle cep telefonu alma yöntemi alışveriş kredisi kullanmaktır. neredeyse tüm büyük satıcılar, mağazalar ve alışveriş siteleri Farklı ödemelerle anlaşarak kullanıcılara alışveriş kredisi imkanı sunuyorlar. Alışveriş kredileri çoğu zaman düşük ve hatta sıfır faizli olabilir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından yapılan son işçiye göre 12 bin TL alıcı cep telefonları için yapılacak kredi taksidi 12 ay, 12 bin TL ve üzerindeki cep telefonları için yapılacak kredi taksidi 3 ay ile genişliği. Evet, pek de kiralamayı kolaylaştırmıyor ancak yine de etkili bir seçenek.

Yöntem #2: Taksitle cep telefonu kullanarak ihtiyaç kredisi alma:

ihtiyaç kredisi

Alışveriş kredisinin taksit sayısı oldukça sınırlı olduğu için pek çok kullanıcı zaten çalışmakta olduğu bankadan ihtiyaç kredisi alarak taksitle cep telefonu alma kullanımlarını kullanıyor. İhtiyaç kredisi taksitlerinin 36 aya kadar çıkması alışveriş kredisinin sınırlandırılması seçeneği seçeneğinden çok daha fazla konut olduğunu söylemek mümkün.

Pek çok banka, sınav oldukça düşük faizli kredi veriyor. Ancak alışveriş kredisinde olduğu gibi ihtiyaç kredisinde de bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Epey borcunuz varsa ya da kredi puanınız düşükse alışveriş kredisi de ihtiyaç kredisi de alamayabilirsiniz. Zaten bu kadar ömrünüz varsa bir süre eski kullanımınızla idare etmeniz daha iyi olabilir.

Yöntem #3: Faturaya ek kampanyalardan taksitle cep telefonu alma:

telefon

En az alışveriş kredisi ve ihtiyaç kredisi kadar yaygın olarak kullanılan diğer bir taksitle cep telefonu alma yöntemi, faturaya ek ödeme sunan kampanyalardır. Kullanmakta olduğunuz Turkcell, Vodafone ya da Türk Telefon GSM operatörünüz Herhangi bir ön ödemeyi taksitli telefon alma imkanı sunacaktır.

BDDK tarafından belirtilen taksit miktarı, faturaya ek kampanyalarda da geçerlidir. Bu tür kampanyalardan yararlanmak için operatör tarafından belirlenen kullanıcı olmanız gerekiyor. Faturaya ek kampanyalardaki cihaz fiyatlarını iyi incelemeniz öneriliyor. Bazen bu tür kampanyalar, eskiyi getir gibi farklı kampanyalarla birleştirilerek daha fazla hale getirilebilir.

Yöntem #4: Senet ile borçlanarak taksitle cep telefonu alma:

senet

Eski günlerden kalan tanıdık bir dost gibi görünse de senet ile borçlanarak cep telefonu ve benzeri elektronik cihaz alma yöntemi bir hayli yaygın. Kredi kartı kullanımın ya da banka ile çalışmanın kişileri için de ideal bir banyo sistemi. Senetleri imzalıyor ve her ay ayarlanmış donanımları kullanıyorsunuz.

BDDK tarafından tanımlanan taksit sayısı, senet ile yolculuk sırasında da geçerlidir. Ancak kredi puanının bir türlü güvence altına alınmamasını istemeyenler için bir kullanım yöntemidir. Senetli satışlarda tükettikleri vade farkı bazen oldukça yüksek olabiliyor. Bu nedenle iyi bir araştırma yapmadan senet işlerine pek girmeyin.

Yöntem #5: Taksitle cep telefonu kullanarak ticari kredi kartı alma:

ticari kredi kartı

Kişiler için kredi kartına taksitle cep telefonu alma imkanı yok ancak ticari kredi kartlarıyla hala taksitle cep telefonu almak mümkün. Ticari kredi kartı, sahiplerinden da açıklamak üzere bagaj için verilen kartlardır. Bu kredi kartlarını kullanma 12 ay taksitle cep telefonundan ulaşabilirsiniz. Hatta gider olarak tutucu vergiden bile düşmeniz mümkün ama yine de bir muhasebeciye giderken fayda var.

Taksitle cep telefonu alırken dikkat etmeniz gerekenler:

Kredi kartına taksitle telefon alımı mümkün olmadığında satıcılar için yukarıdaki harcamalarımız gibi taksitle telefon alma yöntemleri sunuyorlar ancak tüm satıcılar iyi niyetli olmayabilir. Özellikle senetle borçlanarak taksitle telefonun kullanıldığı zaman bazen bir telefon fiyatına daha eklendiğine tanık oluyorsunuz. Lütfen dikkatli olun.

Bu kadar bariz olmasa bile bazı fatura ek kampanyalarda oldukça yüksek farklar alındığı da biliniyor. Benzer bir durumu kredi alırken de geçerli. Yani bu iyi niyetli yöntemler kullanma kullananlar her zaman olacaktır. Bu nedenle iyi bir araştırma yapmadan ve farklı konuşmaların kampanyalarını incelemeden aman diyelim bu tür bir alışveriş yapmayın. Biliyoruz zor ama ne yazık ki en yeni telefonu kullanma hevesiyle bu tür büyük borçların altına girmeye çalışmaya.

Taksitle cep telefonu nasıl alınır yanıtladık ve yanıtladık taksitle cep telefonu alma yöntemlerinden bahsettik. Her satıcının kendi kampanyalarını oluşturabileceğini ve farklı fiyatlar sunabileceğini unutmayın. Taksitle telefon alma düşüncelerinizi yorumlarınızda paylaşabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.