e
sv

Tek Bir Tıkla Video Boyutu Küçültme İşlemi Yapabileceğiniz Siteler

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bir öğrenciyseniz veya markanızı pazarlayacak videolar hazırlıyorsanız, büyük boyutlu videolar kimi zaman sizi sinir krizi geçirecek üniversiteyi seviyeye çıkarabilir. Ama bu tarz belgeleri aşmak, video boyutunu küçültme siteleri sayesinde oldukça kolay. Bugün konumuz, tek tıkla video boyutunu küçültme işlemi yapabileceğiniz siteler ve bunların sunduğu özellikler. Dilerseniz uzatmadan bu siteler hangileriymiş, hep birlikte bakalım.

Telefonlarımız veya kameralarımız ile çektiğimiz videolar, görüntü kalitesi başta olmak üzere oldukça farklı ayrıntılar ile birlikte yüksek boyutlara sahip oluyor. Yüksek boyutlu videolar ise doğal başka insanlara aktarım gerektiğinde, videoyu bir platforma yüklememizde ve daha pek çok işlemde bize zorluk çıkarıyor. Bunun önüne geçmek aslında her ne kadar imkansız gibi dursa bile oldukça kolay. Çünkü video boyutunu küçültme hizmetini ücretsiz olarak sağlayan oldukça fazla site bulunuyor. Bu siteler sayesinde videolarınızın boyutlarını oldukça kolay bir şekilde küçültebiliyor, değerlerin tasarruf ettiğiniz için tüketilen platformdan başka insanlara gönderebiliyorsunuz.

Örneğin proje ödeviniz için bir video kolajı Oluşturduğunuz. Elbette bunu öğretmeninize sunmanız gereken için GMail veya WhatsApp gibi platformlara başvuruyorsunuz. Ama bu iki platformda, video ve görsel kenarlarda bazı sınırlara sahipler. Eğer bu sınırlar üzerinde bir dosya göndermeye çalışırsanız, karşınızda yüksek boyuta sahip olduğunuzu söyleyen uyarılar belirmeye başlayacak. Aşağıdaki listelediğimiz web siteleri sayesinde, yüksek boyutlu videolarınızın boyutlarını çok kolay bir şekilde küçültebileceksiniz. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan video boyutunu küçültme yapabileceğimiz sitelerimize geçelim.

Her şeyden önce, video boyutu küçültme nedir?

Video boyutunu küçültme veya bir diğer adıyla video sıkıştırma, kartların veya cihazların içerdiği videoların küçültmenizi sağlayan bir işlemdir. Örneğin, sunumunuz için bir video hazırladınız. Bu videonun boyutu neredeyse 500 MB. Bu videoyu Gmail veya WhatsApp gibi platformlardan göndermeniz oldukça zor. Bu nedenle video boyutunu küçültme işlemine başvurmanız gerekiyor. Bu işlem sonrasında 500 MB büyüklüğündeki videonuzu, daha küçük boyutlara indirerek her yerden gönderebilme imkanına sahip oluyorsunuz.

Video boyutunu küçültebileceğiniz internet siteleri:

  • Veed.io
  • Çevrimiçi Videoyu Sıkıştır
  • Video Boyutlandırıcı
  • Ücretsiz Dönüştürme

Dosyasını ekle, sıkıştır: Veed.io

veed.io

İlk sitemiz, günün videosunu üç kademede sıkıştırmanızı sağlayan Veed.io sitesi. mesela 6.65MB Büyük bir videonuz var. Bu videoyu bu siteye yüklediğinizde, hem video üzerinde ufak ayrıntılar yapabilir, hem de kolayca sıkıştırabilirsiniz. Low, Medium ve High olmak üzere videolarınızı üç farklı sıkıştırmadan geçirebilir, ihtiyacınız olan boyutunun yükünü azaltır. Ayrıca, yalnızca derlemekle birlikte videonuza yazılar, sesler veya müzikler yoluyla, geçiş animasyonlarıyla videoyu daha kaliteli bir hale getirebilirsiniz.

İlk olarak kullandığınızda size montaj bilginizi soracak. Bununla birlikte size en uygun panel kullanımı kullanım açacak. Yani daha önce hiç video düzenleme yapıldığında bile bu panel sayesinde saniyeler içindeki videonuzu düzenlemeye başlayabileceksiniz. Ayrıca videonuzu sıkıştırdıktan sonra üzerine herhangi bir filigran ve benzeri parçalar ekliyor. Listenin açık ara en kaliteli sitelerinden bir tanesini söyler.

Aldığınız kadar sıkıştırmak mümkün: Compress Video Online

videoyu çevrimiçi sıkıştır

100 MB bir videoya sahip olduğunuzu düşünün. Bu videoyu dilerseniz 2 MB’a, dilerseniz 50MB‘a düşürebilirsiniz. Üstelik bunu tamamıyla siz ayarlayabilirsiniz. Compress Video Online, hızlı ve kolayca videoyu sıkıştırabilmenizi sağlar. Sitenin temel özelliği video sıkıştırmak olduğu için, video düzenleme kenarlarının boyutunun herhangi bir özelliği ne yazık ki sunmuyor. Sistenin kullanımı oldukça kolay ve basit. Ama ilk kez kullanıyorsanız, videonun sıkışması biraz zaman alabiliyor. 19 saniyelik ve 75 MB büyüklüğündeki bir videoyu bu siteye yüklediğimizde, 16 MB durumunu indirebilmek için tam 12 dakika bekleniyor.

Eğer hiçbir etkinliğe sahip olamıyorsanız verimli bir site olabiliyor. Ama video sıkıştırmak için dakikalar, hatta saniyeler ile yarışıyorsanız Compress Video Online pek size göre bir platform değil.

Video oynatma, formatını kaydetme veya koruyucuları ayarlama: Video Resizer

video boyutlandırma

Video düzenleme siteleri temelde temelde aynı etkiye sahiptir. Kesme, düzenleme, yazı ekleme veya geçiş efekti ekleme. Elbette bunlardan en önemlisi ise, düşündüklerini videoyu kaydedebilme tarafı. Sıradaki sitemiz, video düzenleme tarafında bir nebze bilgiye sahip olan kullanıcılar için. Çünkü Video Boyutlandırıcı, videonun farklı yapılarını ve dosya biçimini kaydedebilmenizi sağlayarak, daha fazla sıkıştırmayı da sağlıyor. Bu nedenle, eğer belirli bir video düzenleme geçmişiniz var ise, Video Resizer kullanarak tavsiye ediyoruz.

Hızlı bir şekilde yükle, sıkıştır, indir: Free Convert

ücretsiz dönüştürme

Diğer platformlar gibi video izliyor yok, ayar yapmak yok, kafa karıştırıcı hiçbir şey yok. Yükle, sıkışmasını bekle, indir. Her şeyin tamamıyla bundan ibarettir. Saniyeler içinde sohbet videosunu sıkıştırabilmek Ücretsiz Dönüştürme ile oldukça kolay bir hal alıyor. Eğer hızlı bir sıkıştırmaya ihtiyacınız var ise, Free Convert tam anlamıyla size göre olan bir platform anlamına gelir. Videoda ortalama %30 ile %75 arası hızlı bir sıkıştırma yapabilen bu platform, size bir sıkıştırma tercihi imkanı sunmuyor.

75 MB boyutundaki bir videoyu buraya yüklediğimizde, 40 MB’lık bir boyuta düştüğünü gördük. Bu da bize %46’lık bir daralmanın ortaya çıktığını gösteriyor. Bu da saniyeler içinde gerçekleşen bir işleme göre oldukça güzel bir sonuç diyebiliriz.

Bonus: Telefondan video sıkıştırma işlemi için kullanabileceğiniz uygulamalar:

Örneğin, iPhone kullanıcılarını varsayalım. Apple’a ait iMovie Fotoğraflarınızı destekleyerek videonuzu da küçültmeniz mümkün. Hiçbir siteye ihtiyaç duymadan, başlangıç ​​uygulamalarıyla da video sıkıştırılabilir, yine saniyeler içinde güzel sonuçlar elde edilebilir. Eğer Android telefon kullanıyorsanız, CapCut gibi popüler video düzenleme programlarına başvurarak, yinelenen saniyeler içinde videonuzun dosyalarını sıkıştırabilmeniz mümkün. İki uygulamayı da eğlenceli basit izlemeye sahip olduğu için, hiçbir şey bilmeseniz bile videoyu sıkıştırabilirsiniz.

Sizler için Hızlı ve kolay bir şekilde video boyutunu küçültme işlem yapabileceğiniz siteler ve yöntemler bir araya derledik. Eğer büyük boyutlara sahip videolar ile başım dertte diyorsanız, bu siteler tam olarak size göre diyebiliriz. Özellikle öğrenci dostlarımız, bu sitelerde keşfettiğinde gerçekten rahat bir nefes alacaklarını umuyorlar. Kullandığınız video sıkıştırma işlemleriniz için hangi platformları kullanıyorsunuz? Bizlerle paylaşmayı unutmayın!

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.